Οσιμ: Πλήθος κόσμου στο τελευταίο «αντίο» στη Βοσνία!

Οσιμ: Πλήθος κόσμου στο τελευταίο «αντίο» στη Βοσνία!

Newsroom
Οσιμ: Πλήθος κόσμου στο τελευταίο «αντίο» στη Βοσνία!

bet365

Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο του Ίβιτσα Όσιμ, του ανθρώπου που έδωσε άλλη διάσταση στο ποδόσφαιρο της χώρας.

Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Ίβιτσα Όσιμ στη Βοσνία. Ο διάσημος τεχνικός πέθανε σε ηλικία 80 ετών την Κυριακή 1 Μαΐου στην Αυστρία και το Γκρατς, όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια, ωστόσο η τελετή καθυστέρησε, μιας και επιθυμία του ήταν να ταφεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Στην κηδεία παρευρέθηκε μεγάλες προσωπικότητες του αθλητισμού, ποδοσφαιριστές, προπονητές για τους οποίους ο Οσιμ ήταν δάσκαλος, παιδαγωγός στη διάρκεια της καριέρας τους. Στο νεκροταφείο Bare City εκατοντάδες πολίτες της χώρας είπαν το τελευταίο «αντίο». Πριν την ταφή, υπήρξε επιμνημνόνια δέηση και μεταξύ άλλων βρέθηκαν οι: Ντούσαν Μπάγεβιτς, Σάφετ Σoύσιτς, Ντράγκαν Στοϊκοβιτς, Σάβο Μιλόσεβιτς, Σρέτσκο Κάτανετς, Ζβόνιμιρ Μπόμπαν.

Ο Όσιμ εκτέλεσε χρέη βοηθού στην εθνική Γιουγκοσλαβίας το 1982, προτού προαχθεί στην τεχνική της ηγεσία τέσσερα χρόνια αργότερα. Έπειτα από μια πενταετία κοινής σύμπλευσης, ο Όσιμ πήρε την απόφαση να μεταβεί στη Σερβία για χάρη της Παρτιζάν στην οποία παρέμεινε μόλις για μια σεζόν (1991-1992).

Σειρά πήρε ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι του 1992, με τον Βόσνιο να πανηγυρίζει δυο τίτλους προτού εγκαταλείψει την Ελλάδα το 1994, με τους τελευταίος σταθμούς της καριέρας του να αποτελούν οι Στουρμ Γρατς, ΤΖΕΦ Γιουνάιτεντ, αλλά και ο πάγκος της εθνικής Ιαπωνίας (2006-2007).


Οι φωτογραφίες είναι από την ιστοσελίδα sportsport

 

Τελευταία Νέα