Mundo Infographics: Ο Χουλιάν Άλβαρες μεγάλωσε απότομα...

Νίκος Κικίδης
Mundo Infographics: Ο Χουλιάν Άλβαρες μεγάλωσε απότομα...
Οι συντάκτες του Gazzetta δημιουργούν, σε συνεργασία με το Jack Daniel's, τα Infographics του Μουντιάλ.

Για τους περισσότερους ο χρόνος είναι κομβικός προκειμένου να γαλουχηθούν, να εξελιχθούν και να παρουσιαστούν έτοιμοι ώστε να ανταπεξέλθουν με συνέπεια σε μια κατάσταση. Για άλλους πάλι, η εμπειρία είναι... υπερεκτιμημένη, αφού με το καλημέρα μπορούν να κάνουν τη διαφορά! Ο Χουλιάν Άλβαρες δεδομένα ανήκει στη δεύτερη κατηγορία. Και φρόντισε να μας το υπενθυμίσει στον ημιτελικό της Αργεντινής απέναντι στην Κροατία, όπου με δυο γκολ και ένα κερδισμένο πέναλτι σμπαράλιασε την άμυνα της Χρβάτσκα για να οδηγήσει την Αλμπισελέστε στον τελικό του Μουντιάλ και παράλληλα να κερδίσει την ψήφο των Gazzetta και Jack Daniel's για το πρόσωπο των Mundo Infographics της χθεσινής αγωνιστικής ημέρας* (13/12).

Πόσοι είναι εκείνοι άλλωστε που μπορούν να... κοκορεύονται ότι έχουν πετύχει δυο γκολ σε ημιτελικό Μουντιάλ στα 22 τους χρόνια; Η απάντηση είναι... μόνο ένας. Ο Πελέ που πίσω στο 1958 είχε σκοράρει δυο φορές απέναντι στην Γαλλία πριν καν προλάβει να κλείσει τα 18 του χρόνια. Αν εξαιρέσουμε ωστόσο τις μυθικές φιγούρες του αθλήματος, ο Άλβαρες κατάφερε κάτι μοναδικό απέναντι στην Κροατία.

Ακόμα κι αν ήταν το πρώτο του Μουντιάλ, ακόμα και δεν είχε καμία πρότερη παράσταση σε τέτοιο επίπεδο, ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε να κάνει τη διαφορά. Αρχικά κερδίζοντας το πέναλτι από τον Λιβάκοβιτς που άνοιξε το δρόμο της πρόκρισης για την Αλμπισελέστε, ενώ ακολούθησε μια γκολάρα για το 2-0 και ένα τελείωμα κλασικού σέντερ φορ που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

...

Μια εμφάνιση που λειτούργησε σαν την απόλυτη δικαίωση τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον Λιονέλ Σκαλόνι που πήρε την τολμηρή απόφαση να τον ξεκινήσει βασικό σε ένα τέτοιο κρίσιμο παιχνίδι. Ο Άλβαρες βέβαια είχε φροντίσει να κερδίσει αυτή την εμπιστοσύνη. Στα οκτώ ματς άλλωστε που έχει βρεθεί στο αρχικό σχήμα της Αλμπισελέστε έχει καταφέρει να σκοράρει στα έξι, αποδεικνύοντας πως η ποιότητα και το ένστικτο του killer πολλές φορές δεν έχει ηλικία!

Απέναντι στην Κροατία δε, αποθέωσε τον ορισμό της αποτελεσματικότητας! Τα δυο σουτ που επιχείρησε στα 74 αγωνιστικά λεπτά που βρέθηκε στο χορτάρι κατέληξαν στο βάθος της εστίας του Λιβάκοβιτς, με τα xGoals να αγγίζουν το 1,18! Η σχέση του ωστόσο με τα αντίπαλα δίχτυα δεν ήταν η μοναδική που ξεχώρισε από στατιστικής πλευράς. Με 28 επαφές με τη μπάλα επιχείρησε συνολικά 14 πάσες με 86% ποσοστό ακρίβειας, το οποίο εκτοξεύτηκε στο 100% σε επίπεδο μακρινών μεταβιβάσεων. Παράλληλα έδωσε πολλές μονομαχίες απέναντι στους Κροάτες με 25% ποσοστό επιτυχίας, ενώ έχασε τη μπάλα μόλις έξι φορές σε ολόκληρη την αναμέτρηση.

Στο 74΄τελικά αποχώρησε από τον αγώνα πλήρως ικανοποιημένος από μια γεμάτη εμφάνιση που του χάρισε έξτρα πόντους για μια ακόμα παρουσία στο βασικό σχήμα, αλλά αυτή τη φορά στο κορυφαίο ραντεβού που θα μπορούσε να ονειρευτεί: τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

*Τα στατιστικά αφορούν τη συνολική εικόνα του Άλβαρες στο Μουντιάλ του Κατάρ

Creative Design: Θοδωρής Μπιτσαξάκης

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα