Σπόρτινγκ - Μπενφίκα 2-2: Παράταση στη στέψη κι η Πόρτο ξανά στο... κόλπο

Σπόρτινγκ - Μπενφίκα

bet365

Η Μπενφίκα γύρισε από το 2-0 στην έδρα της Σπόρτινγκ (2-2) αλλά αυτό δεν αποδείχθηκε αρκετό για να εξασφαλίσει τον τίτλο του πρωταθλήματος, η μοίρα του οποίου θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική (28/05), με τη 2η Πόρτο να παραμένει... ζωντανή.

«Χαλάστρα» στη συμπολίτισσα Μπενφίκα έκανε η Σπόρτινγκ! Τα Λιοντάρια, παρά την αντεπίθεση της ομάδας του Σμιντ, απέσπασαν την εντός έδρας ισοπαλία 2-2 κι έκοψαν τα... φτερά των Αετών που με τρίποντο στο ντέρμπι θα πανηγύριζαν το πρωτάθλημα Πορτογαλίας.

Έτσι, η ομάδα του βασικού Οδυσσέα Βλαχοδήμου θα χρειαστεί να περιμένει ως την τελευταία αγωνιστική της Liga Portugal για να φορέσει στο κεφάλι της το στέμμα τίτλου. Στέμμα που η Πόρτο, η οποία βρίσκεται στο -2 από τους Λουζιτανούς, ευελπιστεί να... κλέψει την τελευταία στιγμή.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και μπόρεσαν να κλείσουν το πρώτο 45λεπτο έχοντας πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων. Ο Τρινκάο άνοιξε το σκορ στο 39ο λεπτό με ωραίο τελείωμα και πέντε λεπτά αργότερα ο Ντιομαντέ με δυνατή κεφαλιά έκανε το 2-0.

Στην επανάληψη όμως, η Μπενφίκα έβγαλε αντίδραση και κατάφερε να σώσει τον βαθμό και το... γοήτρο. Στο 71' ο Άουρσνες μείωσε με έξυπνη κεφαλιά ενώ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Νέβες από κοντά διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Σπόρτινγκ: Ισραέλ, Ντιομαντέ, Κοάτες, Ινάσιο, Εσγκάιο (73' Μπεγερίν), Ουγκάρτε, Μορίτα (79' Εσούγκο), Σάντος (79' Γκόμες), Έντουαρντς (54' Παουλίνιο), Τρινκάο (73' Ρέις), Γκονσάλβες

Μπενφίκα: Βλαχοδήμος, Άουρσνες, Α. Σίλβα, Οταμέντι, Γκριμάλντο (86' Ρίστιτς), Νέβες, Σικίνιο (81' Λουίς), Νέρες, Ρ. Σίλβα (66' Γκέντες), Μάριο (56' Μπαχ), Ράμος (69' Μούσα)

Πρόγραμμα τελευταίας αγωνιστικής (28/05, 17:30)

Μπενφίκα - Σάντα Κλάρα

Πόρτο - Γκιμαράες

Η βαθμολογία της Liga Portugal

Η βαθμολογία της Liga Portugal

Περισσότερα σε λίγο...

 

Τελευταία Νέα