Σκέψεις για νέα αναβολή του Κύπελλο Εθνών Αφρικής

Κώστας Τόπας
Σκέψεις για νέα αναβολή του Κύπελλο Εθνών Αφρικής

bet365

Η αφρικανική συνομοσπονδία (CAF) εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο ακύρωσης της διοργάνωσης στο Καμερούν, μετά την εξάπλωση της πανδημίας αλλά και τον πολλών παραπόνων αγγλικών ομάδων.

Η διοργάνωση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, που επρόκειτο να διεξαχθεί το 2021, μετατέθηκε για τον Ιανουάριο του 2022, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Ωστόσο, σύμφωνα με το «RMC», η αφρικανική συνομοσπονδία (CAF) εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο ακύρωσης της διοργάνωσης στο Καμερούν.

Αρχικά, υπάρχει έντονη ανησυχία σχετικά με την εξάπλωση της πανδημίας, καθώς η παραλλαγή Όμικρον έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 60 χώρες, συνιστά έναν «πολύ υψηλό» παγκόσμιο κίνδυνο.

Εκτός όμως από αυτό υπάρχει και δυσαρέσκεια ορισμένων συλλόγων, κυρίως αγγλικών, που θα ήθελαν να κρατήσουν τους παίκτες στο βρετανικό έδαφος τις επόμενες εβδομάδες.

Οι Αφρικανοί παίκτες που θα κληθούν να αγωνιστούν στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, γεγονός που θα στερούσε στους συλλόγους τους παίκτες τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Και η χώρα αυτή τη στιγμή πλήττεται από ένα σημαντικό κύμα κρουσμάτων Covid.

 

Τελευταία Νέα