Φλαμένγκο – Αλ Χιλάλ 2-3: Αραβικό «μπαμ» και πρόκριση στον τελικό! (vid)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Φλαμένγκο – Αλ Χιλάλ 2-3: Αραβικό «μπαμ» και πρόκριση στον τελικό! (vid)

bet365

Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Σαλέμ Αλ Νταουσαρί (δύο γκολ – μια ασίστ) και Λουτσιάνο Βιέτο (ένα γκολ – δύο κερδισμένα πέναλτι), η Αλ Χιλάλ σόκαρε την Φλαμένγκο (3-2) και, στον τελικό του Σαββάτου (11/02, 21:00), θα διεκδικήσει το πρώτο παγκόσμιο στέμμα της ιστορίας της, απέναντι στη νικήτρια του δεύτερου ημιτελικού μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Αλ Αχλί (Τετάρτη 08/02, 21:00).

Και όμως, από σάμπα γνωρίζουν και στη Σαουδική Αραβία! Δέκα ημέρες πριν αρχίσει το Καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο, η Αλ Χιλάλ… χόρεψε την Φλαμένγκο στον πρώτο ημιτελικό του Μουντιάλ Συλλόγων που διεξήχθη στη Ταγγέρη του Μαρόκου (3-2) και προκρίθηκε στον τελικό του Σαββάτου (11/02, 21:00).

Σε αυτόν, η ομάδα του Αργεντινού Ραμόν Ντίας θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του δεύτερου ημιτελικού, αυτού μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Αλ Αχλί (Τετάρτη 08/02, 21:00) στο Ραμπάτ.

Ημέρες Μουντιάλ για τον Αλ Νταουσαρί!

Ο αγώνας ξεκίνησε ονειρικά για την πρωταθλήτρια Ασίας, η οποία κέρδισε το πιο γρήγορο πέναλτι στην ιστορία της διοργάνωσης. Μόλις στο τρίτο λεπτό, ο Αργεντινός Λουτσιάνο Βιέτο ανετράπη στην περιοχή από τον Ματεουζίνιο και ο Σαλέμ Αλ Νταουσαρί ευστόχησε από την άσπρη βούλα.

Ο Σαουδάραβας επιθετικός, ο οποίος στον αντίστοιχο ημιτελικό του 2019 είχε δώσει και πάλι προβάδισμα στην Αλ Χιλάλ (με τη Φλαμένγκο να νικάει εντέλει με 3-1), έγραψε ιστορία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, σημειώνοντας το (καταπληκτικό) γκολ για τη νίκη – σοκ της εθνικής του ομάδας επί της μετέπειτας παγκόσμιας πρωταθλήτριας Αργεντινής.

Η κάτοχος του Copa Libertadores δεν ήθελε να την… πατήσει όπως η παρέα του Λιονέλ Μέσι (που να’ ξερε…) και, με την συμπλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου, έφτασε στην ισοφάριση. Κοντινή πάσα του Ματεουζίνιο στον Πέδρο ο οποίος, μπαίνοντας στην περιοχή και με ωραίο διαγώνιο σουτ, κατάφερε να ισοφαρίσει. Τα (πολύ) χειρότερα, όμως, δεν είχαν έρθει για την «Φλα»...

Στις καθυστερήσεις ενός ισορροπημένου πρώτου ημιχρόνου χωρίς πολλές φάσεις (πέραν μιας ευκαιρίας του Ζέρσον και, βεβαίως, των γκολ...), ο Βιέτο έπεσε στην περιοχή και διαμαρτυρήθηκε για νέο πέναλτι, το οποίο υπέδειξε μέσω VAR ο Ρουμάνος Ίστβαν Κόβατς, αποβάλλοντας μάλιστα με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Ζέρσον, ο οποίος νωρίτερα είχε δει την πρώτη κίτρινη για θέατρο.

Ο Αλ Νταουσαρί ανέλαβε και πάλι την εκτέλεση, αυτή την φορά άλλαξε γωνία και νίκησε εκ νέου τον Αντερμπάρ Σάντος, δίνοντας ξανά προβάδισμα στην Αλ Χιλάλ, σε ένα πρώτο μέρος που είχε συνολικά… έντεκα λεπτά καθυστερήσεις!

Ο Βιέτο σφράγισε τον θρίαμβο

Με παίκτη λιγότερο και την ομάδα του πίσω στο σκορ, ο Βίτορ Περέιρα (ναι, ο παλιός προπονητής του Ολυμπιακού) έκανε διπλή αλλαγή στην ανάπαυλα και ρίσκαρε με πιο επιθετικό σχήμα, βάζοντας Φαμπρίτσιο Μπρούνο και Έρικ Πουλγκάρ αντί των Λέο Περέιρα και Γκιοργκιάν Ντε Αρασκαέτα.

Οι Βραζιλιάνοι, μην έχοντας και άλλη επιλογή, βγήκαν στην επίθεση, αφήνοντας αρκετά κενά στα μετόπισθεν, τα οποία παραλίγο να εκμεταλλευτεί η Αλ Χιλάλ με την συμπλήρωση της πρώτης ώρας παιχνιδιού, με σουτ του Αντρέ Καρίγιο που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η «Φλα» άγγιξε στην ισοφάριση με τον Γκαμπριέλ Μπαρμπόζα αλλά ο Βιέτο, ο οποίος είχε κερδίσει και τα δύο πέναλτι, της κατάφερε ένα ακόμα καίριο πλήγμα, σημειώνοντας το 3-1 για το απόλυτο αουτσάιντερ όταν, ύστερα από λάθος του Πουλγκάρ, αντεπίθεση και πάσα του Σαλέμ Αλ Νταουσαρί, σκόραρε από κοντά, με τη βοήθεια και του οριζόντιο δοκαριού (70’).

Η ομάδα του Ρίο ντε Τζανέιρο, παρ’ ότι έχανε πλέον με δύο γκολ και έπαιζε με παίκτη λιγότερο σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, βρήκε το σθένος για να μειώσει σε 3-2 στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με πλασέ προ κενής εστίας του Πέδρο ύστερα από φάση διαρκείας, αλλά ήταν πλέον αργά.

Φλαμένγκο (Βίτορ Περέιρα): Σάντος – Ματεουζίνιο, Νταβίντ Λουίζ, Λέο Περέιρα (46’ Φαμπρίτσιο Μπρούνο), Άιρτον Λούκας – Έβερτον Ριμπέιρο (68’ Έβερτον), Τιάγκο Μάια (81’ Βιδάλ), Ζέρσον, Ντε Αρασκαέτα (46’ Πουλγκάρ) – Γκαμπριέλ Μπαρμπόζα, Πέδρο.

Αλ Χιλάλ (Ραμόν Ντίας): Αλ Μουαϊούφ – Αμπντουλχαμίντ, Χιούν Σου, Αλ Μπολεαχί, Κ. Αλ Νταουσαρί (66’ λ. τρ. Ν. Αλ Νταουσαρί) – Καρίγιο, Κουέγιαρ, Σ. Αλ Νταουσαρί – Μούσα Μαρεγκά, Ίγκαλο (57’ Μάικλ), Βιέτο (88’ Τζαφαλί).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα