Ρίβερ - Μπόκα 1-0: Superclasico για γερά νεύρα και θρίαμβος των Μιγιονάριος (vid)

Θρίαμβος στο 90' για τη Ρίβερ με γκολ του Μπόρχα

bet365

Σκληρά τάκλιν, ένα πέναλτι που προκάλεσε κουβέντα στην Αργεντινή και... άνω-κάτω το «Μονουμεντάλ» στις καθυστερήσεις. Το Superclasico κατέληξε στη Ρίβερ Πλέιτ, η οποία επικράτησε της Μπόκα με πέναλτι του Μπόρχα στο 90+2' και διεύρυνε τη διαφορά της στην κορυφή. Επτά αποβολές συνολικά.

Το πρώτο Superclasico της χρονιάς μεταξύ Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς τα είχε όλα. Τάκλιν-σήμα κατατεθέν της λατινοαμερικάνικης σχολής, πάθος, ένταση, μια μίνι σύρραξη στο φινάλε και τελικά νικητές τους γηπεδούχους, οι οποίοι χάρη σε εύστοχο πέναλτι του Μπόρχα στο 90+2' πήραν τη νίκη επί των Σενέισες και διεύρυνα τη μεταξύ τους διαφορά στους 19 βαθμούς αλλά και τη διαφορά από τη 2η θέση στους εννέα.

Η ομάδα του Μάρτιν Ντεμικέλις και εκείνη του Χόρχε Αλμιρόν αλληλοεξουδετερώθηκαν για μεγάλο διάστημα του αγώνα, με το ματς να ανοίγει προς το δεύτερο μέρος και τους Αρμάνι και Ρομέρο να πραγματοποιούν ορισμένες σπουδαίες επεμβάσεις, αποκορύφωμα εκείνη του τελευταίου στο σουτ του Κρουζ.

Στο μεγαλύτερο διάστημα αυτό που κυριάρχησε ήταν η ένταση, η οποία σε συνδυασμό με τον παραδοσιακό χαρακτήρα του ντέρμπι μεταφράστηκε και σε πολλά σκληρά μαρκαρίσματα.

Εκεί που όλα έδειχναν πως το ματς θα λήξει ισόπαλο χωρίς σκορ, σημειώθηκε φάση του 90ου λεπτού. Ο Σολάρι έπεσε στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα του Αγουστίν Σαντές, σε μια φάση που σήκωσε μεγάλη κουβέντα στον αργεντίνικο Τύπο καθώς αρκετοί δεν πείστηκαν για το εξόφθαλμο της παράβασης και η φάση δεν πήγε ποτέ στον VAR. Ο Κολομβιανός, Μιγκέλ Μπόρχα ανέλαβε την εκτέλεση και προκάλεσε... πανδαιμόνιο στο «Μονουμεντάλ», ενώ στιγμές αργότερα οι παίκτες των δύο ομάδων πρωταγωνίστησαν σε επεισοδιακή σύρραξη, την ώρα που οι οπαδοί των Μιγιονάριος ακόμα πανηγύριζαν στην εξέδρα. Αποτέλεσμα ήταν ο διαιτητής να... μοιράσει κόκκινος όταν έπεσαν οι τόνοι, με τη Ρίβερ να τελειώνει το ματς με 10 παίκτες και την Μπόκα με 8 (!), ενώ αποβλήθηκαν επίσης άλλοι τρεις (δύο και ένας αντίστοιχα) από τους πάγκους των δύο ομάδων.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα