Πλατινί: Νέα μήνυση κατά του Ινφαντίνο από τον πρώην πρόεδρο της UEFA

Πλατινί: Νέα μήνυση κατά του Ινφαντίνο από τον πρώην πρόεδρο της UEFA

bet365

Με επίσημη ανακοίνωσή του, ο Μισέλ Πλατινί γνωστοποίησε πως έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος του προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, για αθέμιτη άσκηση επιρροής. Εκκρεμεί ακόμη η πρώτη καταγγελία σε βάρος του Ελβετο-Ιταλού παράγοντα από το 2018 για συκοφαντική δυσφήμιση.

Το νομικό σίριαλ ανάμεσα σε Μισέλ Πλατινί και Τζιάνι Ινφαντίνο απέκτησε νέο επεισόδιο. Ο Γάλλος πρώην πρόεδρος της UEFA γνωστοποίησε πως έχει καταθέσει μήνυση από τις 17 Νοεμβρίου σε βάρος του άλλοτε «δεξιού χεριού» του και νυν προέδρου της FIFA, κατηγορώντας τον για ενεργή αθέμιτη άσκηση επιρροής και κατάχρηση εξουσίας.

Στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του τρεις φορές νικητή της Χρυσής Μπάλας ('83, '84, '85), η καταγγελία αφορά επίσης τον Μάρκο Βίλιγκερ, πρώην στέλεχος των νομικών υπηρεσιών της FIFA, για συνενοχή στην παράνομη άσκηση επιρροής, καθώς και τέσσερα ακόμη άτομα που καλεί τις γαλλικές Αρχές να ερευνήσουν για τις ίδιες κατηγορίες.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πλατινί μηνύει τον Ινφαντίνο. Εκκρεμεί ήδη από το 2018 η υπόθεση της καταγγελίας του Γάλλου στον Ελβετο-Ιταλό παράγοντα για συκοφαντική δυσφήμιση και σύνδεση με εγκληματική οργάνωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μισέλ Πλατινί το 2015 είχε καταδικαστεί σε εξαετή αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο μετά το σκάνδαλο δωροδοκίας της FIFA και τη σύνδεσή του με τον Σεπ Μπλάτερ για «μίζα» ύψους 1,8 εκατομμυρίων ευρώ. Η ποινή αργότερα μειώθηκε στα τέσσερα χρόνια, λήγοντας επίσημα το 2019.

 

Τελευταία Νέα