Mundo Infographics: Τεό Ερναντές, ένας... roadrunner για την αριστερή πτέρυγα της Γαλλίας

Νίκος Κικίδης
Mundo Infographics: Τεό Ερναντές, ένας... roadrunner για την αριστερή πτέρυγα της Γαλλίας
Οι συντάκτες του Gazzetta δημιουργούν, σε συνεργασία με το Jack Daniel's, τα Infographics του Μουντιάλ.

Αν ο αδερφός του δεν είχε τραυματιστεί στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ίσως να μην του είχε δοθεί ποτέ η ευκαιρία να ανοίξει τα φτερά του. Από τη στιγμή ωστόσο που η ιστορία γράφτηκε διαφορετικά, ο Τεό Ερναντές εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις συνθήκες με αποκορύφωμα την μεστή του εμφάνιση απέναντι στο Μαρόκο στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Με γκολ που έβαλε σε θέση οδηγού τη Γαλλία και με στατιστικά που επιβεβαίωσαν την επιβλητική εικόνα του, ο αμυντικός της Μίλαν δεν άφησε άλλη επιλογή σε Gazzetta και Jack Daniel's παρά να του χαρίσουν την ψήφο τους για το πρόσωπο των Mundo Infographics της χθεσινής αγωνιστικής ημέρας* (14/12).

Απέναντι σε μια ομάδα με την αμυντική προσήλωση και πειθαρχία του Μαρόκου, το πρώτο γκολ ήταν ζήτημα κομβικής σημασίας. Κιλιάν Μπαπέ, Ολιβιέ Ζιρού, Αντουάν Γκριεζμάν, Ουσμάν Ντεμπελέ, όλους τους οι επικρατέστεροι υποψήφιοι για να κάνουν τη ζημιά απέναντι στην κορυφαία άμυνα της διοργάνωσης, η οποία ωστόσο τελικά δεν λύγισε από κανέναν από τους προαναφερθέντες.

...

Κόντρα σε όλες τις πιθανότητες, εκείνος που βρήκε τη λύση στον αμυντικό της γρίφο ήταν ένας αμυντικός... με πλούσιες ωστόσο επιθετικός αρετές. Και ο χρόνος που χρειάστηκε για να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα δεν ξεπέρασε τα πέντε λεπτά. Έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ των Αφρικανών, ο Τεό με απίθανο γυριστό νίκησε τον Μπόνο και πέτυχε το γρηγορότερο γκολ σε ημιτελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου από το... μακρινό 1958.

Ένα γκολ τεράστιας σημασίας τόσο για τη Γαλλία, όσο και για τον ίδιο αφού στο πρώτο του Παγκόσμιο Κύπελλο κατάφερε να πετύχει το παρθενικό του γκολ στον θεσμό και δη στο δεύτερο πιο σημαντικό παιχνίδι. Η δυσκολία μάλιστα του γκολ φαίνεται και μέσα από τα xGoals που άγγιξαν το ιδιαίτερα χαμηλό 0,12. Από εκεί και πέρα, ο Ερναντές έπιασε δουλειά στην άμυνα για να κρατήσει μακριά τους Αφρικανούς από την εστία του Γιορίς. Με μια απομάκρυνση, μια αναχαίτιση, ένα μπλόκ σε σουτ και τέσσερα τάκλιν στάθηκε όσο καλύτερα μπορούσε απέναντι στους Ζίγιεχ - Χακίμι, οι οποίοι δεν τον ντρίμπλαραν ούτε μια φορά, όπως άλλωστε και η υπόλοιπη ομάδα του Μαρόκου...

Εκεί όπου πραγματικά έλαμψε ωστόσο ήταν οι κερδισμένες μονομαχίες! Με 100% επιτυχία (6/6) έδειξε ποιος είναι το αφεντικό στην αριστερή πτέρυγα, ενώ μέτρησε και 1/2 κερδισμένες «μονομαχίες» που έδωσε στον αέρα. Παράλληλα μέτρησε 46 επαφές με τη μπάλα, τις οποίες μετέτρεψε σε 28 πάσες με 68% ποσοστό επιτυχίας. Με λίγα λόγια ολοκλήρωσε μια κομβική εμφάνιση για την πρόκριση της Γαλλίας, η οποία άντεξε απέναντι στους μαχητικούς Μαροκινούς και κλείδωσε την δεύτερη σερί παρουσία της στον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ.

*Τα στατιστικά αφορούν τη συνολική εικόνα του Τεό Ερναντές στο Μουντιάλ

Creative Design: Θοδωρής Μπιτσαξάκης

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα