Βραζιλία - Γερμανία 1-7: Επτά χρόνια από την απόλυτη «συντριβή» της ιστορίας (pics & vids)

Βραζιλία - Γερμανία 1-7: Επτά χρόνια από την απόλυτη «συντριβή» της ιστορίας (pics & vids)

bet365

Η πρώιμη Σελεσάο είχε το "Maracanazo", η σύγχρονη το «Mineirazo», την πιο «ηχηρή» συντριβή στην ιστορία των εθνικών ομάδων. Σαν σήμερα το 2014 (8/7), η Γερμανία διέσυρε με 7-1 τη Βραζιλία μέσα στο σπίτι της και σημάδεψε την πορεία τίτλου με μία θρυλική «παράσταση».

Το «Μαρακανά» την περίμενε με στόχο να ξεπλύνει τις πληγές της εθνικής τραγωδίας. Δίχως υπερβολή, έτσι ακριβώς είχε χαραχθεί στη συλλογική μνήμη της Βραζιλίας ο χαμένος τελικός του 1950 από την Ουρουγουάη, μπροστά σε 200.000 οπαδούς που θρηνούσαν υπό το βάρος της απώλειας του τροπαίου. Η γιορτή είχε μετατραπεί στον απόλυτο εφιάλτη.

Για αυτό και το 2014, η κοινή γνώμη πίστεψε στον οιωνό της επιστροφής του Μουντιάλ σε βραζιλιάνικα εδάφη, 55 χρόνια μετά. Κι από την πρώτη στγμή της ανάθεσης και στη συνέχεια της πρεμιέρας του τουρνουά, η πίεση που δέχθηκε η Σελεσάο για να φτάσει στον τελικό και να ξαναγράψει από την αρχή το «Μαρακανάσο», ήταν ανεπανάληπτη. Κανείς, όμως, δεν μπορούσε να πιστέψει ότι μετά το το τέλος του, θα είχε γραφτεί μία ακόμη πιο μελανή σελίδα στα χρονικά του εθνικού ποδοσφαίρου. Με τίτλο «Μινεϊράσο, 1-7».

Η Γερμανία του Γιόακιμ Λεβ, του Μίροσλαβ Κλόζε, του Τόνι Κρόος, του Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ και του Σάμι Κεντίρα μεταξύ άλλων, σήκωσε την πένα και «μουτζούρωσε» εμφατικά το κακέκτυπο του «Jogo Bonito» στο «Estadio Mineirazo» του Μπέλο Οριζόντε, μιας Βραζιλίας δίχως τους Νεϊμάρ και Τιάγκο Σίλβα, που ξεγελάστηκε και ξεγέλασε λόγω της εγχώριας διοργάνωσης και του hype που είχαν δημιουργήσει οι οπαδοί της. Και που στο τέλος συνετρίβη μοναδικά.

Στις 8 Ιουλίου του 2014, τα Πάντσερ διέλυσαν τη Σελεσάο, σκόραραν πέντε φορές στο πρώτο μισάωρο του ματς, έκαναν τους απανταχού φιλάθλους να τρίβουν τα μάτια τους και να μην μπορούν να πιστέψουν στο υπερθέαμα που έβλεπαν. Κάθε γκολ που προσέθεταν στη ζυγαριά και ένα επιπλέον «χαστούκι», μια υπνωτική «ένεση» στους 11 του Φελίπε Σκολάρι που δεν ήξεραν από πού τους έρχεται. Την ίδια στιγμή στις εξέδρες, παγωμάρα, κλάματα, ρέπλικες του τροπαίου Ζιλ Ριμέ που έδειχναν τόσο αντιφατικές με το εύρος της ντροπής για τη Σελεσάο.

Τα δύο γκολ των Μίλερ και Σίρλε στο δεύτερο μέρος και το γκολ της ελάχιστης τιμής του Όσκαρ, διαμόρφωσαν το τελικό 1-7. Τα χρόνια μπορεί να περνούν, όμως, το απόλυτο κάζο στην ιστορία των εθνικών ομάδων και συνολικά του ποδοσφαίρου, από μια υπερδύναμη κόντρα σε μια άλλη που ονειρευόταν τίτλο μέσα στο σπίτι της, δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ.

Οι συνθέσεις:

Βραζιλία (Σκολάρι): Σέζαρ, Μαρσέλο, Λουίζ, Χουλκ (46'), Όσκαρ, Ντάντε, Φρεντ (69'), Λουίς Γκουστάβο, Μπερνάρντ, Φερναντίνιο (46'), Μαϊκόν / Παουλίνιο (46'), Ραμίρεζ (46'), Γουίλιαν (69')

Γερμανία (Λεβ): Νόιερ, Χέβεντες, Χούμελς (46'), Κεντίρα (76'), Σβάινστάιγκερ, Οζίλ, Κλόζε (58'), Μίλερ, Λαμ, Κρος, Μπόατενγκ / Γκίντερ (58'), Ντράξλερ (76'), Μερτεζάκερ (46')

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα