FIFA: Νέα διοργάνωση στη θέση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων

FIFA: Νέα διοργάνωση στη θέση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων

bet365

Η FIFA ενέκρινε μια νέα ετήσια διοργάνωση στη θέση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων που θα περιλαμβάνει τους πρωταθλητές κάθε ηπείρου.

Η FIFA έκανε γνωστή την αναπλήρωση του κενού που θα αφήσει το νέο format του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων με μια νέα διοργάνωση στην οποία θα συμμετέχουν οι πρωταθλητές κάθε ηπείρου. Η διασυλλογική διοργάνωση, δεν έχει αποκτήσει ακόμα ονομασία και θα διαδεχθεί το ετήσιο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων το 2024. Η τελευταία φορά που θα διεξαχθεί με την τρέχουσα μορφή του είναι τον φετινό Δεκέμβριο στη Σαουδική Αραβία. Από το 2025 θα διεξάγεται με μορφή τουρνουά 32 ομάδων κάθε τέσσερα χρόνια.

O Τζάνι Ινφαντίνο ο οποίος θα συνεχίσει στην προεδρία της FIFA άναψε το «πράσινο φως» για τη νέα διοργάνωση, που θα περιλαμβάνει τους πρωταθλητές των κορυφαίων διασυλλογικών διοργανώσεων των έξι συνομοσπονδιών (UEFA, CAF, AFC, OFC, CONMEBOL, CONCACAF). Το τουρνουά θα διεξάγεται κάθε χρόνο με αφετηρία το 2024 και ο τελικός θα περιλαμβάνει τον νικητή του Champions League με τον νικητή των play - offs στα οποία θα συμμετέχουν οι υπόλοιπες ομάδες. Οι λεπτομέρειες του νέου τουρνουά θα ανακοινωθούν τους επόμενους μήνες.

.

 

Τελευταία Νέα