Ακαδημίες: Επανέναρξη για Κ17, Κ19 και Final 4 τον Μάρτιο

Γιώργος Μανταίος
Ακαδημίες: Επανέναρξη για Κ17, Κ19 και Final 4 τον Μάρτιο

bet365

Τα πρωταθλήματα των μικρών ηλικιών ξεκινούν και πάλι. Ποιο είναι το οργανόγραμμα;

Η πανδημία συνεχίζει να δημιουργεί ντόμινο εξελίξεων και αλλαγών στα πρωταθλήματα υποδομής, τα οποία έχουν διακοπεί μέχρι την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta, η Super League σε συνεργασία με τους συλλόγους αποφάσισαν να επανεκκινήσουν άμεσα οι κατηγορίες Κ19 και Κ17, εφόσον βέβαια το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Έτσι, το Σαββατοκύριακο 22-23 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί η 19η αγωνιστική στην Κ19 που ακολουθεί πάντα το πρόγραμμα των ανδρών, ενώ όλα τα αναβληθέντα παιχνίδια θα γίνουν μετά τις 12 Μαρτίου, όταν δηλαδή ολοκληρώνεται η κανονική σεζόν για τους «μεγάλους». Το ίδιο σαββατοκύριακο (22-23/2) θα γίνουν αγώνες μόνο για το βόρειο όμιλο της Κ17 όπου απομένουν έξι αγωνιστικές. Ο νότιος όμιλος, τέσσερις «στροφές» πριν από το τέλος, θα αρχίσει ξανά δύο εβδομάδες αργότερα, στις 4 και 5 Φεβρουαρίου μαζί με τον πρωτάθλημα της Κ15 (απομένουν τρεις αγωνιστικές).

Όλα αυτά σημαίνουν ότι το Final Four της Κ15 ίσως προλάβει να διεξαχθεί το τελευταίο τριήμερο του Φεβρουαρίου (26-28). Όμως η αντίστοιχη τελική φάση της Κ17 θα γίνει σίγουρα το Μάρτιο και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν από τις 20 του μήνα, καθώς στις 24/3 η εθνική ομάδα Κ17 δίνει το πρώτο της ματς στην Elite Round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με αντίπαλο τη Σλοβακία. Η ακριβής ημερομηνία θα εξαρτηθεί από το πρόγραμμα προετοιμασίας και τους φιλικούς αγώνες που θα δώσει η Εθνική Παίδων του Αλέξανδρου Αλεξιάδη. Το ζητούμενο απ΄ολους, Super League και ΕΠΟ, είναι οι ποδοσφαιριστές να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα από πλευράς ρυθμού, ενόψει της Elite Round.

 

Τελευταία Νέα