Ο Κούτρης στο Gazzetta: «Στη ζωή και στο ποδόσφαιρο έμαθα να μην τα παρατάω ποτέ»

Ο Κούτρης στο Gazzetta: «Στη ζωή και στο ποδόσφαιρο έμαθα να μην τα παρατάω ποτέ»

bet365

Ο έμπειρος πλέον αμυντικός που ξαναέφτιαξε την καριέρα του στη Γερμανία μιλά στο Gazzetta για το come back του στην Εθνική αλλά και την καλή φουρνιά των αριστερών μπακ.

Ο Ελληνοβραζιλιάνος μπακ μετά τη σοβαρή περιπέτεια της υγείας του έκανε χειρουργείο και βρέθηκε στη Γερμανία ως δανεικός για να βρει την πορεία που ήθελε. Και αυτό έγινε πράξη. Ο 25χρονος αρ. μπακ που ανήκει στον Ολυμπιακό πήγε στη Φορτούνα Ντίσελντορφ για να κάνει 19 συμμετοχές με 2 ασίστ και να επανέλθει στις κλήσεις της Εθνικής μας ομάδας. Η Εθνική που το βράδυ της Πέμπτης (21.45, COSMOTE SPORTS TV 1, OPEN) θα δώσει ένα δυνατό εκτός έδρας φιλικό με το Βέλγιο.

Ο Λεονάρντο Κούτρης με τη φανέλα του Ολυμπιακού είχε 65 αγώνες με 1 γκολ και 12 ασίστ. Ο ίδιος μίλησε στο Gazzetta για τη χρονιά που πέρασε, τις δυσκολίες που ξεπέρασε αλλά και το εάν θα επιστρέψει ή όχι στον πειραϊκό σύλλογο.

Για την επάνοδό του στην Εθνική ομάδα ο Κούτρης σχολίασε πως «είναι πολύ σημαντικό που γύρισα. Πολύ σημαντικό για μένα. Το είχα ανάγκη να γυρίσω πάλι στην Εθνική. Είναι ύψιστη τιμή για μένα. Είμαι πολύ περήφανος που είμαι πάλι στην Εθνική».

Σχετικά με τον τραυματισμό του και τις δυσκολίες που πέρασε μετά το χειρουργείο του και το τι τον κράτησε στο να επιστρέψει ο διεθνής αριστερός μπακ υπογράμμισε ότι «έχω περάσει πολλά αλλά και δύσκολες καταστάσεις στη ζωή μου. Από την παιδική ηλικία και γενικά στη ζωή μου. Έχω μάθει να μην τα παρατάω. Να μην τα παρατάω ποτέ και στη ζωή και στο ποδόσφαιρο. Ειδικά για το ποδόσφαιρο που είναι κομμάτι της ζωής μου και που τόσο πολύ το αγαπώ».

Μάλιστα ήταν ξεκάθαρος στο ότι «από την επόμενη μέρα μετά το χειρουργείο είχα στο μυαλό μου μόνο το πως να γυρίσω. Είναι αυτή η ψυχολογία και νοοτροπία. Αυτή η ψυχοσύνθεση που σε βοηθάει. Πάντα βλέπω τα θετικά μέσα σε κάτι αρνητικό. Πάντα κοιτάζω στο να βλέπω τα θετικά».

Για την ποιότητα των αριστερών μπακ στην Εθνική και την παρουσία παικτών όπως οι Τσιμίκας και Γιαννούλης ανέφερε: «Είμαστε πολλοί τώρα ναι. Πολύ καλοί παίκτες όλοι. Έχουμε μία πολύ καλή φουρνιά αριστερών μπακ και έρχονται και άλλοι από πίσω. Έχουμε πολλούς καλούς παίκτες σε αυτή τη θέση».

Όσο για την Εθνική και την προσπάθειά της τόνισε πως «έχουμε τώρα φιλικά με πολύ καλές ομάδες. Πολύ ισχυρές ομάδες. Θέλουμε να δείξουμε πως είμαστε μία πολύ καλή ομάδα και να δούμε πως θα πετύχουμε μετά τον στόχο μας».

Για τη συνέχεια της καριέρας του ο Κούτρης που ήταν σαφώς ευχαριστημένος με τη χρονιά του στη Γερμανία είπε για το ενδεχόμενο να γυρίσει στον Ολυμπιακό: «Δεν το έχω σκεφτεί ακόμα. Το τι θα κάνω τη νέα χρονιά. Το μυαλό μου τώρα είναι εδώ στην Εθνική».

 

Τελευταία Νέα