Γκονζάλο Ράμος: Η Νο1 απειλή για τις Ελπίδες μας (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Γκονζάλο Ράμος: Η Νο1 απειλή για τις Ελπίδες μας (vids)

bet365

Ο 21χρονος Πορτογάλος φορ έχει βρει 9 φορές στόχο στον προκριματικό Ομιλο του EURO U21 και δεν είναι τυχαίο πως η Μπενφίκα «εκτόξευσε» το buy out του από τα 85 εκατομμύρια ευρώ στα 120!

Μπροστά σε μία μεγάλη πρόκληση βρίσκονται οι πιτσιρικάδες του Γιώργου Σίμου, αφού η U21 της χώρας μας διεκδικεί την πρόκρισή της στην τελική φάση του αντίστοιχου EURO που θα γίνει το 2023 σε Γεωργία και Ρουμανία.

Το πρόσφατο 4-0 επί του Λιχτενστάιν ακολούθησε το 1-1 της Πορτογαλίας με την Ισλανδία και πλέον η «γαλανόλευκη« οδηγεί το γκρουπ ευρισκόμενη στο «+1» από τους Ιβηρες, έστω και με αγώνα περισσότερο.

Υπό αυτές τις συνθήκες την περιμένει μπροστά ένας «τελικός» καθώς την Τρίτη (29/3) θα τους υποδεχθεί στην Τρίπολη και αν κερδίσει τότε θα «αγκαλιάσει» την πρώτη θέση, παρότι στις 11 Ιουνίου θα παίξει στην πατρίδα τους. Μάλιστα ακόμη και αν τερματίσει 2η στον όμιλο θα έχει βάσιμες ελπίδες μέσω των μπαράζ, ενώ ας έχουμε κατά νου πως η καλύτερη 2η περνά επίσης απευθείας.

Οτι και αν συμβεί στο «Θ. Κολοκοτρώνης» το πρόσημο για τους νεαρούς μας διεθνείς θα είναι θετικό αφού δείχνουν ήδη μία ομάδα με «πολύ« ταλέντο και καλούνται να … εξαφανίσουν/διαχειριστούν τη Νο1 απειλή για εκείνους που δεν είναι άλλη από τον Γκονζάλο Ράμος. Πρόκειται για τον 21χρονο επιθετικό της Μπενφίκα, που προβάλει ως ο ηγέτης» των Πορτογάλων και δεν είναι τυχαίο πως έχει ήδη βρει στόχο 9 φορές στην προκριματική φάση.


Ο στράικερ των «αετών της Λισαβόνας» θεωρείται ως μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες του ποδοσφαίρου της χώρας και φέτος μετρά με τους «μεγάλους» 38 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, όπου έχει σημειώσει 7 γκολ και έδωσε 4 ασίστ. Γύρω από το όνομά του από καιρό έχει δημιουργηθεί ένα «γαϊτανάκι» ενδιαφερόμενων καθώς η μισή Premier League αλλά και η Μπάγερν Μονάχου βρίσκεται στα πόδια του και τον Γενάρη λέγεται πως έφτασε μια ανάσα από το να γίνει κάτοικος Αγγλίας.


Δεν είναι τυχαίο πως στην Πορτογαλία τον φωνάζουν ήδη «ο μάγος», ενώ το club του, πήγε εκεί σε ηλικία 13 ετών, προχώρησε τον Οκτώβριο του 2020 σε αναπροσαρμογή και επέκταση του συμβολαίου του, όπου υπέγραψε νέο μέχρι το καλοκαίρι του 2025 και με buy out ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ (το προηγούμενο εξέπνεε το 2024 και είχε buy out 85 εκατομμύρια). Κάτι που αποτυπώνει ανάγλυφα πόσο πολύ τον «πιστεύουν».


Μάλιστα δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση λόγω του ότι από την αρχή της σεζόν έχει αλλάξει θέση και χρησιμοποιείται ως δεύτερος φορ και όχι μόνος στην κορυφή της επίθεσης, κάτι που στην πατρίδα του τονίζουν ότι τον βελτίωσε άρδην.


Φιναλίστ με την U21 της Πορτογαλίας στο Euro 2021 και με την U19 σε εκείνο του 2019 όπου αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του τουρνουά, σε Ουγγαρία/Σλοβενία και Αρμενία αντίστοιχα, οι Ελπίδες μας έχουν μεν δύσκολο έργο απέναντί του αλλά και έχουν αποδείξει πως μπορούν να τα καταφέρουν.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα