Ακαδημίες: Επανέναρξη για Κ17, Κ19 και Final 4 τον Μάρτιο

Γιώργος Μανταίος
Ακαδημίες: Επανέναρξη για Κ17, Κ19 και Final 4 τον Μάρτιο

bet365

Τα πρωταθλήματα των μικρών ηλικιών ξεκινούν και πάλι. Ποιο είναι το οργανόγραμμα;

Η πανδημία συνεχίζει να δημιουργεί ντόμινο εξελίξεων και αλλαγών στα πρωταθλήματα υποδομής, τα οποία έχουν διακοπεί μέχρι την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta, η Super League σε συνεργασία με τους συλλόγους αποφάσισαν να επανεκκινήσουν άμεσα οι κατηγορίες Κ19 και Κ17, εφόσον βέβαια το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Έτσι, το Σαββατοκύριακο 22-23 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί η 19η αγωνιστική στην Κ19 που ακολουθεί πάντα το πρόγραμμα των ανδρών, ενώ όλα τα αναβληθέντα παιχνίδια θα γίνουν μετά τις 12 Μαρτίου, όταν δηλαδή ολοκληρώνεται η κανονική σεζόν για τους «μεγάλους». Το ίδιο σαββατοκύριακο (22-23/2) θα γίνουν αγώνες μόνο για το βόρειο όμιλο της Κ17 όπου απομένουν έξι αγωνιστικές. Ο νότιος όμιλος, τέσσερις «στροφές» πριν από το τέλος, θα αρχίσει ξανά δύο εβδομάδες αργότερα, στις 4 και 5 Φεβρουαρίου μαζί με τον πρωτάθλημα της Κ15 (απομένουν τρεις αγωνιστικές).

Όλα αυτά σημαίνουν ότι το Final Four της Κ15 ίσως προλάβει να διεξαχθεί το τελευταίο τριήμερο του Φεβρουαρίου (26-28). Όμως η αντίστοιχη τελική φάση της Κ17 θα γίνει σίγουρα το Μάρτιο και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν από τις 20 του μήνα, καθώς στις 24/3 η εθνική ομάδα Κ17 δίνει το πρώτο της ματς στην Elite Round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με αντίπαλο τη Σλοβακία. Η ακριβής ημερομηνία θα εξαρτηθεί από το πρόγραμμα προετοιμασίας και τους φιλικούς αγώνες που θα δώσει η Εθνική Παίδων του Αλέξανδρου Αλεξιάδη. Το ζητούμενο απ΄ολους, Super League και ΕΠΟ, είναι οι ποδοσφαιριστές να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα από πλευράς ρυθμού, ενόψει της Elite Round.

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα