Δημητρίου για Ολιστική: «Η UEFA μας είπε ότι εάν δεν περάσουμε τις αλλαγές θα μας κάνει οικονομικό εμπάργκο»

Δημήτρης Τομαράς
Δημητρίου για Ολιστική: «Η UEFA μας είπε ότι εάν δεν περάσουμε τις αλλαγές θα μας κάνει οικονομικό εμπάργκο»

bet365

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Δημητρίου, μιλώντας στη Γ.Σ. της Ομοσπονδίας στάθηκε στο που διαφωνεί η Ομοσπονδία και τι θα κάνει η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία εάν δεν περάσουν οι αλλαγές που ζητά.

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνα η Γ.Σ. για την Ολιστική Μελέτη και το τι θα υιοθετηθεί και το τι όχι μετά τις συστάσεις και τα όσα ζήτησαν οι FIFA και UEFA.

Μιλώντας στο ξεκίνημα ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Θοδωρής Ζαγοράκης, επισήμανε: «Δεν είμαι πρόεδρος Ένωσης για να ξέρω όλα τα προβλήματα των Ενώσεων. Έχω πάρει θέση για την Ολιστική αλλά οι συνάδελφοι της Εκτελεστικής και οι πρόεδροι των Ενώσεων ξέρουν τα προβλήματα. Είμαστε σε ένα κομβικό σημείο. Η Ολιστική που μας στέλνουν οι FIFA / UEFA είναι κάπως αυστηρή αλλά έχει και κομμάτια που θα βοηθήσουν».

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο αναπληρωτής πρόεδρος, Παναγιώτης Δημητρίου, σχολίασε πάνω στις διαφωνίες της ΕΠΟ για την Ολιστική αλλά και τις επιπτώσεις: «Κάνουμε διαφοροποιήσεις από τις προτάσεις της UEFA. Είχαμε τις προηγούμενες ημέρες δύο τηλεδιασκέψεις. Μία με τις δύο Ομοσπονδίες και τον κ. Αυγενάκη και μία με την UEFA. Η Εκτελεστική διαφωνεί με 3-4 άρθρα από όσα έχει προτείνει η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Για το άρθρο 10 του καταστατικού για τις νέες Ενώσεις. Είμαστε αντίθετοι για τους διαιτητές.

Το άρθρο 22 τώρα για τις ψήφους των Ενώσεων. Όπως ξέρετε όλες έχουν από 1 ψήφο. Η UEFA θέλει 2 ψήφους σε αυτές τις νέες Ενώσεις. Εγώ θα κάνω μία αναδρομή πριν από χρόνια που οι ιδρύτριες Ενώσεις όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη είχαν 8 ψήφους. Στη συνέχεια μέσω Συνελεύσεων έχασαν αυτά τα προνόμια. Γίνεται να έχουν οι ΕΠΣ Αθήνας και Θεσσαλονίκης μία ψήφο και δύο οι ΕΠΣ Άμμου και οι προπονητές; Είμαστε αντίθετοι.

Πάμε στο Δ.Σ. της ΕΠΟ που έχει 17 μέλη. Η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία προτείνει να μειωθούν τα μέλη των Ενώσεων και να τοποθετηθεί μία γυναίκα. Να μειωθεί και ένα ακόμα μέλος και να προστεθεί και μέλος των διαιτητών. Εμάς η απόφασή μας είναι να μετέχει ο πρόεδρος της ΚΕΔ στο Δ.Σ. της ΕΠΟ αλλά χωρίς δικαίωμα ψήφου.

Ακόμα το άρθρο 47. Τα τελευταία χρόνια σταμάτησε να εγκρίνεται ο κανονισμός διαιτησίας. Είναι κάτι για το οποίο πρέπει να έχει λόγο η Ομοσπονδία. Για την όποια τροποποίηση στον κανονισμό διαιτησίας πρέπει να έχουμε λόγο και να μην υπάρχει κάτι άλλο.

Για την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία λέει να παίρνει αποφάσεις και να μην δίνει λόγο στην ΕΠΟ. Ακόμα στη Σούπερ Λιγκ 2 η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έχει προτείνει 6 ψήφους και η δική μας άποψη είναι να έχει 1 ψήφο. Εμείς λέμε να έχει εισηγητικό χαρακτήρα η Επιτροπή αυτή. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

Για τον CEO η UEFA λέει να έχει τον απόλυτο λόγο και έλεγχο στην ΕΠΟ. Η ΕΠΟ λέει πως την τελική απόφαση στις προτάσεις του πρέπει να τις παίρνει ο πρόεδρος. Τέλος για το εάν παραιτηθεί μέλος του Δ.Σ. ή υπάρξει έκπτωση μέλους της ΕΠΟ. Εμείς λέμε για γυναίκα από το 2024 και μετά. Η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία μας είπε ότι εάν δεν περάσουμε τις αλλαγές θα γίνει οικονομικό εμπάργκο - ότι θα μας κάνει οικονομικό εμπάργκο - και ο Αυγενάκης ότι θα έχει κυρώσεις το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και από τα έσοδα από το στοίχημα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα