Ιράν: Απόπειρα απαγωγής του Αλί Καρίμι από τις τοπικές Αρχές

Ιράν: Απόπειρα απαγωγής του Αλί Καρίμι από τις τοπικές Αρχές

Ιράν: Απόπειρα απαγωγής του Αλί Καρίμι από τις τοπικές Αρχές

bet365

Ο παλαίμαχος θρύλος του ιρανικού ποδοσφαίρου, Αλί Καρίμι, καταδιώκεται από τις αρχές του Ιράν λόγω της στήριξής του στις διαδηλώσεις για τον θάνατο της Μαχσά Αμινί και σύμφωνα με το περιβάλλον του, σημειώθηκε απόπειρα απαγωγής του στο Ντουμπάι όπου και διαμένει.

Το κλίμα στο Ιράν παραμένει πολωμένο εν μέσω των διαδηλώσεων κατά του άδικου θανάτου της Μαχσά Αμινί και τα αλλεπάλληλα περιστατικά αυθαιρεσίας της αστυνομίας Ηθών, που έχουν κοστίσει τη ζωή σε 200 άτομα. Το καθεστώς έχει στοχοποιήσει μερικές από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της χώρας που εναντιώνονται και δείχνουν τη στήριξή τους στην εξέγερση των πολιτών, ανάμεσά τους και ο Αλί Καρίμι.

Ο θρύλος του ιρανικού ποδοσφαίρου διώκεται το τελευταίο διάστημα από τις Αρχές του Ιράν, οι οποίες έχουν εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τον 43χρονο πρώην παίκτη της Μπάγερν Μονάχου, ο οποίος ζει πλέον στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ντουμπάι. Σύμφωνα, μάλιστα, με έναν φίλο από το κοντινό του περιβάλλον, επιχειρήθηκε η απαγωγή του Καρίμι, μέσω παγίδας που προσπάθησαν να στήσουν οι Φρουροί της Επανάστασης εναντίον του.

Ο Μεχντί Ροσταμπούρ αποκάλυψε πως μία διάσημη φιγούρα της χώρας που έχει στενούς δεσμούς με το καθεστώς, έστειλε μήνυμα στον Καρίμι, λέγοντάς του πως θέλει να φύγει κι εκείνος από τη χώρα και του ζήτησε να συναντηθούν στην περιοχή Φουζαϊρά, 80 μίλια μακριά από το Ντουμπάι. Το μήνυμα έφτασε στα χέρια του μέσω ενός ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στο Ντουμπάι και γνωρίζει τόσο τον celebrity, όσο και τον Καρίμι, γεγονός που κίνησε τον τελευταίο σε υποψίες.

Το πλάνο, σύμφωνα με τον Ροσταμπούρ, ήταν οι Αρχές να οδηγήσουν μέσω πλοίου τον Καρίμι πίσω στο Ιράν και να τον υποχρεώσουν να διαγγείλει στην κρατική τηλεόραση ψευδή ομολογία. Όλα αυτά ώστε να αποδυναμώσουν μια από τις ηγετικές φωνές υπέρ των διαδηλωτών και να παραδειγματίσουν τους τελευταίους που κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών τους φωνάζουν συνθήματα προς τιμήν του Καρίμι.

 

Τελευταία Νέα