Μπριζ - ΑΕΚ 2-1 (Vids)

Μπριζ - ΑΕΚ 2-1 (Vids)

bet365

Bελτιωμένη σε όλους τους τομείς η ΑΕΚ, έκανε την καλύτερη εμφάνισή της στα φιλικά επί ολλανδικού εδάφους, αλλα ηττήθηκε 2-1 από την πρωταθλήτρια Βελγίου, Μπριζ, με δύο κεφαλιές!

Αναμφισβήτητα φαίνεται πως η ΑΕΚ κρατούσε το... καλύτερο για το τέλος σε ότι αφορά την εικόνα της στα φιλικά τεστ στην Ολλανδία όπου πραγματοποιήθηκε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας του Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Η Ένωση που παίρνει το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα μέσω Βρυξελλών έκανε το καλύτερό της παιχνίδι απέναντι στην Μπριζ (και ας ηττήθηκε με σκορ 2-1)... Ειδικά από το 12ο λεπτό και έως το 80ο ήταν το απόλυτο αφεντικό στο γήπεδο χωρίς να καταφέρει να βρει τα γκολ που έπρεπε για να κερδίσει. Θα μπορούσε μάλιστα να βρει περισσότερα από δυο ίσως και τρία τέρματα.


Το κακό μαντάτο ήταν η αποχώρηση του Λιβάι Γκαρσία (ο οποίος ήταν πολύ καλός και επιδραστικός στο παιχνίδι της ΑΕΚ) με ενοχλήσεις στον προσαγωγό και μένει να δούμε αν το πρόβλημα δεν είναι τέτοιο που να δημιουργεί πονοκέφαλο στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας. Στο αγωνιστικό ο Σέρβος προπονητής οφείλει να είναι ικανοποιημένος από τη συνέχεια και τη συνέπεια στα βασικά χαρακτηριστικά της τακτικής του προσέγγισης και απόδοσης από τους παίκτες τους. Κι όλα αυτά έχουν σημασία διότι ήταν ξανά η περσινή ομάδα συν τον Τζαβέλλα!


Οι γραμμές ήταν κοντά, είχαν σωστή επικοινωνία, επιθετική ανάπτυξη από την άμυνα, αλλά και μέσω άμεσης μετάβασης (με ανάκτηση της μπάλας) από την άμυνα στην επίθεση και αποδοτικό πρέσινγκ στο πρώτο τρίτο του αντιπάλου... Η ΑΕΚ είχε ξανά: αρχή, μέση και τέλος, αλλά τούτη τη φορά και δημιουργία, σωστές συνεργασίες, αλληλοκαλύψεις και ευκαιρίες. Ακόμη και από το 75΄και μετά πρέπει να υπάρχει ικανοποίηση αν και η Ένωση έπαιξε με πολλές αλλαγές.


Ας πάρουμε όμως τα πράγματα απ' την αρχή: σε ένα πρώτο ημίχρονο όπου το γκολ ήρθε προτού καλά καλά πατήσουν οι δυο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο, κοινώς μόλις στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης, θα περίμενε ίσως κανείς ότι οι πρωταθλητές Βελγίου θα βάλουν πολύ δύσκολα στην ΑΕΚ. Ωστόσο η συνολική εικόνα του πρώτου μέρους του τελευταίου φιλικού τεστ της Ένωσης ήταν πολύ καλή για την ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς.


Μάλιστα από το 13ο λεπτό έως και την ολοκλήρωση του πρώτου 45λεπτου οι «κιτρινόμαυροι» είχαν τον έλεγχο και τις φάσεις για να φτάσουν όχι μόνο στην ισοφάριση, αλλά στο να βρουν και δεύτερο τέρμα και να κάνουν ανατροπή από ημίχρονο! Ωστόσο ο Καρίμ Ανσαριφάρντ παραμένει λίγο... ντεφορμέ όπως σε όλο αυτό το διάστημα της προετιμασίας. Ενώ και οι Αλμπάνης, Γκαρσία και Τάνκοβιτς δεν τα κατάφεραν στις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν.


Το γκολ ήρθε από κόρνερ όπου και... υποφέρει διαχρονικά η ΑΕΚ. Δυστυχώς για άλλη μια φορά ο Νεντελτσιάρου έχασε τον αντίπαλό του στο δεύτερο δοκάρι -τον Ντε Κετέλερε- με αποτέλεσμα να σκοράρει ανενόχλητος με το κεφάλι! Όπως προαναφέραμε αυτό συνέβη μόλις στο δεύτερο λεπτό και αφού είχε πάρει την πρώτη κεφαλιά ο πανύψηλος Ντοστ της Μπριζ...


Από κει και μετά η ΑΕΚ χρειάστηκε δέκα λεπτά για να συνέλθει και να πάρει το... κουμάντο του αγώνα. Στο 18' έπειτα από πολύ καλή ενέργεια με χτίσιμο επίθεσης από την άμυνα, ήρθε η μεγαλύτερη ευκαιρία της Ένωσης, το τετ α τετ τον Ανσαριφάρντ, ο οποίος δεν τα κατάφερε αφού νικήθηκε από τον Λάμερς! Ενώ ακολούθησε δυο λεπτά αργότερα η απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία που έγλυψε το δοκάρι...


Στο 28' έγινε η δεύτερη και τελευταία απόπειρα απειλής της Μπριζ. Για να γίνει αυτό χρειάστηκαν διπλό λάθος. Πρώτο από τον Τζαβέλλα και έπειτα από τον Λόπες που... εγκλημάτησε και έδωσε έτοιμο γκολ με κεφαλιά σκαστή έντος περιοχής της Ένωσης στον αντίπαλο (σ.σ.: Λανγκ) ο οποίος όμως πλάσαρε άουτ. Αυτό ήταν... Εκεί λίγο έλειψε να βρει δεύτερο γκολ η Μπριζ και πάλι από λάθος της άμυνας και δη του Πορτογάλου μπακ που δεν λέει να το αλλάξει αυτό...


Τρία λεπτά αργότερα (στο 31' δηλαδή) ήρθε το κλέψιμο του Σιμάνσκι εντός αντίπαλης περιοχής και μια ξεκάθαρη παράβαση, άρα και πέναλτι, το οποίο δεν δόθηκε από τον διαιτητή της αναμέτρησης. Για να ρθει μια ακόμη σωστή επιθετική ενέργεια στο 35' για την ΑΕΚ με συνεργασία Γκαρσία, Τάνκοβιτς και Αλμπάνη, το σουτ του τελευταίου κόντραρε και πήγε κόρνερ αντί για την γωνία του Λάμερς. Το ματς έκλεισε με νέα καλή στιγμή των «κιτρινόμαυρων» στο 36' με πρωταγωνιστή τον Ανσαριφάρντ!


Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο και ήρθε το γκολ της ισοφάρισης. Στο 57' η πίεση ψηλά απέδωσε καρπούς, έκλεψε μπάλα ο Ανσαριφάρντ που άφησε σε Αλμπάνη, αυτός στον Λόπες που πέρασε ξανά στον Αλμπάνη και στο γύρισμά του ο Μίτροβιτς έστειλε άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του! Αποτέλεσμα της δουλειάς του Μιλόγεβιτς αυτή η φάση, δουλεύει και απαιτεί την πίεση και άμεση ανάκτηση της μπάλας από τους παίκτες τους. Έτσι ήρθε το γκολ της ισοφάρισης αλλά και άλλες επικίνδυνες καταστάσεις που δημιούργησε η ΑΕΚ.


Στο 62' ο Καρίμ βρήκε με υπέροχη μεγάλη μεταβίβαση τον Γκαρσία ο οποίος του τη γύρισε με υπέροχο τρόπο αλλά του σουτ του Ιρανού ήταν στα... πουλιά! Δεν πέρασαν δυο λεπτά και απείλησε ξανά η ομάδα με τον Αλμπάνη που νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Λάμερς... Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης και ειδικά από το 83' και μετά όπου οι δυο ενδεκάδες αποτελούνταν από πολλά νέα πρόσωπα οι Βέλγοι έκαναν δυο φάσεις και στη δεύτερη κατάφεραν να βρουν γκολ.


Ο Πέρες ήταν αυτός που σκόραρε με εξαιρετική κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, πάλι από κόρνερ και έπειτα από σέντρα αφού η μπάλα απ' την εκτέλεση του κόρνερ έφτασε μακριά στο δεύτερο δοκάρι και χρειάστηκε σέντρα...


Η 11άδα της Α.Ε.Κ.: Τσιντώτας, Μπακάκης, Νεντελτσιάρου, Τζαβέλλας, Λόπες, Σάκχοφ, Σιμάνσκι, Τάνκοβιτς, Γκαρσία, Αλμπάνης, Ανσαριφάρντ. Αγωνίστηκαν από το 65' και μετά οι: Μαχαίρας, Ραντόνια, Σαμπανάτζοβιτς, Κοσίδης, Νταντσένκο, Σβάρνας, Ρουκουνάκης, Μιτάι.

 

Τελευταία Νέα