Eredivisie: Σκάνδαλο παράνομου στοιχηματισμού από ποδοσφαιριστές

Βασίλης Μπαλατσός
Eredivisie: Σκάνδαλο παράνομου στοιχηματισμού από ποδοσφαιριστές

bet365

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας AD, αρκετοί ποδοσφαιριστές της πρώτης κατηγορίας του ολλανδικού ποδοσφαίρου εμπλέκονται σε σκάνδαλο παράνομου στοιχηματισμού.

Σάλος επικρατεί για ακόμα μια φορά στο ολλανδικό ποδόσφαιρο, καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας AD, αρκετοί παίκτες οι οποίοι αγωνίζονται στην Eredivisie έχουν εμπλοκή σε σκάνδαλο παράνομου στοιχηματισμού!

Με βάση το δημοσίευμα οι ποδοσφαιριστές της Σπάρτα Ρότερνταμ, Τομ Μπόγκελσνταϊκ και Άαρον Μέιερς είναι μικρομέτοχοι στην εταιρεία Edobet, η οποία πέρυσι είχε συνδεθεί με εγκληματική οργάνωση και «ξέπλυμα» χρήματος από εμπόριο ναρκωτικών, σε μία δίκη στην οποία είχαν καταθέσει ακόμα και οι Γουέσλϊ Σνάιντερ, Ντιρκ Κάουτ, οι οποίοι είχαν παραδεχθεί πως έπαιζαν στη συγκεκριμένη στοιχηματική εταιρία.

Εκτός από τους Μπόγκελσνταϊκ και Μέιερς, οι οποίοι κατέχουν το 1% και το 2% (αντιστοίχως) της εταιρείας, η Edobet προσέφερε την ευκαιρία απόκτησης μετοχών, αξίας 50.000 ευρώ και σε άλλους ποδοσφαιριστές, όπως τον παλιό εξτρέμ του Άγιαξ, Ρικάρντο Κίσνα. To όνομα του Μπόγκελσνταϊκ είχε εμπλακεί και πέρσι με ανάλογο σκάνδαλο, όταν ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού NOS είχε αναφέρει ότι ένας ποδοσφαιριστής της Eredivisie είχε δει σκόπιμα κίτρινη κάρτα σε αγώνα πρωταθλήματος.

Οι Ολλανδοί αποκαλύπτουν πως ο εν ενεργεία διεθνής Ολλανδός μέσος της Άλκμααρ, Τζόρντι Κλάσι, έκανε μεταφορά 30.000 ευρώ σε λογαριασμό της Edobet, όντας ένας από τους πολλούς ποδοσφαιριστές που εμπλέκονται στο σκάνδαλο. Μέχρι στιγμής τόσο οι εμπλεκόμενοι παίκτες, όσο και η Σπάρτα Ρότερνταμ αρνούνται τις κατηγορίες, ωστόσο η AD... υπόσχεται ότι τις επόμενες ημέρες θα φέρει στην δημοσιότητα κι άλλα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το σκάνδαλο έχει ακόμα μεγαλύτερες προεκτάσεις.

eredivisie scandal

 

Τελευταία Νέα