Παλμέιρας - Φλαμένγκο 2-1 (1-1 κ.α.): Back-to-back «βασιλιάς» ο Αμπέλ Φερέιρα! (vid)

Παλμέιρας - Φλαμένγκο 2-1 (1-1 κ.α.): Back-to-back «βασιλιάς» ο Αμπέλ Φερέιρα! (vid)

bet365

Η Παλμέιρας του Αμπέλ Φερέιρα υπερασπίστηκε τον τίτλο της και κατέκτησε για δεύτερη σερί χρονιά το Κόπα Λιμπερταδόρες (τρίτη ιστορικά), επικρατώντας στην παράταση της Φλαμένγκο (2-1). Πρώτος προπονητής με back-to-back κατακτήσεις την τελευταία 20ετία ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ.

Στους πρώτους μήνες της παρουσίας του στο κλαμπ, κατέκτησε τον πιο σημαντικό τίτλο της Λατινικής Αμερικής σε διασυλλογικό επίπεδο. Η φετινή αποστολή, όμως, ήταν πολύ πιο απαιτητική. Για πρώτη φορά από την αρχή της σεζόν στο τιμόνι της, καθώς πέρυσι είχε ενταχθεί μεσούσης της περιόδου, αποχωρώντας πρώτα από τον ΠΑΟΚ. Ωστόσο, ο Αμπέλ Φερέιρα και η δική του Παλμέιρας το έκαναν ξανά. Σήκωσαν για δεύτερη σερί χρονιά το Κόπα Λιμπερταδόρες, στον 62ο τελικό που διεξήχθη στο «Σεντενάριο» της Ουρουγουάης απέναντι στη Φλαμένγκο (2-1 παρ.) και μπήκαν έτσι στο κλαμπ των ομάδων της Βραζιλίας με τις περισσότερες κατακτήσεις (τρεις, μαζί με Σάντος, Γκρέμιο και Σάο Πάουλο).

Σε έναν τελικό χωρίς ιδιαίτερο θέαμα αλλά με υψηλή ένταση και πάθος κι από τις δύο ομάδες, η Βερντάο έκανε το πιο αποφασιστικό ξεκίνημα προς την κατάκτηση. Μόλις στο 5’, ο Βέιγκα εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα χαμηλά του Μάικε και με άνετο πλασέ νίκησε τον Ντιέγκο Κόστα, ανοίγοντας το σκορ με το ταχύτερο γκολ σε τελικό Κόπα Λιμπερταδόρες από το 2008. Στις οκτώ προηγούμενες περιπτώσεις που μια ομάδα είχε πάρει τα ηνία στο σκορ από το πρώτο πεντάλεπτο, τις επτά σήκωσε και την κούπα.

Ο οιωνός «θόλωσε» στο 72’, όταν ο πρώτος σκόρερ της φετινής διοργάνωσης και ήρωας της κατάκτησης για τη Φλα το 2019, Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα έφερε το ματς στα ίσα. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι, που είχαν διαρκώς την κατοχή μετά το 1-0, έκτοτε πήραν ολοκληρωτικά τα ηνία και άγγιξαν την ολική ανατροπή στο 86’, αλλά ο Μικαέλ αστόχησε από ευνοϊκή θέση.

Το παιχνίδι πήγε στην παράταση και η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα «χτύπησε» ξανά στο 5ο λεπτό, αυτή τη φορά του έξτρα χρόνου, χάρη στην ευγενική χορηγία του πρώην παίκτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Αντρέας Περέιρα. Από το ολέθριο λάθος του Βραζιλιάνου, ο Ντέιβερσον έφυγε μόνος του σε τετ-α-τετ και δεν λάθεψε απέναντι στον Ντιέγκο Κόστα, λυτρώνοντας την Παλμέιρας που έφτασε στη μεγάλη νίκη.

Έτσι, ο Πορτογάλος πρώην τεχνικός του Δικεφάλου του Βορρά πέτυχε κάτι που είχε να συμβεί 20 χρόνια: να οδηγήσει μία ομάδα σε σερί κατακτήσεις, όντας στο τιμόνι και τις δύο χρονιές, μετά τη Μπόκα Τζούνιορς του Κάρλος Μπιάνκι.

Παλμέιρας (Αμπέλ Φερέιρα): Γουέβερτον, Μάικε (108’ Μενίνο), Γκόμες, Λουάν, Πικέρες (113’ Μέλο), Ντανίλο (70’ Καρέιρο), Ζε Ραφαέλ (82’ Ντανίλο), Ντουντού, Βέιγκα (91’ Ντέιβερσον), Σκάρπα, Ρόνι

Φλαμένγκο (Ρενάτο Πορταλούπι): Άλβες, Ίσλα (79’ Ματεουζίνιο), Κάιο, Νταβίντ Λουίζ, Φιλίπε Λουίς (32’ Ρενέ), Αράο, Περέιρα (111’ Πέντρο), Ριμπέιρο (63’ Μίκαελ), Ντε Αρασκαέτα (111’ Βιτίνιο), Ενρίκε (91’ Κένεντι), Μπαρμπόσα

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα