Βαν Ντε Σπίγκελ: «Δεν ωφελεί σε τίποτα αν κάποιος σκέφτεται μόνο το δικό του μοντέλο»

Gazzetta team
Βαν Ντε Σπίγκελ: «Δεν ωφελεί σε τίποτα αν κάποιος σκέφτεται μόνο το δικό του μοντέλο»

bet365

Ο Βέλος πρόεδρος της ULEB αναφέρθηκε στις διαφωνίες που υπάρχουν με την Euroleague και τα σημεία επαφής μαζί της.

Ο Τόμας Βαν Ντε Σπίγκελ παραχώρησε συνέντευξη στο «Basketeurope» και ανέλυσε εκ νέου τις ΄συνθήκες που υπάρχουν με την Euroleague.

Αναλυτικά:

«Οι Εθνικές λίγκες συνθέτουν τη βάση για όλα όσα συμβαίνουν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Με το BCL που έχει καθιερωθεί, νομίζω ότι έχουμε βρει μία πολύ καλή λύση, μία ωραία φόρμουλα. Εμείς, στην ULEB, είμαστε μόνιμα μέτοχοι της Euroleague και σε αυτές τις σχέσεις που είναι μάλιστα διεθνείς, πρέπει πάνω από όλα να υπάρχει διάλογος. Ολες οι Εθνικές Λίγκες και εμείς στην ULEB, είμαστε πάντα διαθέσιμοι για να βρεθεί ένα μοντέλο το οποίο θα είναι λειτουργικό για όλους, για τις Λίγκες, για τις εθνικές ομάδες, για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Θέλουμε πραγματικά να είμαστε στο “μέτωπο” αυτών των συνομιλιών. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και να βρούμε λύσεις για όλους τους φορείς, ιδιαίτερα πάνω στις ερωτήσεις που αφορούν στο καλεντάρι, που είναι πιο σύνθετες τη δεδομένη στιγμή».

Σχετικά με το θέμα της ανακοίνωσης που εξέδωσε πρόσφατα η ULEB σχετικά με την Euroleague και το καλεντάρι:

«Χρειάζεται διάλογος. Δεν ωφελεί σε τίποτα το μπάσκετ αν κάποιος σκέφτεται μόνο το δικό του μοντέλο. Πρέπει να σκεφτούμε όλα τα μέρη του ευρωπαϊκού μπάσκετ, τους παίκτες, τις ομάδες. Πρέπει να κάνουμε ένα διάλογο και σε αυτόν να έχουμε στο μυαλό μας ότι οφείλουμε να βρούμε λύσεις και όχι να σκεφτόμαστε μόνο τον εαυτό μας. Η Euroleague δεν μας συμβουλεύτηκε για το καλεντάρι της. Δεν είναι υποχρεωμένη να το κάνει, αλλά από τη στιγμή που οι δικές μας λίγκες δίνουν τις ομάδες που παίζουν στην Ευρωλίγκα θα ήταν λογικό να το συζητήσει μαζί μας και όχι να υπερφορτώσει το καλεντάρι, τις ομάδες και τις λίγκες».

Για το θέμα των αγώνων της Euroleague το Σαββατοκύριακο:

«Έχουμε θέσει αυτό το ζήτημα πολλές φορές στην Euroleague και σε πολλές περιπτώσεις. Το σαββατοκύριακο πάντα ήταν για τα εθνικά πρωταθλήματα και η ECA μας έχει διαβεβαιώσει ότι έτσι θα παραμείνει και στο μέλλον».

 

Τελευταία Νέα