Βλαχοδήμος: «Σωστή απόφαση ο Παναθηναϊκός»

Newsroom
 Βλαχοδήμος: «Σωστή απόφαση ο Παναθηναϊκός»

bet365

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος μίλησε για την Μπενφίκα, αλλά και την απόφαση που πήρε το 2016 να παίξει στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό.

Για την απόφασή του να αφήσει το 2016 τη Γερμανία και τη Στουτγκάρδη και να συνεχίσει τότε στον Παναθηναϊκό, αλλά και την Μπενφίκα μίλησε ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος σε media της Πορτογαλίας. Οπου ο διεθνής πορτιέρε είπε τα καλύτερα για το «τριφύλλι». «Εκείνη την εποχή ήταν η σωστή απόφαση για μένα να μετακομίσω στην Αθήνα. Μου άρεσε πολύ το σχέδιο που είχε ο Παναθηναϊκός για μένα. Ηταν καλό να φύγω από τη χώρα, να μετακομίσω στην Ελλάδα. Να είμαι μόνος μου και να ανοίξω τα φτερά μου. Νομίζω ότι ήταν μια εύκολη απόφαση επίσης. Κατέληξα να έχω την ευκαιρία να παίξω με τον αδερφό μου (σ.σ: Παναγιώτη) ξανά στην ίδια ομάδα. Είναι περίεργο συναίσθημα μερικές φορές. Αν παίζουν και οι δύο και παίζουν καλά, είναι πάντα καλά και όλα είναι φανταστικά. Αλλά αν κάποιος δεν παίζει, στενοχωριέσαι γι' αυτόν, απλά πρέπει να είσαι επαγγελματίας. Απολαύσαμε πραγματικά τον χρόνο μας μαζί», σχολίασε μεταξύ άλλων.

Και μετά αναφέρθηκε στους «Αετούς της Λισαβόνας». «Προσωπικά ήταν σαν να έκανα το επόμενο βήμα. Η Πορτογαλία έχει πάντα πολύ ταλαντούχους παίκτες και παρατηρώ ότι σε αυτή τη χώρα όλοι αγαπούν το ποδόσφαιρο και αυτό φαίνεται και στα παιδιά και στον τρόπο παιχνιδιού τους. Ηθελα να παίξω σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα, σε μεγάλες διοργανώσεις και να βελτιώνομαι όλο και περισσότερο. Ηταν το επόμενο βήμα μου, ήθελα να εξελιχθώ. Αυτή ήταν η ιδέα μου και ο τρόπος σκέψης μου».

Για τον Ρόγκερ Σμιντ, τεχνικό του στην Μπενφίκα, σχολίασε ότι «σε σύντομο χρονικό διάστημα, βοήθησε την ομάδα να πιστέψει στον εαυτό της. Νομίζω ότι όλοι οι παίκτες έχουν πολύ καλή σχέση μαζί του. Αυτό που μου αρέσει και βλέπω είναι ότι νοιάζεται για τη γνώμη της ομάδας, υπάρχει πάντα καλή επικοινωνία μεταξύ μας».

Ο 28χρονος πορτιέρε στάθηκε ακόμη στην Εθνική μας ομάδα και τις... ρίζες του στην Ελλάδα. «Πάντα ένιωθα ότι είμαι Ελληνας. Πέρασα υπέροχα με τις μικρές ομάδες της εθνικής Γερμανίας. Ηταν επιτυχημένα χρόνια, έπαιξα σε μεγάλες διοργανώσεις. Ηταν μια δύσκολη απόφαση για μένα. Οταν σκέφτομαι μερικές φορές είναι στα ελληνικά, άλλες στα γερμανικά, είναι ένα χάος, ένα μείγμα και των δύο. Είναι πάντα καλό να γυρνάς σπίτι, γιατί είναι η οικογένειά μου εκεί, οι φίλοι μου. Η μητέρα μου μετακόμισε όταν ήταν δύο ετών, οπότε μεγάλωσε στη Γερμανία. Μετά από αυτό, νομίζω ότι ο πατέρας μου πήγε στη Γερμανία στην ηλικία 20 ετών. Αργότερα γεννηθήκαμε εγώ με τον αδερφό μου».

 

Τελευταία Νέα