Σακίρι: Eπίσημα στη Σικάγο Φάιρ ο Ελβετός μεσοεπιθετικός

Σακίρι: Eπίσημα στη Σικάγο Φάιρ ο Ελβετός μεσοεπιθετικός

Βασίλης Μπαλατσός
Σακίρι: Eπίσημα στη Σικάγο Φάιρ ο Ελβετός μεσοεπιθετικός

bet365

Κάτοικος Ηνωμένων Πολιτειών έγινε με κάθε επισημότητα από σήμερα (9/2) καθώς η Σικάγο Φάιρ ανακοίνωσε την αγορά του από τη Λυών.

Σύντομος αποδείχθηκε ο «γάμος» της Λυών με τον Τζερντάν Σακίρι. Στις 23 Αυγούστου του 2021 οι Γάλλοι ανακοίνωσαν την απόκτηση του 30χρονου μεσοεπιθετικού με αγορά από τη Λίβερπουλ έναντι 11 εκατομμυρίων ευρώ και με συμβόλαιο τριετούς διάρκειας. Περίπου πέντε μήνες μετά ο διεθνής ποδοσφαιριστής πωλήθηκε από τους «Λιονέ» στη Σικάγο Φάιρ του MLS, για 6,5 εκατομμύρια ευρώ.

Σήμερα (9/2) το αμερικάνικο κλαμπ ανακοίνωσε την απόκτηση του Ελβετού μέχρι το καλοκαίρι του 2024. O Σακίρι μετράει την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο με τη Λυών 11 συμμετοχές στη Ligue 1, έχοντας απολογισμό 2 γκολ και 3 ασίστ σε αθροιστικά 684 αγωνιστικά λεπτά, ενώ έπαιξε και σε πέντε παιχνίδια του Europa League. O 30χρονος μεσοεπιθετικός έχει 100 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της Ελβετίας, ενώ στο παρελθόν είχε αγωνιστεί σε Λίβερπουλ, Ίντερ και Μπάγερν Μονάχου.

«Είμαστε υπερβολικά χαρούμενοι που καλωσορίζουμε και επίσημα τον Σακίρι στην ομάδα μας. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να καθορίσει το αποτέλεσμα ενός αγώνα και θα δώσει χαρά στους φιλάθλους μας και την πόλη του Σικάγο. Ως ένας από τους πιο επιτυχημένους Ελβετούς αθλητές της γενιάς του, ο Σακίρι ήρθε στην ομάδα μας σε μια πολύ σημαντική στιγμή για τον σύλλογο, ενώ πιστεύει ότι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά», ανέφερε σε τοποθέτηση του ο τεχνικός διευθυντής της Σικάγο Φάιρ, Γκιόργκ Χέινζ.

@Photo credits: chicagofirefc.com
 

Τελευταία Νέα