Ο Ζαγοράκης παραιτήθηκε από πρόεδρος της ΕΠΟ

Newsroom
Ο Ζαγοράκης παραιτήθηκε από πρόεδρος της ΕΠΟ

bet365

O Θοδωρής Ζαγοράκης παραιτήθηκε από την προεδρία της ΕΠΟ μόλις 165 μέρες μετά την πρόταση της Κυβέρνησης. Οι λόγοι που τον ώθησαν στην συγκεκριμένη απόφαση.

Για τον Φαν'τ Σχιπ περιμέναμε εξελίξεις σε ό,τι έχει να κάνει με το μέλλον του, αλλά από τον Θοδωρή Ζαγοράκη έσκασε η «βόμβα», μιας και παραιτήθηκε από πρόεδρος της ΕΠΟ!

Το πρωί της Τετάρτης ο Θοδωρής Ζαγοράκης πήγε από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στο Γουδί κι ενημέρωσε τους συμβούλους της ΕΠΟ για την απόφασή του να παραιτηθεί.

Στη συνέχεια είχε προγραμματισμένο ραντεβού στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να ενημερώσει και την Κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα με τον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν πρόκειται να παραμείνει στην Αθήνα, ούτε να παρακολουθήσει από κοντά την αναμέτρηση της Εθνικής ομάδας με τη Σουηδία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022, καθώς θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη, ενώ αναμένεται και η επίσημη τοποθέτηση του, μέσω γραπτής δήλωσης, αλλά και η επιστολή παραίτησης προς τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και το σύνολο των Ενώσεων.

Οι λόγοι της απόφασης

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης πήρε την συγκεκριμένη απόφαση για λόγους αρχής και ηθικής, δεν έχει καμία σχέση με την τελευταία υπόθεση του Άρη και της αφαίρεσης των έξι βαθμών, όπως πολλοί πιστεύουν. Ο ίδιος, μάλιστα, θεωρεί πως αυτό που έπρεπε να κάνει απέναντι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στις Ενώσεις που τον εξέλεξαν, αλλά και στην Κυβέρνηση που τον πρότεινε τον περασμένο Μάρτιο ως πρόεδρο κοινής αποδοχής, το έκανε, με τη υπερψήφιση της Ολιστικής μελέτης, βασικό προαπαιτούμενο για να συνεχίσει να υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στους πέντε μήνες της παρουσίας του στον προεδρικό θώκο της Ομοσπονδίας ο εμβληματικός αρχηγός της πρωταθλήτριας Ευρώπης το 2004, διαπίστωσε, πως αδυνατεί να διοικήσει, έτσι όπως αυτός είχε στο μυαλό του και βάσει όσων είχαν δεσμευτεί απέναντι του οι Big-4.

Ετσι το πρωί της Τετάρτης, 8 Σεπτεμβρίου ο Θοδωρής Ζαγοράκης παραιτήθηκε από πρόεδρος της ΕΠΟ μόλις 165 μέρες (27 Μαρτίου) μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να τον επιλέξει ως πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα