Ανδρέας Ζαγκλής: Το σκεπτικό της επιλογής και η ταχύρρυθμη ανέλιξη του

Γιάννης Σταυρουλάκης
Ανδρέας Ζαγκλής: Το σκεπτικό της επιλογής και η ταχύρρυθμη ανέλιξη του

bet365

Ο Ανδρέας Ζαγκλής είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας της FIBA και το gazzetta.gr γράφει για το σκεπτικό της διάδοχης κατάστασης στην ιδιαίτερα κομβική θέση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Το κενό που άφησε πίσω του ο Πάτρικ Μπάουμαν είναι τεράστιο και ήλθε να προστεθεί σε μια εποχή αλλεπάληλων και σημαντικών ζυμώσεων γύρω από το μέλλον του μπάσκετ ενώ έπεται το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί στην Κίνα το διάστημα 31/8 - 15/9.

Ο Ελβετός δικηγόρος ήταν ο νεότερος Γενικός Γραμματέας της FIBA, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του σε ηλικία 35 ετών διαδεχόμενος τον Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς, παρουσιάζοντας σημαντική δραστηριότητα στην προσπάθεια της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας να επανακτήσει τη θέση που της αναλογεί στο ευρωπαϊκό στερέωμα του αθλήματος σε διασυλλογικό και εθνικό επίπεδο.

Κατέβαλλε, δε, σημαντικές προσπάθειες για να γεφυρώσει το τεράστιο χάσμα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ έπειτα από τις αλλαγές στο διεθνές καλεντάρι, την καθιέρωση των προκριματικών αγώνων για τις εθνικές ομάδες μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου και τη διαφορά φιλοσοφίας με την EuroLeague Basketball.

Όπως, λοιπόν, έγινε σήμερα (7/12) γνωστό, ο 38χρονος Έλληνας δικηγόρος, Ανδρέας Ζαγκλής είναι ο τέταρτος Γενικός Γραμματέας στην ιστορία της FIBA, αντικαθιστώντας τον Πάτρικ Μπάουμαν κι αναλαμβάνοντας ένα τεράστιο φορτίο, γεγονός που δεν μπορεί παρά να είναι τιμητικό για το δικό μας μπασκετικό έθνος! Η Παγκόσμια Ομοσπονδία έδωσε τα κλειδιά μιας νευραλγικής θέσης σε έναν νέο άνθρωπο, με το Κεντρικό Συμβούλιο της FIBA να τον εξελέγει ομόφωνα και τη συγκεκριμένη επιλογή να ενδυναμώνει το διεθνές κύρος του ελληνικού μπάσκετ. Έτσι γίνεται ο δεύτερος Έλληνας με επιτελικό πόστο έπειτα από τον Γιώργο Βασιλακόπουλο που διετέλεσε πρόεδρος της FIBA Europe και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η συγκεκριμένη κίνηση μπορεί να έχει μακροπρόθεσμα οφέλη για τη χώρα μας.

Όσοι τον γνωρίζουν εκ του σύνεγγυς κάνουν λόγο για έναν «αδέκαστο δικηγόρο για τον οποίο δεν έχει ακουστεί κάτι αρνητικό, ένα δραστήριο μυαλό, έναν έξυπνο και χαμηλών τόνων άνθρωπο που κατάφερε μέσα σε λίγα μόλις χρόνια να ανελιχθεί χάρη στη σοβαρότητα και τον επαγγελματισμό του». Ο Ανδρέας Ζαγκλής δούλεψε σε εταιρεία που συνεργάζεται με το Διαιτητικό δικαστήριο των υποθέσεων μπάσκετ (ΒΑΤ) κι από το Μόναχο βρέθηκε στα γραφεία της FIBA στην Ελβετία όπου εντάχθηκε προ διετίας ως διευθυντής του Νομικού Τμήματος έπειτα από 9 χρόνια θητείας ως εξωτερικός συνεργάτης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Σε ό,τι αφορά το σκεπτικό της διάδοχης κατάστασης στη Γενική Γραμματεία της FIBA, η Παγκόσμια Ομοσπονδία εμπιστεύτηκε τη θέση σε έναν νέο άνθρωπο που έχει το know-how και αποδειχτεί άξιος συνεχιστής της τεράστιας «κληρονομιάς» και του μεγάλου φορτίου που άφησε πίσω του ο Πάτρικ Μπάουμαν. Το ζητούμενο έχει να κάνει, ακριβώς, με την ανάπτυξη του μπάσκετ σε όλα τα επίπεδα και την επέκταση της δημοφιλίας του ανά τον κόσμο.

Ένας τεχνοκράτης με τεράστια εμπειρία, όραμα, υπεύθυνη στάση και διάθεση, την ώρα που η FIBA επιβεβαίωσε με τη συγκεκριμένη κίνηση ότι συνεχίζει στον δρόμο του εκσυγχρονισμού, δείχνοντας εμπιστοσύνη σε ένα νέο πρόσωπο με μοντέρνες αντιλήψεις και μεγάλη γνώση, που κατέχει πρόσωπα και πράγματα στην Παγκόσμια Ομοσπονδία που θα συνεχίσει το πετυχημένο έργο του Μπάουμαν.

 

Τελευταία Νέα