Wyscout analysis: Ο Παυλίδης σκοράρει κατά βούληση το 2022 στην Eredivisie (vids)

Wyscout analysis: Ο Παυλίδης σκοράρει κατά βούληση το 2022 στην Eredivisie (vids)

Γιώργος Ντυμένος
 Wyscout analysis: Ο Παυλίδης σκοράρει κατά βούληση το 2022 στην Eredivisie (vids)

bet365

Ο Βαγγέλης Παυλίδης έχει βρει 12 φορές δίχτυα σε μόλις 21 εμφανίσεις του στο ολλανδικό πρωτάθλημα για το έτος που «τρέχουμε» και είναι εκ των κορυφαίων φορ της κατηγορίας. Κατά τεκμήριο πρόκειται για τον πρώτο σκόρερ του 2022 στην Eredivisie.

Με το δεξί ξεκίνησε ο Βαγγέλης Παυλίδης τις φετινές του υποχρεώσεις στο ολλανδικό πρωτάθλημα, καθώς στην πρεμιέρα βρήκε δίχτυα κόντρα στην Γκόου Αχέντ Ιγκλς και οδήγησε την Αλκμααρ στη νίκη με 2-0. Ετσι έκανε ποδαρικό στη σεζόν όπως ακριβώς τελείωσε την περσινή και σε απλά ελληνικά... με το πόδι στο γκάζι, αφού τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δικαίως μπορεί να χαρακτηριστεί ως εκ των κορυφαίων επιθετικών του εκεί πρωταθλήματος.

Ο λόγος είναι πως ο 24χρονος φορ παρουσιάζεται σε εξαιρετική κατάσταση όλο το 2022, όπου σε 21 εμφανίσεις του με την AZ στην Eredivisie βρήκε δίχτυα 12 φορές, κάτι που τον καθιστά πρώτο σκόρερ της κατηγορίας στο ημερολογιακό έτος που «τρέχουμε».

Με τη βοήθεια του Wyscout θα δούμε αναλυτικά τα πεπραγμένα του, όπου αποτυπώνεται ανάγλυφα το εύρυμα πως στις λεπτομέρειες τα προσωπικά του τέρματα δεν είναι 15 ή και περισσότερα.

*Το πρώτο του ματς πρωταθλήματος για το 2022 ήταν το 2-1 επί της Φορτούνα Σιτάρντ στις 16 Ιανουαρίου, όπου έπαιξε 83 λεπτά αλλά δεν έκανε τελική.


*Λίγες ημέρες μετά η AZ παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία στην Καμπούρ. Στα 66' που αγωνίστηκε είχε δύο τελικές στο πρώτο ημίχρονο, εκ των οποίων η μία βρήκε τέρμα αλλά την απέκρουσε δύσκολα με τα πόδια ο Στέβενς, που μάλιστα θα συνεχίσει στον ΟΦΗ.

*Ακολούθησε το 2-1 της ομάδας του επί της Αϊντχόφεν στο Φίλιπς Στάντιουμ όπου έπαιξε για 68'. Σε αυτό το διάστημα απείλησε δις και μάλιστα το πλασέ που έκανε στο 30' πέρασε ελάχιστα άουτ.

*Στις 13 Φεβρουαρίου η ΑΖ έκανε νέα εκτός έδρας νίκη, αυτή τη φορά επί της Γκο Αχέντ Ιγκλς με 4-1. Ο Παυλίδης βρήκε δις στόχο (33', 42') σε 79 λεπτά συμμετοχής, ενώ έκανε ακόμη δύο τελικές, εκ των οποίων στη μία ο πορτιέρε Νόπερτ του έβγαλε το μεταξύ τους τετ α τετ.

*Στις 19 του ίδιου μήνα και στο 2-1 επί της Χέρακλες σκόραρε ξανά, καθώς στο 48' διαμόρφωσε με προβολή το μετέπειτα τελικό αποτέλεσμα. Ο 24χρονος έπαιξε σε αυτόν τον αγώνα 76' και είχε ακόμη μία κεφαλιά που πέρασε άουτ.

*Ακολούθησε το 2-1 επί της Φέγενορντ, όπου ο Παυλίδης έπαιξε 81 λεπτά και είχε μία τελική που αποκρούστηκε από το αριστερό κάθετο δοκάρι. Στην εξέλιξη της φάσης η ομάδα του βρήκε δίχτυα.

*Αρχές Μαρτίου και στο 3-1 επί της Ναϊμέγκεν ήταν στο γήπεδο για 67'. Σε αυτό το διάστημα είχε ένα σουτ που πέρασε άουτ.

*Στην ήττα (1-0) από την Τβέντε της 13ης Μαρτίου έπαιξε 46' και δεν έκανε τελική.

*Στα τέλη του μήνα ήρθε το 2-2 με τη Βίλεμ όπου απείλησε τρεις φορές σε όλο το παιχνίδι που αγωνίστηκε (98'), χωρίς όμως να βρει δίχτυα.

*Αρχές Απριλίου η Αλκμααρ επέστρεψε στις νίκες (3-1 τη Φίτεσε) και εκείνος άνοιξε το σκορ με παλικαρίσια ατομική ενέργεια, στη μόνη τελική που έκανε στα 84' που έπαιξε.

*Δίχτυα βρήκε και λίγες ημέρες μετά στην ήττα (2-1) από τη Τσβόλε, όπου σημείωσε το τέρμα της ομάδας του στην ξανά μοναδική του τελική στην αναμέτρηση, όπου και συμμετείχε από την αρχή μέχρι το τέλος της (97').

*Στις 23 Απριλίου η Αλκμααρ κέρδισε (2-1) την Χέρενφεν και ο διεθνής φορ είχε σε 91' δύο τελικές με ισάριθμες κεφαλιές εκ των οποίων η μία ήταν on target.

*Στις 30 του μηνός επέστρεψε στα γκολ, καθώς στο 48' άνοιξε το σκορ στο 1-1 κόντρα στη Σπάρτα Ρότερνταμ. Νωρίτερα είχε ακόμη δύο τελικές εκ των οποίων η μία πέρασε «ξυστά» άουτ και στην άλλη ο αντίπαλος γκολκίπερ έπεσε στα πόδια του και μπλόκαρε (αντικαταστάθηκε στο 81' της αναμέτρησης).

*Πλεκτό κούνησε και στο 2-2 με τον Αγιαξ, όπου μία εκ των τριών τελικών που έκανε στα 95' που έπαιξε κατέληξε στο βάθος της εστίας του Αίαντα (στο 62' με κεφαλιά).

*Το «κρεσέντο» του συνεχίστηκε και στο 2-2 με την Ουτρέχτη που ακολούθησε, όπου σε 98 λεπτά συμμετοχές έκανε τρεις τελικές, όλες ήταν on target και οι δύο κατέληξαν στα δίχτυα του Οελσχάγκελ.

*Φινάλε της κανονικής περιόδου και η Αλκμααρ ηττήθηκε 3-1 από τη Βαλβάικ. Εκείνος σε 82' έκανε δύο τελικές, αλλά καμία δεν βρήκε εστία.

*Στο πρώτο ημιτελικό των play offs για την πρόκριση στο Conference League η AZ ηττήθηκε 3-2 από την Χέρενφεν και ο Παυλίδης την κράτησε στο «ευρωπαϊκό κόλπο» αφού βρήκε δίχτυα στο 65' της αναμέτρησης. Ηταν η μία από τις δύο τελικές που έκανε (αμφότερες on target) στα 95 λεπτά που αγωνίστηκε.

*Στη ρεβάνς η Αλκμααρ επικράτησε 2-0 και προκρίθηκε στον τελικό. Ο 24χρονος έπαιξε σε όλο το ματς (97') και έβγαλε τέσσερις τελικές, εκ των οποίων η μία ήταν on target.

*Πρώτος τελικός των play offs με φόντο ένα «εισιτήριο» για το Conference League και η ομάδα του έχασε 2-1 από τη Φίτεσε, σε ένα ματς όπου εκείνος είχε δοκάρι στη μία από τις δύο τελικές που έκανε στα 98' της παρουσίας στο ματς.

*Στη ρεβάνς η Αλκμααρ διέλυσε με 6-1 την αντίπαλό της και ο Ελληνας φορ έβαλε τις βάσεις για τη μεγάλη της νίκη όταν μόλις στο 3' άνοιξε το σκορ. Στο 22' «φλέρταρε» με ακόμη ένα γκολ αλλά ο Χούβεν του απέκρουσε το μεταξύ τους τετ α τετ και αντικαταστάθηκε στο 71'. Ετσι η ΑZ πήρε το ευρωπαϊκό «εισιτήριο».

*Φινάλε της μέχrι στιγμής εν έτη 2022 παρουσίας του με την πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος, όπου έπαιξε για 85' στο 2-0 επί της Γκοου Αχέντ Ιγκλς. Σε αυτό το διάστημα έβγαλε πέντε τελικές εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν on target και άνοιξε το σκορ στο 70' της αναμέτρησης. Από τις τέσσερις άλλες απόπειρές του να βρει δίχτυα οι δύο ήταν «καθαρές» φάσεις που τις έβγαλε ο γκολκίπερ Ντε Λάνγκε.


*Ετσι ο Παυλίδης σε 21 παιχνίδια του στην Eredivisie το 2022 έχει βρει στόχο 12 φορές σε συνολικά 45 τελικές του, χωρίς δηλαδή να παίρνει πάρα πολλές προσπάθειες. Μάλιστα εκ των 33 που δεν βρήκαν στόχο οι οκτώ ήταν «καθαρές» φάσεις, όπου οι δύο αποκρούστηκαν από τα δοκάρια, οι πέντε από τους αντίπαλους πορτιέρε και ακόμη μία πέρασε για εκατοστά άουτ. Αν μάλιστα κάνουμε τις σχετικές διαιρέσεις θα δούμε πως το τρέχων έτος σκοράρει κάθε 144 λεπτά στην κατηγορία (1.738'/12), δηλαδή σχεδόν δύο φορές σε κάθε τρία «γεμάτα» ματς που παίζει.

 

Τελευταία Νέα