Πελέ: Στο γήπεδο της Σάντος η σορός του για το λαϊκό προσκύνημα

Πελέ: Στο γήπεδο της Σάντος η σορός του για το λαϊκό προσκύνημα

bet365

Η σορός του Πελέ θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα για 24 ώρες στο γήπεδο της Σάντος, απ' όπου θα μεταφερθεί στο κοιμητήριο του Σάο Πάουλο για την κηδεία το πρωί της Τρίτης.

Η Βραζιλία και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο πενθεί για τον χαμό του Πελέ, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 82 ετών στις 29 Δεκεμβρίου.

Άπαντες οι συμπατριώτες του, πλέον, ετοιμάζονται να πουν το τελευταίο αντίο στον «Βασιλιά», η κηδεία του οποίου είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη (3/1).

Από σήμερα (2/1), ξεκινά το λαϊκό προσκύνημα στο γήπεδο της Σάντος που θα διαρκέσει 24 ώρες, με τη σορό του να μεταφέρεται νωρίς το πρωί στο ιστορικό «Urbano Caldeira Stadium» όπου και θα τοποθετηθεί σε ειδική πλατφόρμα στο κέντρο του γηπέδου.

Πελέ για πάντα: Διαβάστε όλα τα θέματα

Ήδη έχουν αρχίσει να σχηματίζονται οι πρώτες ουρές από κόσμο και η προσέλευση αναμένεται να ανέλθει σε δεκάδες χιλιάδες για τον φόρο τιμής στο απόλυτο σύμβολο της Σάντος.

Με το τέλος του λαϊκού προσκυνήματος, η σορός του Πελέ θα οδηγηθεί στο κοιμητήριο «Memorial Necrópole Ecumenica» του Σάο Πάουλο, ένα χιλιόμετρο μακριά από το γήπεδο, αλλά όχι από την προκαθορισμένη διαδρομή, ώστε η νεκροφόρα να περάσει από το μέρος που ζει η 100χρονη μητέρα του, Ντόνα Σελέστε, η οποία πάσχει από άνοια και δεν γνωρίζει πως ο γιος της έφυγε από τη ζωή.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα