Μαραντόνα: Στο εδώλιο οκτώ γιατροί και νοσηλευτές για τον θάνατό του

maradona_33

bet365

Σε δίκη παραπέμπονται οκτώ γιατροί και νοσηλευτές στο πλαίσιο της έρευνας των συνθηκών κάτω από τις οποίες «έφυγε» ο Ντιέγκο Μαραντόνα το 2020. Κατηγορούνται για απλή ανθρωποκτονία με ενδεχόμενη πρόθεση.

Στη θλίψη βυθίστηκε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο στις 25 Νοεμβρίου του 2020, όταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα άφησε την τελευταία πνοή. Δυόμιση χρόνια μετά ωστόσο, οι συνθήκες του θανάτου του εξακολουθούν να είναι αντικείμενο έρευνας.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το ESPN, οκτώ από τους γιατρούς και και τους νοσηλευτές που ήταν υπεύθυνοι για τη φροντίδα του Αργεντινού θρύλου στι τελευταίες του στιγμές θα περάσουν την πόρτα του δικαστηρίου, κατηγορούμενοι για απλή ανθρωποκτονία με ενδεχόμενη πρόθεση. Το συγκεκριμένο έγκλημα στην Αργεντινή μπορεί να «σηκώσει» φυλάκιση από οκτώ έως 25 χρόνια.

Υπενθυμίζουμε πως ένα ιατρικό συμβούλιο είχε διοριστεί επίσημα προκειμένου να ερευνήσει τον θάνατο του Μαραντόνα και είχε καταλήξει πως πολλά μέλη της ιατρικής του ομάδας ενήργησαν απερίσκεπτα ενώ ανέφερε πως: «τα σημάδια κινδύνου ζωής του ασθενούς αγνοήθηκαν».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα