Πόλεμος στην Ουκρανία: Διέφυγαν με προορισμό τη Ρουμανία οι Βραζιλιάνοι και οι Πορτογάλοι παίκτες (vid)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Διέφυγαν με προορισμό τη Ρουμανία οι Βραζιλιάνοι και οι Πορτογάλοι παίκτες (vid)

bet365

Το ταξίδι της σωτηρίας από τον πόλεμο έκαναν οι Βραζιλιάνοι και οι Πορτογάλοι παίκτες της Σαχτάρ και της Ντιναμό μαζί με τις οικογένειές τους. Με τρένο από το Κίεβο ως τα σύνορα με Ρουμανία, συγκλονιστικά τα βίντεο στα social media.

Η αγωνία των Βραζιλιάνων και των Πορτογάλων ποδοσφαιριστών της Σαχτάρ Ντόνετσκ και της Ντιναμό Κιέβου, όπως είχε αποτυπωθεί στα πρόσωπά τους κατά την έκκληση για βοήθεια από τις Αρχές των κρατών τους, φτάνει στο τέλος της. Οι παίκτες μαζί με τις οικογένειές τους διέφυγαν από την Ουκρανία και το ξενοδοχείο του Κιέβου στο οποίο είχαν αποκλειστεί, παίρνοντας το τρένο με προορισμό την πόλη Τσερνίβτσι στα σύνορα με τη Ρουμανία.

Ο Μάρλον Σάντος, εκ των ποδοσφαιριστών της Σαχτάρ, αποκάλυψε ότι μαζί με τους συμπατριώτες του και τις οικογένειές τους αναχώρησαν πρώτα για τον σταθμό του τρένου, απόσταση δύο χιλιομέτρων την οποία για λόγους ασφαλείας διένυσαν οδικώς με κομβόι που οργάνωσε η ουκρανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία σε συνεργασία με την UEFA!

Η σύζυγός του Μάρλον, Μαρία Σόουζα, τράβηξε με το κινητό της τις στιγμές της αναχώρησης με προορισμό το Τσερνίβτσι, φανερά φοβισμένη για τα τρία παιδιά της και υπό το σοκ του πολέμου ακόμα νωπό.

Νωρίτερα, οι Πορτογάλοι ποδοσφαιριστές ολοκλήρωσαν το δικό τους ταξίδι διαφυγής με δύο αυτοκίνητα 15 θέσεων της πορτογαλικής πρεσβείας στο Κίεβο. Τα οχήματα έκαναν τον κύκλο της Ουκρανίας για να παραλάβουν όλους τους παίκτες και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τα μολδαβικά σύνορα, από όπου οι παίκτες πέρασαν επίσης στη Ρουμανία κι εκεί πήραν το αεροπλάνο της επιστροφής στην ιβηρική χερσόνησο.

 

Τελευταία Νέα