Τζος Κάβαλο: Κατήγγειλε ότι δέχθηκε ρατσιστική επίθεση επειδή είναι ομοφυλόφιλος ποδοσφαιριστής (vid)

Τζος Κάβαλο: Κατήγγειλε ότι δέχθηκε ρατσιστική επίθεση επειδή είναι ομοφυλόφιλος ποδοσφαιριστής (vid)

Κώστας Τόπας
Τζος Κάβαλο: Κατήγγειλε ότι δέχθηκε ρατσιστική επίθεση επειδή είναι ομοφυλόφιλος ποδοσφαιριστής (vid)

bet365

Ο ποδοσφαιριστής της Adelaide United, Τζος Κάβαλο, ο οποίος δημοσιοποίησε την ομοφυλοφιλία του πριν από μερικούς μήνες, κατήγγειλε ότι δέχθηκε ρατσιστικά σχόλια κατά τη διάρκεια αγώνα από οπαδούς αντίπαλης ομάδας.

Ο Τζος Καβάλο έγινε ο πρώτος ενεργός ποδοσφαιριστής που δημοσιοποίησε την ομοφυλοφιλία του πριν από μερικούς μήνες. Κορυφαίοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι στάθηκαν στο πλευρό του ταλαντούχου Αυστραλού, του πρώτου, εν ενεργεία, ανοιχτά ομοφυλόφιλου ποδοσφαιριστή, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους.

Ωστόσο, στο πρόσφατο παιχνίδι της ομάδας του Adelaide United με την Melbourne Victory, αποκάλυψε δέχθηκε ρατσιστικά σχόλια και συνθήματα από οπαδούς της αντίπαλης ομάδας, λόγω του ότι είχε δηλώσει ανοιχτά πως είναι ομοφυλόφιλος.

«Δεν πρόκειται να προσποιηθώ ότι δεν είδα ή άκουσα την ομοφοβική κακοποίηση στο παιχνίδι χθες το βράδυ. Δεν υπάρχουν λόγια να σου πω πόσο απογοητευμένος ήμουν

Ως κοινωνία δείχνει ότι εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε αυτά τα προβλήματα το 2022. Αυτό δεν πρέπει να είναι αποδεκτό και πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να λογοδοτήσουμε αυτούς τους ανθρώπους. Το μίσος δεν θα νικήσει ποτέ. Δεν θα ζητήσω ποτέ συγγνώμη που ζω την αλήθεια μου και για το ποιος είμαι εκτός ποδοσφαίρου. Σε όλους τους νέους που έχουν υποστεί ομοφοβική κακοποίηση, σηκώστε το κεφάλι ψηλά και συνεχίστε να κυνηγάτε τα όνειρά σας. Να ξέρετε ότι δεν υπάρχει θέση στο παιχνίδι για αυτό. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι για όλους ανεξάρτητα από το ποιος είσαι, το χρώμα του δέρματός σου ή από πού προέρχεσαι.

Δεν θέλω κανένα παιδί ή ενήλικας στο Instagram να χρειάζεται να λαμβάνει τα απεχθή και προσβλητικά μηνύματα όπως αυτά που έχω λάβει εγώ. Ήξερα πραγματικά ότι είμαι αυτός που θα συναντούσα τέτοια σχόλια. Είναι μια θλιβερή πραγματικότητα ότι οι πλατφόρμες σας δεν κάνουν αρκετά για να σταματήσουν αυτά τα μηνύματα.

Ευχαριστώ για όλα τα θετικά μηνύματα, την αγάπη και την υποστήριξη, βλέποντας ότι αυτό υπερτερεί κατά πολύ της αρνητικότητας. Ευχαριστώ αυτούς τους οπαδούς, με συγκινήσατε.

Η αγάπη πάντα θα κερδίζει», ανέφερε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

 

Τελευταία Νέα