Sports Analytics Summer School: Case Study Brentford FC

Newsroom
...
Η επιστήμη των δεδομένων έχει επηρεάσει πολύ τον αθλητισμό. Το ποδόσφαιρο δεν αποτελεί εξαίρεση. Ένας επιστήμονας δεδομένων είναι η πιο επιτυχημένη “μεταγραφή” στο ποδόσφαιρο.

Πλέον, η συλλογή δεδομένων είναι πιο προηγμένη από ποτέ. Με την τεχνογνωσία του τομέα, αυτά τα δεδομένα μπορούν να δημιουργήσουν σημαντικές πληροφορίες που αυξάνουν την ανταγωνιστικότητα του παιχνιδιού. Ανάλυση απόδοσης, ανάλυση αντιπάλων, scouting, ερμηνεία και ανάλυση αποτελεσμάτων είναι μόνο κάποια παραδείγματα εφαρμογής της Ανάλυσης Δεδομένων στα sports. Κορυφαίοι σύλλογοι της Ευρώπης, όπως η Λίβερπουλ, η Ντόρτμουντ και ο Άγιαξ και η Παρί Σεν Ζερμέν, χρησιμοποιούν την Ανάλυση Δεδομένων για πολλαπλούς σκοπούς.

Το παράδειγμα της Brentford:

Πώς η Brentford FC “κέρδισε” με τα analytics;

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Benham πήρε την Brentford το 2012. Τη σεζόν πριν αγοράσει τον σύλλογο, τερμάτισαν ένατoι στην League One. Το 2020 έφτασαν στον ημιτελικό του κυπέλλου EFL. Από το 2016, η Brentford FC έχει ξοδέψει περίπου 75 εκατομμύρια λίρες σε μεταγραφικά έξοδα, αλλά ανέκτησε πάνω από 190 εκατομμύρια λίρες σε πωλήσεις. Ένας τρόπος με τον οποίο έχουν χρησιμοποιήσει δεδομένα για να βρουν τους σωστούς παίκτες, είναι δημιουργώντας μοντέλα για να συγκρίνουν τη δύναμη ομάδων από διαφορετικά πρωταθλήματα.
Αυτό επιτρέπει στην Brentford να βρει ομάδες που τα πάνε καλά σε πρωταθλήματα που είναι λιγότερο "γνωστά" και στα οποία οι παίκτες είναι πιο φθηνοί. Εκτός από τη μεταγραφική πολιτική του συλλόγου, ο σύλλογος χρησιμοποιεί analytics για να κρίνει την επιτυχία, αποκαλύπτοντας ότι, δεν κοιτάζουν τόσο πολύ τη θέση στον πίνακα του πρωταθλήματος όταν αξιολογούν την απόδοση. Η ανάλυση δεδομένων ήταν ένα σημαντικό εργαλείο για το Brentford, ένα από τα όπλα που χρησιμοποίησε για να πολεμήσει τους γίγαντες του ποδοσφαίρου, αλλά εξίσου σημαντικός ήταν ο έξυπνος και ρεαλιστικός τρόπος που τα χρησιμοποίησαν.


Sports Data Analyst: Το πιο cool επάγγελμα που μπορείς να κάνεις

Το ήξερες ότι αν γνωρίζεις ανάλυση δεδομένων μπορεί να σε προσλάβει η Λίβερπουλ, η Ρεάλ ή η Παρί;

Σήμερα, όσοι διαπρέπουν στην τεχνολογία, και την ανάλυση δεδομένων έχουν ήδη προβάδισμα στην παγκόσμια αγορά εργασίας σε πολλούς κλάδους. Πλέον, αρχίσει να εντάσσονται στο πλάι των αθλητών και των μάνατζερ στην επαγγελματική σφαίρα του αθλητισμού. Οι νέοι αυτοί επαγγελματίες στην αθλητική βιομηχανία έχουν αλλάξει τον αθλητισμό όσο ποτέ άλλοτε, εξισώνοντας τα εντυπωσιακά επιτεύγματα στο γήπεδο με νέα κατορθώματα στην ανάλυση δεδομένων.


Εκπαίδευση και εμπειρία:
Οι αθλητικές ομάδες βρίσκουν τους υποψηφίους με εμπειρία στην ανάλυση δεδομένων πιο ελκυστικούς από αυτούς που δεν έχουν, επομένως υποψήφιοι που έχουν εμπειρία στην ανάλυση αθλητικών δεδομένων έχουν ένα σημαντικό προβάδισμα στον συγκεκριμένο τομέα. Στην Ελλάδα, το Workearly καινοτομεί με το Sports Analytics School, την πρώτη εκπαιδευτική πλατφόρμα στα Sports Analytics, δίνοντας στους εκπαιδευόμενους την ευκαιρία να αποκτήσουν εμπειρία μέσα από πραγματικά δεδομένα και case studies, επιτρέποντάς τους να ανακαλύψουν τι κάνει ένας αναλυτής αθλητικών δεδομένων στην καθημερινότητα του, με την απόκτηση πιστοποίησης στο τέλος της εκπαιδευτικής τους πορείας.

Αγάπη για τον αθλητισμό
Για να γίνει κάποιος ένας καλός sports analyst πρέπει να έχει πολλές γνώσεις σχετικά με τα αθλητικά δρώμενα και να παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις στον χώρο του αθλητισμου και ιδιαίτερα στο άθλημα όπου ενδιαφέρεται να ενταχθεί.

Εξ αποστάσεως εργασία
Η αλήθεια είναι ότι το Data Analysis είναι στην κορυφή των trends στην αγορά παγκοσμίως και υπάρχουν πολλές ευκαιρίες και, προοπτικές σε συνδυασμό με τη δυνατότητα εργασίας εξ αποστάσεως τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό. Αυτή τη στιγμή, ήδη πολλές εταιρείες δουλεύουν remotely. Υπάρχουν πάρα πολλά παραδείγματα Ελλήνων τηλεργαζομένων που δουλεύουν για Ευρώπη και Αμερική.

Για να γίνει κάποιος Sports Data Analyst χρειάζεται να διαθέτει μία ευρεία ποικιλία δεξιοτήτων, οι οποίες σχετίζονται με την ανάλυση και το reporting. Αυτό επιτρέπει και την ευελιξία και τις κατάλληλες συνθήκες για εξ αποστάσεως εργασία. Ο data ή sports data analyst, δεν χρειάζεται απαραίτητα να βρίσκεται στα γραφεία μια εταιρείας, μπορεί να εργαστεί πίσω από την οθόνη του δικού του υπολογιστή και να ολοκληρώσει τα projects που έχει αναλάβει από την άνεση του σπιτιού του.


Football Analytics Summer School 2023 από το Workearly και την Opta - Φέτος το καλοκαίρι θα γίνεις o επίσημος αναλυτής της ομάδας σου

To Workearly Greece, μετά το “sold out” του χειμώνα άνοιξε τον καλοκαιρινό κύκλο του Football Analytics Science Summer School και μέσα σε μία εβδομάδα ήδη έχει 300+ εγγραφές.

Τι θα κάνεις στο Football Analytics Summer School


Στο Football Analytics Summer School, αρχικά οι εκπαιδευόμενοι θα μάθουν τις έννοιες των sports analytics sports και management, και εργαλεία ανάλυσης και οπτικοποίησης δεδομένων όπως advanced Excel, Power BI και Tableau, τα οποία είναι προαπαιτούμενες δεξιότητες στα τμήματα Ανάλυσης Δεδομένων των κορυφαίων Ευρωπαϊκών ομάδων.

Στην συνέχεια οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν τις ομάδες που θα αναλάβουν, και θα έχουν την ευκαιρία να δουν στα πραγματικά game stats των αγώνων της χρονιάς όπως και να δουλέψουν στα σενάρια για τις αναλύσεις απόδοσης παικτών και τις φετινές μεταγραφές ταυτόχρονα με τους αναλυτές των ομάδων.

Οι απόφοιτοι έχουν τη δυνατότητα να μπουν στην online βάση Sports Certified Professionals, με συστατική επιστολή ώστε να βλέπουν το προφίλ, το βιογραφικό τις αναλύσεις και τα σκορ τους, recruiters και analysts κορυφαίων ομάδων.

Αν είσαι sports fan και ενδιαφέρεσαι να ασχοληθείς είτε επαγγελματικά ή για χόμπι με τα Football Analytics, τότε το Football Analytics Summer School είναι το ιδανικό για σένα.

Οι θέσεις εξαντλούνται - Κλείσε με έκπτωση τώρα

Αίτηση συμμετοχής

 

Τελευταία Νέα