Ο Χατζηγιοβάνης και τo deal του 1.500.000 ευρώ

Ο Χατζηγιοβάνης και τo deal του 1.500.000 ευρώ

bet365

Το transfer story του 25χρονου εξτρέμ στην Ανκαραγκουτσού

Η απόσταση από την Λέσβο στην Άγκυρα είναι 742 χιλιόμετρα. Με το φέρι απέναντι στο Αϊβαλί (ελληνιστί Κυδωνίες) και μετά από περίπου οκτώ ώρες οδήγηση, μέχρι το κέντρο της αχανούς Τουρκίας. Μία διαδρομή που ποτέ δεν φανταζόταν ότι υπήρχε περίπτωση να διανύσει ο Τάσος Χατηγιοβάνης, όταν καμιά δεκαριά χρόνια πριν έπαιζε μπάλα στις ακαδημίες «Οδυσσέας Ελύτης» στη Μυτιλήνη.
Βέβαια, έχουν μεσολαβήσει τόσα που μετέτρεψαν αυτό το ταξίδι-«Οδύσσεια» σε μία απλή αεροπορική πτήση περίπου τεσσάρων ωρών από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην τουρκική πρωτεύουσα. Το «πακέτο» των 167 συμμετοχών (17 γκολ, 18 ασίστ) στον Παναθηναϊκό, συν ο εμπλουτισμός του βιογραφικού με τέσσερις συμμετοχές στην εθνική ανδρών ήταν στοιχεία αρκετά για να πείσουν την Ανκαραγκουτσού να επενδύσει πάνω του.
Όπως, πάντα, σε τέτοια σημαντικά deals μεγάλο ρόλο έπαιξε η ικανότητα του εκπροσώπου του παίκτη, ο οποίος από το ξεκίνημα της καριέρας του συνεργάζεται με την ProSport του Πασχάλη Τουντούρη.
Ο έμπειρος agent ήταν, άλλωστε, που ανακοίνωσε μέσω social media τη συμφωνία, ταξιδεύοντας στην Άγκυρα μαζί με τον 25χρονο (τα κλείνει την Τρίτη, 31/5) ποδοσφαιριστή. Η προεργασία είχε γίνει εδώ και μήνες, όμως η τελική επαφή πραγματοποιήθηκε υπό άκρα μυστικότητα και τα πάντα διευθετήθηκαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αφού τις επόμενες ημέρες ο παίκτης έχει υποχρεώσεις με την εθνική και θα ήταν διαθέσιμος μετά τις 15 Ιουλίου. Έτσι, πραγματοποιήθηκε ταξίδι-αστραπή στην Άγκυρα, το deal έκλεισε χωρίς μεσολάβηση Τούρκου μάνατζερ και μία μέρα αργότερα ο Τάσος δέχτηκε το καλωσόρισμα στη νέα του ομάδα με... συρτάκι!


Πώς προέκυψε η επιλογή


Εδώ και καιρό οι εκπρόσωποι του διεθνή εξτρέμ αναζητούσαν το επόμενο βήμα. Στον Παναθηναϊκό είχε πιάσει «ταβάνι», ήταν εμφανές ότι δεν υπήρχε κάτι άλλο να δώσει. Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, ο σύλλογος της Άγκυρας παρακολουθούσε κι αυτός με τη σειρά του τον Έλληνα παίκτη και κινήθηκε άμεσα όταν ωρίμασαν από κάθε άποψη οι συνθήκες: η Ανκαραγκουτσού επέστρεψε στη Super Lig μετά από παρένθεση ενός χρόνου, σχεδόν ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση της συνεργασίας του παίκτη με τον Παναθηναϊκό. Άρα ο πρώτος παράγοντας ήταν το timing.

Ο δεύτερος αφορά το status του νέου συλλόγου. Πρόκειται για την 5η ομάδα σε δυναμική στην Τουρκία πίσω από τους τρεις «μεγάλους» της Κωνσταντινούπολης και την πρωταθλήτρια Τραμπζονσπόρ. Διοικητικά τις τύχες της έχει αναλάβει ο 58χρονος Φαρούκ Κότσα, ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρίας και κάτοχος τεράστιας περιουσίας. Συνεργάζεται με στελέχη υψηλού επιπέδου, η οργάνωση του club είναι βασισμένη στα ευρωπαϊκά πρότυπα και διακρίνεται από διοικητική πληρότητα σε όλα τα τμήματα.

Ο τρίτος αφορά την «χημεία» που φαίνεται ότι υπάρχει ανάμεσα στο τουρκικό πρωτάθλημα και τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Ο Χατζηγιοβάνης θα βρεθεί αντίπαλος με τον Μπακασέτα, τον Σιώπη, τον Κολοβέτσιο, τον Γούτα, τον Πέλκα, τον Κίτσιου, όλοι τους απόλυτα επιτυχημένοι στο πέρασμά τους από τη Super Lig. Είναι, όμως, και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Μυτιληνιού που ταιριάζουν στο νέο πρωτάθλημα στο οποίο θα αγωνιστεί: η ταχύτητα, οι χώροι που βρίσκει, η ικανότητά του στο 1 vs 1 είναι στοιχεία που μπήκαν στην εξίσωση και έγειραν την πλάστιγγα έναντι άλλων προτάσεων, από την Ελλάδα αλλά και από άλλες χώρες.

Όσον αφορά τη δυναμική στην οποία αναφερθήκαμε, περίπου 50.000 κόσμος ξεχύθηκε την περασμένη εβδομάδα στους δρόμους της Άγκυρας για να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος Β΄ κατηγορίας. Αυτό δείχνει τη δίψα του κόσμου, ενώ το «πακέτο» γίνεται πιο ελκυστικό καθώς όχι μόνο έχει ένα πολύ ωραίο γήπεδο 20.000 θέσεων, το «Εριαμάν», αλλά κτίζει και καινούριο το οποίο αναμένεται να αποπερατωθεί σε δύο χρόνια.


Πόσο τον ήθελε

Θα κάνει άραγε «ποδαρικό» ο Χατζηγιοβάνης στο νέο «σπίτι» της Ανκαραγκουτσού; Οι πρώτες ενδείξεις απαντούν με βεβαιότητα θετικά σε αυτό το ερώτημα! Κατ΄αρχάς είναι η πρώτη μεταγραφή που σπεύδει να κλείσει ο σύλλογος, αμέσως μόλις εξασφάλισε την άνοδο. Παράλληλα, τον παρακολουθούσαν από καιρό και στις συζητήσεις με τους εκπροσώπους του οι Τούρκοι αποσαφήνισαν ότι τον χρειάζονται, τον θέλουν για βασικό στέλεχος της νέας ομάδας που δημιουργούν. Φυσικά για να γίνει πιο δελεαστική η πρότασή τους, προσφέρθηκε κι ένα πολύ καλό συμβόλαιο 2+1 χρόνων. Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta οι ετήσιες αποδοχές του αγγίζουν τις 500.000 ευρώ, χωρίς τα bonus. Εάν, λοιπόν, εξαντλήσει την τριετία του στην Άγκυρα, τότε θα επιστρέψει (;) πιο ευκατάστατος κατά –τουλάχιστον- 1,5 εκατ. ευρώ.
Μετά από όλα αυτά, η απόφαση ήταν εύκολη. Είχαν προηγηθεί, βέβαια, επαφές του Χατζηγιοβάνη με τον πρώην συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό Γκαϊάς Ζαχίντ τον οποίο θα ξαναβρεί στην Άγκυρα, αλλά και με τους «ομόσταβλούς» του στην ProSport (Κολοβέτσιος, Γούτας, Κίτσιου) για τις συνθήκες στην Τουρκία. «Έλα και δεν θα το μετανιώσεις» ήταν ο κοινός παρονομαστής των πληροφοριών που συνέλεξε. Το πρώτο το έκανε. Και μάλλον δεν θα το μετανιώσει!

 

Τελευταία Νέα