Μπενφίκα - Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-2: Με ανατροπή κατέκτησε το League Cup!

Newsroom
Μπενφίκα - Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-2: Με ανατροπή κατέκτησε το League Cup!

bet365

Μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ, όμως η Σπόρτινγκ έφερε... τούμπα τον τελικό στο δεύτερο μέρος και επικράτησε 2-1 της Μπενφίκα για να κατακτήσει το League Cup.

O πρώτος τίτλος της χρονιάς είναι γεγονός! Η Σπόρτινγκ ήταν ανώτερη στο ντέρμπι της Λισαβόνας και παρ΄ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου, μάζεψε δυνάμεις και ανέτρεψε τα δεδομένα στο δεύτερο μέρος (2-1), κατακτώντας το πορτογαλικό League Cup!

Ένας τελικός ωστόσο δεν είναι ποτέ εύκολος και αυτό αποδείχθηκε από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι ήταν μεν καλύτεροι αλλά δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν κλασικές ευκαιρίες μπροστά από τα καρέ του Βλαχοδήμου, ο οποίος κρατούσε με σχετική άνεση το μηδέν. Κι αφού η Σπόρτινγκ δεν... μπορούσε, η Μπενφίκα εκμεταλλεύτηκε τις αδυναμίες της και μπήκε σε θέση οδηγού. Στο 23΄ο Έβερτον βρέθηκε μέσα στην περιοχή και με άψογο τελείωμα έγραψε το 1-0, σκορ που παρέμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη όμως η Σπόρτινγκ επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο ανανεωμένη και κατάφερε να ισοφαρίσει μόλις στο 49' με κεφαλιά του Ιγκνάσιο. Το γκολ έδωσε αυτοπεποίθηση στα «λιοντάρια» του Αμορίμ και όσο τα λεπτά κυλούσαν, το ενδεχόμενο ανατροπής γινόταν όλο και πιο έντονο. Τελικά στο 78΄ο Σαράμπια έδωσε τη λύση για τη Σπόρτινγκ, η οποία έφερε τούμπα το ματς, διαφύλαξε το προβάδισμα και πανηγύρισε στο φινάλε την κατάκτηση της κούπας.

 

Τελευταία Νέα