Mundo infographics: Ο Νεϊμάρ στο δρόμο που χάραξαν οι Ρονάλντο και Πελέ

Νίκος Κικίδης
Mundo infographics: Ο Νεϊμάρ στο δρόμο που χάραξαν οι Ρονάλντο και Πελέ
Οι συντάκτες του Gazzetta δημιουργούν, σε συνεργασία με το Jack Daniel's, τα Infographics του Μουντιάλ.

Πρόκειται για τον απόλυτο ηγέτη της. Το πρόσωπο πάνω στο οποίο η Βραζιλία έχει εναποθέσει τις ελπίδες επιστροφής στον παγκόσμιο θρόνο έπειτα από 20 ολόκληρα χρόνια. Και μπορεί η καρδιά μιας ολόκληρης χώρας να σκίρτησε με πόνο και άγχος όταν τον είδε να αποχωρεί τραυματίας στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όμως στον γυρισμό του ο Νεϊμάρ εμφανίστηκε πιο φρέσκος από ποτέ. Χάρη σε μια ηγετική εμφάνιση με γκολ και ασίστ απέναντι στη Νότια Κορέα, o 30χρονος αστέρας πήρε από το... χεράκι τη Σελεσάο για να την οδηγήσει στους «8» του Μουντιάλ, κερδίζοντας παράλληλα την ψήφο των Gazzetta και Jack Daniel's για το πρόσωπο των Mundo Infographics της χθεσινής αγωνιστικής ημέρας* (5/12).

Πέρα όλων των άλλων εξάλλου, ο Νεϊμάρ το βράδυ της Δευτέρας είχε ραντεβού με το πεπρωμένο του. Αφού έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Κορέας για το 2-0 από την άσπρη βούλα κατάφερε κάτι που μόνο οι Πελέ και Ρονάλντο είχαν πετύχει στην ιστορία της Σελεσάο. Να βρει δηλαδή γκολ σε τρίτη διαφορετική έκδοση Παγκοσμίου Κυπέλλου και να καλωσορίσει τον εαυτό του με με περηφάνια στο κλειστό κλαμπ που δημιούργησαν οι δυο θρυλικοί προκάτοχοί του.

Τον έναν μάλιστα είχε την ευκαιρία να τον τιμήσει σηκώνοντας πανό για τον αγώνα που δίνει απέναντι στον καρκίνο μετά το φινάλε της αναμέτρησης, την ίδια ώρα που τον πλησίασε στο... γκολ για να τον ισοφαρίσει στην πρώτη θέση των κορυφαίων σκόρερ ever για τη Βραζιλία. Και πιθανότατα ο μυθικός Πελέ να αναμένει αυτή τη στιγμή με ένα ανυπόμονο χαμόγελο, παρά με βλέμμα γεμάτο φθόνο και ζήλια.

...

Ειδικά από τη στιγμή που έστω και νοητά μπορεί να αντικρίζει εκατομμύρια συμπατριώτες του να λικνίζονται γεμάτοι ελπίδα στους ρυθμούς του Νεϊμάρ, ο οποίος δίνει το πρόσταγμα με εμφανίσεις όπως εκείνη απέναντι στη Νότια Κορέα. Πέρα άλλωστε από το γκολ Νο.76 με την κίτρινη φανέλα και την (τυχερή είναι η αλήθεια) ασίστ που πέτυχε απέναντι στο σύνολο του Μπέντο, κατάφερε παράλληλα να χορέψει ανά διαστήματα την αντίπαλη άμυνα.

Αν αναλύσουμε μάλιστα την εικόνα του μέσα από την γλώσσα των αριθμών θα παρατηρήσουμε ότι μέσα σε 81 λεπτά παρουσίας στον αγωνιστικό χώρο ο Νεϊμάρ επιχείρησε συνολικά τρία σουτ (ένα στο στόχο, δυο άστοχα), με τα xGoals να αγγίζουν το εντυπωσιακό 1.35, ποσοστό βέβαια που αυξήθηκε κατακόρυφα και λόγω της εκτέλεσης πέναλτι. Την ίδια ώρα έκανε 64 επαφές με τη μπάλα, ενώ δοκίμασε 42 συνολικά πάσες με 86% ποσοστό ακρίβειας, δυο εκ των οποίων μάλιστα ήταν πάσες - κλειδιά!

Παράλληλα άγγιξε το 40% επιτυχίας στις ντρίμπλες που δοκίμασε απέναντι στη Νότια Κορέα, η οποία για ένα εφιαλτικό ημίχρονο δεν ήξερε από που να πρωτοφυλαχτεί... κόντρα στην επιθετική γραμμή της Σελεσάο. Αν προσθέσουμε και στο μίξερ το 45% σαν ποσοστό επιτυχίας στις μονομαχίες που έδωσε, τότε συμπληρώνεται το παζλ για την απόδοση του Νεϊμάρ, ο οποίος χωρίς καν να... φορτσάρει κατάφερε να σμπαραλιάσει την αντίπαλη άμυνα.

*Τα στατιστικά αφορούν τη συνολική εικόνα του Νεϊμάρ σε Μουντιάλ

Creative Design: Θοδωρής Μπιτσαξάκης

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα