Γιακουμάκης, ο «killer» από τα 5,5 μέτρα (vids)

Γιακουμάκης, ο «killer» από τα 5,5 μέτρα (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Γιακουμάκης, ο «killer» από τα 5,5 μέτρα (vids)

bet365

Ο Γιώργος Γιακουμάκης «λύτρωσε» τη Σέλτικ κόντρα στη Σεντ Τζόνσον, συνεχίζει φέτος με το πόδι στο... γκάζι από την περασμένη χρονιά και σχεδόν όλα τα γκολ του με τους Κέλτες είναι από την αντίπαλη μικρή περιοχή. Το 2022 βρίσκει δίχτυα κάθε 81'!

Σε «hero» της Σέλτικ αναγορεύτηκε χθες (8/10) ο Γιακουμάκης, καθώς με δικό του buzzer beater οι Κέλτες επικράτησαν 2-1 της Σεντ Τζόνσον και παρέμειναν στο «+2» από τους Ρέιντζερς. Δηλαδή, τι... είχες Γιώργο, τι είχα πάντα.

Ο Ελληνας φορ ξεκίνησε φέτος τη σεζόν με το πόδι στο γκάζι, όπως δηλαδή ολοκλήρωσε την περασμένη όπου αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της εκεί Premier League και παράλληλα η ομάδα του κατέκτησε το πρωτάθλημα. Μάλιστα το 2022 «πυροβολεί» ασταμάτητα και πλέον σε επίπεδο πρωταθλήματος έφτασε τα 15 προσωπικά τέρματα σε μόλις 23 εμφανίσεις του στην κατηγορία, τα οποία και «μοιράζονται» σε 12 περσινά και τρία για το 2022/23.

Αν μάλιστα προσέξουμε θα δούμε πως η συχνότητα σκοραρίσματός του αντιστοιχεί τουλάχιστον σε ένα γκολ ανά ματς, αφού από τις 23 συμμετοχές του μόνο πέντε ήταν «γεμάτες» (δηλαδή από την αρχή μέχρι το τέλος) και στις 12 έπαιξε λιγότερο από ένα ημίχρονο. Μετά από τις σχετικές διαιρέσεις βλέπουμε πως κατά μέσο όρο βρίσκει δίχτυα κάθε 81' που παίζει, συχνότητα άκρως εντυπωσιακή.

Ομως την ίδια στιγμή παρατηρείται ακόμη ένα εύρημα που δεν περνά απαρατήρητο και αφορά τους χώρους που κινείται και αποτυπώνουν πως πρόκειται για «killer» της μικρής περιοχής. Από τα 15 γκολ του μόνο ένα είναι με πέναλτι και όλα τα υπόλοιπα ήταν μέσα από το αντίπαλο «κουτί», ενώ τα 11 εξ' αυτών από τα τρία/τέσσερα μέτρα ή και πιο κοντά, δηλαδή εντός των ορίων της που θεωρείται ως το «σπίτι» του εκάστοτε ποριέρε. Αυτόματα ο Γιακουμάκης δείχνει σε θέση να «εκτελεί» εξ' επαφής ακόμη και υπό πίεση, αρκεί να πάρει την μπάλα κοντά στην αντίπαλη εστία.

*Πρώτο γκολ για εκείνον το 2022, πάντα σε επίπεδο πρωταθλήματος αφού έχει σκοράρει τόσο στις άλλες διοργανώσεις της Σκωτίας όσο και με την Εθνική, ήταν στο 2-1 της 26ης Ιανουαρίου κόντρα στην Χαρτς, όταν υποδέχθηκε την παράλληλη από τον Ο' Ράιλι και βρήκε δίχτυα με κοντινό τακουνάκι.

*Ακολούθησε το χατ-τρικ της 20ης Φεβρουαρίου στο 3-2 επί της Νταντί. Στο 34' έκανε το 1-1 με «γυριστό» από το ύψος του πέναλτι, αμέσως μετά πήρε από τα τέσσερα μέτρα το «ριμπάουντ» για το 2-1 και στο 86' με «καρφωτή» εξ' επαφής κεφαλιά διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό σκορ.

*Περίπου ένα μήνα μετά ήρθε νέο χατ-τρικ για εκείνον, στο 4-0 κόντρα στη Ρος Κάουντι. Οπου για την «ιστορία» έδωσε και την ασίστ στο άλλο γκολ! Στο 11' άνοιξε το σκορ με κοντινή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι μετά από σέντρα του Ζότα, στο 18' από το ύψος του πέναλτι βρήκε δίχτυα με ανάλογο τρόπο και στο 61' ευστόχησε από τα 11 βήματα.

*Φινάλε της regular season στη Σκωτία και η Σέλτικ... σκόρπισε με 7-0 τη Σεντ Τζόνσον. Ο Γιακουμάκης στο 22' απέφυγε και τον αντίπαλο πορτιέρε και από κοντά διπλασίασε τα τέρματά της.

*Στα play offs αρχικά διαμόρφωσε με «βον πλανέ» στο 90', κάτω από το σημείο του πέναλτι, το 4-1 επί της Χαρτς.

*Μερικές ημέρες μετά άνοιξε το σκορ κόντρα στην Νταντί Γιουνάιτεντ, στο 53' με κοντινή κεφαλιά ύστερα από «γέμισμα» του Ράλστον.

*Φινάλε της περσινής σεζόν και στη φιέστα τίτλου η Σέλτικ επικράτησε 6-0 της Μάδεργουελ. Αρχικά βρήκε δίχτυα στο 58' με εξ' επαφής «γυριστό» (!) και αμέσως μετά (60') μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα ύστερα από τελική πάσα του Μαέντα.

*Το πρώτο του φετινό γκολ στην Premier ήταν στις 14 Αυγούστου, με «ψαλιδάκι» από τη μικρή περιοχή κόντρα στην Κιλμάρνοκ.

*Μία εβδομάδα μετά οι Κέλτες επικράτησαν 2-0 της Χαρτς και εκείνος στο 90'+4' «κλείδωσε» τη νίκη τους με πλασέ στην κίνηση, παρά την πίεση αντίπαλου αμυντικού και τον πορτιέρε στα 1-2 μέτρα απέναντί του.

*Μέχρι που φτάσαμε στο χθες, όπου από το μισό μέτρο έστειλε στο 90'+5' την μπάλα στα δίχτυα και η Σέλτικ κέρδισε 2-1.


Ετσι το 2022 ο Γιακουμάκης έχει σημειώσει στο πρωτάθλημα 15 γκολ, εκ των οποίων τα 11 είναι από τα 5,5 μέτρα ή και πιο κοντά, αφού τόσο είναι συνήθως το πλάτος της μικρής περιοχής. Τα άλλα τρία από τα 8 με 9, μεταξύ μικρής και του σημείο του πέναλτι δηλαδή και ακόμη ένα από την άσπρη βούλα. Διαπίστωση; Αν πάρει την μπάλα στο «μικρό κουτί» θα... εκτελέσει με μεγάλα ποσοστά ευστοχίας.

Ο Γιακουμάκης στην Premier Σκωτιας το 2022

Αγώνες: 23
Λεπτά: 1.217'
Γκολ: 15
Γκολ/Ανά λεπτά: 1/81'

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα