Bέλγιο: Τα επεισόδια οδήγησαν σε απαγόρευση μετακίνησης οπαδών

Βασίλης Μπαλατσός
Bέλγιο: Τα επεισόδια οδήγησαν σε απαγόρευση μετακίνησης οπαδών

bet365

H κατάσταση στο βελγικό ποδόσφαιρο είναι τεταμένη μετά από τις δύο εισβολές οπαδών σε αγωνιστικούς χώρους τη Κυριακή (5/12) και η λίγκα αποφάσισε να απαγορεύσει τις μετακινήσεις των φιλοξενούμενων τουλάχιστον μέχρι το 2022.

Τη Κυριακή (5/12) σημειώθηκαν δύο σοβαρά επεισόδια σε γήπεδα του Βελγίου, καθώς έγινε εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο τόσο μετά την ολοκλήρωση του τοπικού ντέρμπι της Μπέερσχοτ με την Αντβέρπ, όσο και κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης Σταντάρ Λιέγης - Σαρλερουά με τους γηπεδούχους να διακόπτουν το παιχνίδι στο 0-3.

Οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες με το Διοικητικό Συμβούλιο της βελγικής λίγκας να απαγορεύει τις μετακινήσεις των φιλοξενούμενων οπαδών (τουλάχιστον) μέχρι το τέλος του ημερολογιακού έτους!

«Μετά από συνεννόηση, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να μην επιτρέψει την παρουσία φιλοξενούμενων οπαδών σε όλους τους αγώνες της Pro League (Jupiler Pro League, 1B Pro League και Croky Cup) από την επόμενη αγωνιστική μέχρι το τέλος του ημερολογιακού έτους. Το μέτρο έχει σκοπό να κατευνάσουν τα πνεύματα αλλά και να μειωθεί η διασπορά του κορονοϊού», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της διοργανώτρια αρχής.

 

Τελευταία Νέα