Mundo infographics: Ο Γκονσάλο Ράμος και το χατ τρικ της αναγνώρισης

Mundo infographics: Ο Γκονσάλο Ράμος και το χατ τρικ της αναγνώρισης

Νίκος Κικίδης
Mundo infographics: Ο Γκονσάλο Ράμος και το χατ τρικ της αναγνώρισης
Οι συντάκτες του Gazzetta δημιουργούν, σε συνεργασία με το Jack Daniel's, τα Infographics του Μουντιάλ.

Την ώρα που σύσσωμο το γήπεδο «Lusail» φώναζε με προσμονή το όνομα του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο αντικαταστάτης του στην ενδεκάδα που επέλεξε ο Φερνάντο Σάντος ολοκλήρωνε το δικό του χατ τρικ. Το όνομά του; Γκονσάλο Ράμος. Κι όποιος μέχρι το πρότινος αγνοούσε την ύπαρξή του, αναγκάστηκε πλέον να τον μάθει για τα καλά! Στην πρώτη του συμμετοχή άλλωστε ως βασικός σε ματς Μουντιάλ, ο 21χρονος με τρία γκολ και μια ασίστ σμπαράλιασε την Ελβετία και έστειλε την Πορτογαλία στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, κερδίζοντας παράλληλα την ψήφο των Gazzetta και Jack Daniel's για το πρόσωπο των Mundo Infographics της χθεσινής αγωνιστικής ημέρας* (6/12).

Την πρώτη και ουσιαστική ψήφο ωστόσο φρόντισε να την πάρει από τον Φερνάντο Σάντος. Με τον πρώην τεχνικό της εθνικής Ελλάδος να τα... σπάει με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και να τον παραγκωνίζει για το πρώτο ματς των νοκ-άουτ, ο Γκονσάλο Ράμος βρήκε μια χαραμάδα για να τρυπώσει στα σχέδια του Πορτογάλου τεχνικού! Και στα πρώτα του λεπτά ως βασικός στην πιο απαιτητική διοργάνωση κατάφερε να καταπλήξει τους πάντες, συνδέοντας το όνομά του με θρύλους των Μουντιάλ όπως οι Κλόζε και Πελέ!

Μέσα σε 67 λεπτά άλλωστε είχε προλάβει να ολοκληρώσει ένα ποδοσφαιρικό πόνημα. Γκολάρα με το αριστερό που εμβόλισε τα δίχτυα για το 1-0 των Πορτογάλων, προβολή για το 3-0 στις αρχές του β΄μέρους και ένα τσίμπημα της μπάλας πάνω από τον Ζόμερ για το πρώτο του χατ τρικ με την εθνική ομάδα! Όλα αυτά μάλιστα όντας μόλις 21 ετών, με τον Πελέ να στέκεται ως ο μοναδικός που έχει πετύχει τρία γκολ σε Μουντιάλ σε νεαρότερη ηλικία.

...

Παράλληλα κατάφερε κάτι που είχαμε να δούμε σε Παγκόσμιο Κύπελλο εδώ και 20 χρόνια. Να πετύχει δηλαδή χατ τρικ στο πρώτο του παιχνίδι ως βασικός και να πάρει τη... σκυτάλη από τον Μίροσλαβ Κλόζε που είχε δείξει το δρόμο προς τους νεότερους πίσω στο Μουντιάλ του 2002. Αν προσθέσουμε στο μίξερ και την ασίστ που έβγαλε στον Γκερέιρο για το 4-0, τότε γίνεται ακόμα πιο... ευδιάκριτη και πλούσια η αγωνιστική επίδοση που έπιασε απέναντι στην Ελβετία.

Μια γρήγορη ματιά μάλιστα στη στατιστική του απεικόνιση ξεδιπλώνει με περισσότερη ακρίβεια όλες τις αρετές που παρουσίασε στο χορτάρι. Με έξι συνολικά σουτ (πέντε στο στόχο, ένα άστοχο) αποτέλεσε μια μόνιμη πηγή κινδύνου για την εστία του Ζόμερ και εκτόξευσε τα xGoals στο 1,28! Την ίδια στιγμή κατέγραψε 26 επαφές με τη μπάλα, ενώ το ποσοστό ακρίβειας στα πάσες του άγγιξε το 70%, με δυο εξ αυτών να αποτελούν πάσες - κλειδιά.

Θετική ήταν και η εικόνα του από τις μάχες που έδωσε, καθώς βγήκε τρεις φορές νικητής στον αέρα με 60% ποσοστό επιτυχίας απέναντι στους... πελαγωμένους Ελβετούς που αδυνατούσαν να τον αντιμετωπίσουν. Η αλλαγή του στο 74΄ήρθε τελικά σαν... θείο δώρο για το σύνολο του Μιχνίεβιτς που φαίνεται πως είχε την ατυχία να μπει στο δρόμο του επόμενου εκκολαπτόμενου αστέρα της Πορτογαλίας.

*Τα στατιστικά αφορούν τη συνολική εικόνα του Γκονσάλο Ράμος στο Μουντιάλ του 2022

Creative Design: Θοδωρής Μπιτσαξάκης

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα