Φίτεσε: Νέα ιδιοκτησία και νέος προπονητής ο Φιλίπ Κοκού

Σωτήρης Μυκονίου
Φίτεσε: Νέα ιδιοκτησία και νέος προπονητής ο Φιλίπ Κοκού

bet365

Η αμερικανική εταιρεία Common Group συμφώνησε για την εξαγορά της Φίτεσε από τον Ρώσο Βαλέριι Όιφ και προχώρησε ήδη στην πρόσληψη του Φιλίπ Κοκού για την θέση του προπονητή.

Ο Ρώσος ολιγάρχης και ιδιοκτήτης της Φίτεσε είχε αποφασίσει να πουλήσει την ομάδα λίγο μετά την επιβολή των κυρώσεων εξαιτίας του πολέμου της Ρωσίας, παρ' ότι ήταν ένας απ' αυτούς που μαζί με τον Ιβάν Σαββίδη του ΠΑΟΚ και τον Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ της Μονακό δεν επηρεάστηκαν απ' αυτές.

Η συμφωνία που πέτυχε ο Βαλέριι Όιφ με την αμερικανική εταιρεία Common Group θα ολοκληρωθεί όταν πάρει έγκριση και από την επιτροπή αδειών της ολλανδικής ομοσπονδίας. Αυτή θα είναι η τρίτη ομάδα που θα έχει η Common στο πορτφόλιό της μετά την Λέιτον Όριεντ και την μικρή βελγική ομάδα της τρίτης κατηγορίας, Πάτρι Έισντεν Μάασμεχελεν.

Παράλληλα, με την συμφωνία αυτή η Φίτεσε ανακοίνωσε και τον προπονητή με τον οποίο θα μπει στη νέα εποχή, που δεν είναι άλλος από τον θρυλικό Φιλίπ Κοκού, ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας και επέστρεψε στους πάγκους μετά από δύο χρόνια απουσίας και την Ντέρμπι, όπου είχε την τελευταία του παρουσία.

Πρόκειται για τον προπονητή που, μεταξύ αυτών που έχουν τουλάχιστον 100 παιχνίδια στους πάγκους της Eredivisie, έχει το δεύτερο καλύτερο ποσοστό νικών στην ιστορία με 72,4%, πίσω μόνο από τον θρυλικό Γκους Χίτινγκ που έχει 72,8%.

Μάλιστα, ο 51χρονος τεχνικός είχε αγωνιστεί στην ομάδα και ως παίκτης για μία πενταετία (1990-1995).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα