Μουντιάλ 2022: Οι Ουκρανοί στρατιώτες ζητούν από την εθνική τους ομάδα την πρόκριση

Newsroom
Μουντιάλ 2022: Οι Ουκρανοί στρατιώτες ζητούν από την εθνική τους ομάδα την πρόκριση

bet365

Η εθνική Ουκρανίας προετοιμάζεται για το μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα στη Σκωτία (1/6), το πρώτο της επίσημο ματς μετά τη ρωσική εισβολή και οι στρατιώτες της στέλνουν μηνύματα στήριξης κι ενθάρρυνσης στους διεθνείς για την πρόκριση.

Μετά από σχεδόν επτά μήνες απραξίας και τρεις μήνες έπειτα από το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, η εθνική της ομάδα συγκεντρώνει τις δυνάμεις της με σκοπό την πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ. Σκοπός που γίνεται ιερός, αφού όλοι οι Ουκρανοί πολίτες και ιδίως οι Ουκρανοί στρατιώτες βλέπουν την ευκαιρία πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο ως μία λύτρωση εν μέσω της θλιβερής κατάστασης που βιώνει η χώρα.

Η εθνική Ουκρανίας πρόκειται να αντιμετωπίσει στον ημιτελικό των μπαράζ τη Σκωτία (1/6, ο νικητής θα αντιμετωπίσει την Ουαλία) και έχει ήδη κλείσει το πρώτο της φιλικό, απέναντι στη Γκλάντμπαχ στις 11 Μαΐου, με στόχο να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμη για το ιστορικό παιχνίδι. Σε δηλώσεις του, ο διεθνής χαφ, Τάρας Στεπανένκο, περιέγραψε τι σημαίνει για τους παίκτες αυτή η εθνική αποστολή και αποκάλυψε τα μηνύματα που δέχεται αυτός και οι συμπαίκτες του από τους στρατιώτες που πολεμούν στο ουκρανικό μέτωπο κατά της Ρωσίας, οι οποίοι τους ζητούν να παίξουν για την πατρίδα τους και να πάρουν την πρόκριση:

«Κάθε μέρα λαμβάνουμε μηνύματα από τους στρατιώτες μας. Πολλοί στρατιώτες, πολλοί άνθρωποι στην Ουκρανία λατρεύουν το ποδόσφαιρο και έχουν μόνο μία απαίτηση: ''Παρακαλούμε να κάνετε τα πάντα για να πάτε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Γιατί για τη χώρα, για εκείνους, είναι μια αχτίδα ελπίδας. Θα είναι σαν μια γιορτή για τη χώρα μας.

Γι' αυτό πρέπει να παίξουμε, όχι απλά έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, να παίξουμε με την ψυχή και την καρδιά μας. Είναι πολύ σημαντικό, θα είναι πολύ συγκινητικό για τη χώρα, τους παίκτες, όλη την Ουκρανία αν παίξουμε και προκριθούμε.

Κάθε μέρα βλέπεις φωτογραφίες, βίντεο από το τι συμβαίνει στη χώρα μου και κάθε φορά που μιλάμε για αυτό με τα παιδιά, είναι πολύ σκληρό. Αλλά καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό το παιχνίδι για μας και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να είμαστε όσο καλύτεροι γίνεται
»

 

Τελευταία Νέα