Ζαγαρίτης: «Στον Παναθηναϊκό έπαιζα περισσότερο επιθετικά, άλλαξα στην Ιταλία»

Ζαγαρίτης: «Στον Παναθηναϊκό έπαιζα περισσότερο επιθετικά, άλλαξα στην Ιταλία»

bet365

Ο Βασίλης Ζαγαρίτης παραχώρησε δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της Πάρμα και μίλησε για τη διαφορά μεταξύ ελληνικού και ιταλικού ποδοσφαίρου, καθώς και για το αγωνιστικό στυλ του που άλλαξε από τον Παναθηναϊκό στους Παρμέντσι.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά τη μετακόμισή του στην Ιταλία για χάρη της Πάρμα, ο Βασίλης Ζαγαρίτης διανύει τη δεύτερη ολόκληρη σεζόν του στον σύλλογο της Serie B και δηλώνει έτοιμος για την ευκαιρία του.

Ο 21χρονος Έλληνας μπακ από τη Θήβα μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα των Παρμέντσι για την προσαρμογή του στην Ιταλία, τις διαφορές που έχει ο Παναθηναϊκός και το ελληνικό ποδόσφαιρο από το ιταλικό και εστίασε στην αλλαγή του αγωνιστικού του στυλ, βάζοντας περισσότερο στο «ρεπερτόριό» του το αμυντικό στοιχείο. Παράλληλα, δήλωσε ως είδωλά του τον Αλφόνσο Ντέιβις και τον Νταβίντ Αλάμπα:

«Η διαφορά του ελληνικού από το ιταλικό ποδόσφαιρο; Εδώ στην Ιταλία οι σύλλογοι είναι πολύ οργανωμένοι, δεν μας λείπει τίποτα. Δεν είχα κανένα πρόβλημα στον Παναθηναϊκό, είναι ένας σπουδαίος σύλλογος. Αλλά η διαφορά έγκειτα στην οργάνωση των ομάδων. Στην Ιταλία έμαθα πώς να παίζω σε φάση άμυνας. Με το που ήρθα στην Πάρμα, με έβαλαν στη διαδικασία να το μάθω. Στον Παναθηναϊκό έπαιζα περισσότερο επιθετικά παρά αμυντικά, στην Ιταλία άλλαξα.

Είμαι στην Ιταλία δύο χρόνια τώρα, σε αυτή την περίοδο έχω μάθει πολλά πράγματα. Και προσπαθώ να κάνω το καλύτερο δυνατό όταν μπαίνω στο γήπεδο. Περιμένω τη στιγμή μου. Πέρυσι είχα και την εθνική ομάδα, έπαιξα αρκετά. Δουλεύω καλά στην Πάρμα, όταν ο προπονητής μου ζητήσει να μπω, θα το κάνω και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».

Τη φετινή σεζόν ο Ζαγαρίτης, έντεκα φορές διεθνής με την Ελπίδων, μετρά δύο συμμετοχές στη Serie B και μία στο Κύπελλο Ιταλίας, έχοντας συνολικά 10 εμφανίσεις με την πρώτη ομάδα από τον Ιανουάριο του 2021.

 

Τελευταία Νέα