Ρασπαντόρι: Ένας αποκλεισμός τον οδήγησε στο όνειρο... (pics & vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Ρασπαντόρι: Ένας αποκλεισμός τον οδήγησε στο όνειρο... (pics & vids)

bet365

Είναι το όνομα που προκάλεσε τη μεγαλύτερη έκπληξη σε όλους, αντικρίζοντας την αποστολή της Ιταλίας. Παιδί της Σασουόλο, οπαδός της Ίντερ, ποδοσφαιρικό IQ που ξεχωρίζει. Αυτός είναι ο Τζιάκομο Ρασπαντόρι που φτάνει στο όνειρο του Euro λόγω... αποκλεισμού!

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι το σκέφτηκε καλά, είδε τον Τζιάκομο Ρασπαντόρι σε προπονήσεις αλλά και στο Euro u-21, εκτίμησε την τεχνική και την ταχύτατη σκέψη του στο χορτάρι και τον πήρε μαζί του στους 26 της «σκουάντρα ατζούρα» για το φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Εννοείται πως ο 21χρονος επιθετικός δεν έχει αγωνιστεί στο παρελθόν με το τμήμα ανδρών της εθνικής ομάδας της πατρίδας του, ενώ, μέχρι πριν από μερικές μέρες βρισκόταν με το τμήμα u-21 στο αντίστοιχο Euro, εκεί όπου η πορεία της Ιταλίας σταμάτησε στα προημιτελικά με το βαρύ 5-3 από τους Πορτογάλους στην παράταση.

Αυτό το φινάλε, του άνοιξε διάπλατα την αμέσως επόμενη πόρτα ώστε να παραστεί και στο ανδρικό τουρνουά σε λίγες μέρες!

Οι εκπλήξεις στις κλήσεις

Στην ανακοίνωση των 26 που θα συμμετέχουν στο Euro που κάνει σέντρα στις 11 Ιουνίου, ο ομοσπονδιακός κόουτς των Ιταλών έκανε τον κόσμο και τους δημοσιογράφους να εκπλαγούν με αυτό που διάβασαν.

Πιο συγκεκριμένα, δεν περίμενε κανείς το γεγονός πως οι Τζιανλούκα Μαντσίνι (Ρόμα), Ματέο Πεσίνα (Αταλάντα) και Ματέο Πολιτάνο (Νάπολι) θα έμεναν εκτός αποστολής.

Στους διαθέσιμους για την «σκουάντρα ατζούρα» για το τουρνουά του καλοκαιριού, συμπεριλήφθηκε ο Τζιάκομο Ρασπαντόρι, όπως επίσης και οι συμπαίκτες του στην Σασουόλο, Ντομένικο Μπεράρντι και Μανουέλ Λοκατέλι.

Ο νεαρός επιθετικός θα έχει να προσφέρει υγιή ανταγωνισμό στους Ιμόμπιλε και Μπελότι, κάτι που μόνο καλό μπορεί να κάνει στην Ιταλία στο Euro προκειμένου να βρει τα γκολ... των προκρίσεων.

Παιδί της Σασουόλο, οπαδός της Ίντερ

Γεννημένος στο Μπεντιβόλιο της Εμίλια Ρομάνα, ο Ρασπαντόρι βρέθηκε στις ακαδημίες της Σασουόλο από την ηλικία των 9 ετών και από μικρή ηλικία δήλωνε οπαδός της Ίντερ και μεγάλος θαυμαστής του Σάμουελ Ετό.

«Είχα αφίσα του στο δωμάτιό μου. Ήμουν τρελός με τον Ετό και τον είχα θαυμάσει το 2010 στην χρονιά του τρεμπλ» είχε πει ο 21χρονος επιθετικός σε συνέντευξή του πριν από μερικά χρόνια.

Ο μικρός Τζιάκομο κατάφερε στα 15 του χρόνια να παίξει με το τμήμα κ-17 της Σασουόλο κι όχι μόνο αυτό, αλλά άρχισε να φορτώνει τα αντίπαλα δίχτυα με γκολ, πετυχαίνοντας 19 τέρματα σε 37 αναμετρήσεις! Στην δεύτερη ομάδα βρέθηκε στα 17 του και σε δυο αγωνιστικές περιόδους με την Primavera της Σασουόλο κατάφερε να σκοράρει 24 φορές...

Φέτος, σε 13 συμμετοχές ως βασικός και 14 ως αλλαγή στα παιχνίδια της ομάδας του, ο διεθνής επιθετικός είχε 6 γκολ και 3 ασίστ.

Πανέξυπνος επιθετικός, «μανούλα» στο δυνατό παιχνίδι

Οι Ιταλοί που ασχολήθηκαν με την περίπτωσή του, κάνουν λόγο για ένα πολύ δυνατό παιδί. Αυτό που ξεχωρίζει πέρα από την ικανότητα να να τα βάζει με σκληρούς αμυντικούς είναι η ταχύτατη σκέψη του.

Θα ψάξει πολύ το γκολ, κινείται συνεχώς ώστε να μην αφήνει σε ησυχία τα μετόπισθεν που αναλαμβάνουν να σταματήσουν την πορεία του προς την αντίπαλη εστία, έχει καλή πρώτη επαφή με τη μπάλα και ανοίγει χώρους.

Στα στατιστικά του μπορεί ν' αντικρίσει κανείς τον μέσο όρο τελικών ενεργειών στις 4,32 ανά 90λεπτο, ενώ, χαρακτηρίζεται ως ένα παλιό, κλασσικό 9άρι στο γήπεδο.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως είχε κόλλημα με τον Ετό, αφού όπως το έκανε και ο Καμερουνέζος, έτσι και ο Ρασπαντόρι μπορεί να τρέξει πολύ και στις πτέρυγες της επίθεσης για να βρει διαδρόμους που θα τον οδηγήσουν στο γκολ.

Εκεί που θ' αντιμετωπίσει μεγάλο πρόβλημα θα είναι αν βρεθεί σε ομάδα που θα παίζει με τις λεγόμενες γιόμες και απλά τον έχει να περιμένει στην περιοχή τα γεμίσματα από τα πλάγια...

Η Ίντερ θέλει να του εκπληρώσει τ' όνειρο

Αν καταφέρει ν' αγωνιστεί στην Ίντερ, θα είναι το υπέρτατο ποδοσφαιρικό όνειρο για εκείνον. Ο Τζιάκομο Ρασπαντόρι δεν μετανιώνει που έχει δημοσιοποιήσει τα... οπαδικά του συναισθήματα και όπως αναφέρεται τις τελευταίες ώρες, η Πρωταθλήτρια Ιταλίας έχει τ' όνομά του σε μια λίστα με υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους, σ' ένα πολύ περίεργο καλοκαίρι για τον σύλλογο.

Οι σκάουτ των φετινών θριαμβευτών τον έχουν παρακολουθήσει αρκετά στην Primavera της Σασουόλο, ενώ, ο Μπέπε Μαρότα έχει πολύ καλή σχέση με τον εκπρόσωπο του παίκτη, Τούλιο Τίντι, αλλά και τον CEO της νυν ομάδας του ποδοσφαιριστή, Τζιοβάνι Γκαβερνάλι.

Ο Ρασπαντόρι μπορεί να θεωρηθεί μια τρομερή επένδυση για το μέλλον, τη στιγμή που στην Ίντερ αναζητούν τρόπο να μπουν χρήματα στα ταμεία του κλαμπ που βρίσκεται σε ιδιαίτερα δυσχερή οικονομική κατάσταση. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση του στράικερ της Σασουόλο, δεν αποκλείεται να πωληθεί ο Λαουτάρο Μαρτίνες σε μια μορφή... «θυσίας».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα