Επανάσταση στις μεταγραφές: Η FIFA επιβάλλει πλαφόν στις προμήθειες των ατζέντηδων!

Νίκος Κικίδης
Επανάσταση στις μεταγραφές: Η FIFA επιβάλλει πλαφόν στις προμήθειες των ατζέντηδων!

bet365

Αλλάζουν τα δεδομένα στο ποδοσφαιρικό... χρηματιστήριο, καθώς η FIFA ετοιμάζεται να ορίσει πλαφόν της τάξεως του 6% στις προμήθειες που λαμβάνουν οι μάνατζερ από τις μεταγραφές.

«Χαλινάρι» στην επιρροή που ασκούν οι μάνατζερ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο επιχειρεί να βάλει η FIFA. Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Marca», η Παγκόσμια Συνομοσπονδία, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την δύναμη των ισχυρότερων ατζέντηδων ανά την υφήλιο, πρόκειται να ορίσει πλαφόν της τάξεως του 6% στις προμήθειες που θα λαμβάνουν για κάθε μεταγραφή!

Αρχής γενομένης από την 1η Ιουλίου του 2022, ο επαναστατικός κανονισμός έρχεται για να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και να θέσει νέα όρια στα αστρονομικά ποσά που λαμβάνουν οι μάνατζερ εν μέσω μεταγραφικής περιόδου. Χαρακτηριστικό είναι πως ο φορολογικός παράδεισος που επικρατεί αυτή τη στιγμή γύρω από τις προμήθειες επέτρεψαν στους ατζέντηδες να κάνουν συνολικό τζίρο που ξεπερνά τα 450 εκατομμύρια ευρώ για το 2021!

Πλέον όμως η FIFA πήρε την απόφαση να αποδυναμώσει τους μεγαλύτερους «παίκτες» στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα και μάλιστα φαίνεται πως βρήκε ήδη τον τρόπο για να το καταφέρει. Σύμφωνα πάντα με το σχετικό δημοσίευμα, στη Ζυρίχη δημιούργησαν ένα νέο σώμα με την επονομασία «Clearing House» το οποίο θα λειτουργεί σαν διαμεσολαβητής της FIFA στις μεταγραφές και θα διαχειρίζεται μεταξύ άλλων τις προμήθειες που δεν θα υπερβαίνουν το πλαφόν της τάξεως του 6%.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα είδος διαχειριστή των εισπράξεων που θα επωμίζεται τον σωστό και ομαλό διαμοιρασμό των χρημάτων σε κάθε εμπλεκόμενη πλευρά. Με την προϋπόθεση βέβαια πως οι μάνατζερ θα έχουν δικαίωμα να ζητήσουν προμήθεια που δεν θα ξεπερνά το επιτρεπόμενο όριο.

Από την πλευρά της πάντως η ένωση των ατζέντηδων δεν κάθεται με... σταυρωμένα τα χέρια και σκέφτεται ήδη να κινηθεί νομικά κατά του κανονισμού, προσφεύγοντας σε κάποιο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Τελευταία Νέα