Βρε Red Woman, πλάκα μας κάνεις; (pics)

Βασίλης Τσίγκας
Βρε Red Woman, πλάκα μας κάνεις; (pics)
Ο Βασίλης Τσίγκας είδε το πρώτο επεισόδιο της έκτης σεζόν του Game of Thrones και πέρασε όλα τα στάδια της κατάθλιψης σε μία ώρα!

SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT!

Όποιος δεν έχει δει το πρώτο επεισόδιο της έκτης σεζόν, να σταματήσει ΤΩΡΑ το διάβασμα! Εγώ έκανα τη δουλειά μου και προειδοποίησα. Το κείμενο περιέχει spoilers και φωτογραφίες από το πρώτο επεισόδιο!

Επέστρεψε! Είναι και πάλι εδώ, γερό και δυνατό, ως ένα άλλο ΠΑ.ΣΟ.Κ. για να μας βγάλει από το βούρκο της καθημερινότητάς μας! Game of Thrones is bacκ!

Πάμε να τα πιάσουμε ένα - ένα όσα είδαμε, γιατί ήταν πολλά! Ναι, οι Μπένιοφ και Βάις έγραψαν το πρώτο επεισόδιο κι έπρεπε να μας εισάγουν στους χαρακτήρες και πού τους αφήσαμε πέρυσι και πραγματικά δεν άφησαν ούτε ένα δευτερόλεπτο χαμένο!

ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ! DEAL WITH IT!

Και ξεκινάμε με ένα μακρινό πλάνο του Τείχους που όλο και πλησιάζει στο άψυχο σώμα του Τζον Σνόου στο χιόνι! Εκεί σηκωθήκαμε από τον καναπέ και ξανακοιτάξαμε τα μάτια του ως άλλοι Σέρλοκ Χολμς μήπως και δούμε ένα σημείο ζωής, αλλά μπα… Ο Γιάννης ο Χιονιάς είναι σούπερ νεκρός παιδιά, τελείωσε αυτό!

Υπό το μοιρολόι του Γκόουστ, ο Σερ Ντάβος μαζί με τους λίγους πιστούς του Τζον βρίσκουν το πτώμα και το μεταφέρουν σε μια αίθουσα, όπου η Μελισσάνδρη το κοιτάει σαν χαμένη, μουρμουρίζοντας ότι τον είχε δει στις φλόγες να μάχεται στο Γουίντερφελ! Γενικά, κοπελιά (γκουχ γκουχ), δεν τα πας πολύ καλά με τα οράματά σου στις φλόγες, να το κοιτάξεις αυτό.

Ένας από τους πιστούς Τζονολόγους φεύγει για να μαζέψει τους Γουάιλντλινγκς και ο Σερ Άλιστερ Θορν ως άλλος Τσίπρας φωνάζει στο συμβούλιο της Νάιτς Γουότς (ναι επίτηδες τα γράφουμε όλα ελληνικά για να μπερδεύεστε :p) ότι «Ναι, εγώ το έκανα, γιατί αυτός ήταν προδότης και θα μας κατέστρεφε κι έχει κανένας πρόβλημα;». Κανένας δεν είχε πρόβλημα και στη συνέχεια βαράει την πόρτα του Σερ Ντάβος, δίνοντας του προθεσμία μέχρι το βράδυ να παραδόσει το πτώμα του Σνόου!

Θα επιστρέψουμε στο Τείχος, αλλά πρώτα, πάμε στο Ντορν!

Αχ Ντοράν, στο Westeros βρίσκεσαι, τι τις θέλεις τις συνθηκολογήσεις; Ο Πρίγκιπας περπατάει (;) με την Ελάρια στους κήπους του, όλοι είναι σε μια κατάσταση αγαλλίασης, μέχρι που ένας αγγελιοφόρος φέρνει τα νέα του θανάτου της Μυρσέλλα!

Κι εκεί που είμαι «τώρα θα πεθάνει η Ελάρια και το γκομενάκι που γουστάριζε ο Μπρον πέρυσι», τσααααακ, σε δύο δευτερόλεπτα καρφώνονται ο Ντοράν και ο πιστός του Τζον-Κόφι-σωματοφύλακας, με την υπόλοιπη φρουρά να είσαι σε φάση «εγώ δεν είδα, δεν άκουσα, δεν μίλησα». Η Ελάρια λοιπόν πέρνει τον έλεγχο στο Ντορν και όλα δείχνουν ότι έχουμε ανοικτό πόλεμο με τους Λάνιστερ!

Κι αυτό γιατί ο IQ-πυγολαμπίδας γιος του Ντοράν κάθεται σε ένα πλοίο, όταν τον επισκέπτονται τα άλλα δύο φίδια της Ελάρια, του λένε ξεκάθαρα ότι θα τον σκοτώσουν και του δίνουν την επιλογή με ποια να παλέψει. Αυτός διαλέγει το μαστίγιο και μόλις γυρνάει την πλάτη του στο δόρυ, αυτό διαπερνάει τη μάπα του! Πανέξυπνος ήσουν φίλε, μπράβο!

2/3 παιδιά DEAD!

Στο Κινγκς Λάντινγκ, η Σέρσεϊ αράζει με ρούχα στο δωμάτιό της, όταν της φέρνουν το νέο ότι επιστρέφει ο Τζέιμι με τη Μυρσέλλα. Όλο χαρά τρέχει στην παραλία Αποσπερίτης με τα βοτσαλάκια, όμως γρήγορα συνειδητοποιεί ότι ο μόνος όρθιος στο καραβάκι είναι ο αδερφός-γκόμενος-μονόχειρας-πατέρας των παιδιών της.

Ξεφτιλισμένη όσο δεν πάει από τα όσα της έκανε η Shame-Shame-Shame στον προηγούμενο κύκλο, η Σέρσεϊ δεν έχει δυνάμεις και αποδέχεται στωικά την ήττα της, αποκαλύπτοντας στον Τζέιμι την προφητεία που είχαμε δει στο αντίστοιχο πρώτο επεισόδιο της περσινής σεζόν.

Ο Τζέιμι, όμως, υψώνει ανάστημα, φωνάζει «Fuck την προφητεία» και υπόσχεται εκδίκηση! Επιτέλους, ο σκατόψυχος Τζέιμι επιστρέφει! Πολύ χάρηκα, γιατί είχα βαρεθεί λίγο τη μίρλα τα τελευταία χρόνια! Άντε αγόρι μου, ολόκληρο Βασιλιά έχεις σφάξει, ξύπνα λίγο!

Confess-confess-confess

Μένουμε στο Κινγκς Λάντινγκ και συγκεκριμένα στα μπουντρούμια του, όπου αυτή η συμπαθητική γυναίκα, η χαρά της ζωής, η Shame-shame-shame βρίσκεται στο κελί της Μάρτζορι, όπου έχει αλλάξει τροπάρι και σκούζει confess-confess-confess.

Σκεφτείτε ότι ακόμα και ο αρχί-Σπουργίτης βαρέθηκε με την πάρτυ της και την διώχνει, ζητώντας από τη βασίλισσα των ονείρων μας ουσιαστικά το ίδιο πράγμα: να ομολογήσει τις αμαρτίες της. To be continued…

Κρύοοοοοοο

Γουίντερφελ baby, εκεί όπου πραγματικά κάνει κρύο πλέον κι ήρθε ο ρημάδης ο χειμώνας! Ο Ράμσεϊ υπόσχεται εκδίκηση όπως μόνο εκείνος ξέρει να παίρνει πάνω από το πτώμα (τελικά είχε πεθάνει πολύς κόσμος πέρυσι…) της αγαπημένης Μυράντα, όταν βρει τη Σάνσα και τον Θίον που την έκαναν!

Έχει ένα ενδιαφέρον η μικρή συνομιλία με τον Ρους, ο οποίος τον συγχαίρει για τη νίκη επί της Στάνις, όμως του υπενθυμίζει ότι αν δεν βρει τη Σάνσα, θα έχουν πρόβλήμα, γιατί δεν παίζει να νικήσουν και τους Λάνιστερ, αν δεν έχουν το Βορρά ενωμένο!

(Αυτοί οι Λάνιστερ, να δω με ποιους θα πρωτοκάνουν πόλεμο…)

Speaking of Σάνσα και Θίον, έχουν κάτι σκυλιά να τους κυνηγούν, βουτάνε μέσα σε ένα ποτάμι για να ξεφύγουν (ούτε καν…), όμως εν τέλει σταματάνε κάτω από ένα κούτσουρο, όπου ο Θίον αυτοθυσιάζεται για να σώσει τη Σάνσα (guilty much;). Κι εκεί που κάνω σχέδια για το τι άλλο θα του κόψει ο Ράμσεϊ, εμφανίζεται ως άλλος Terminator η Μπριέν, όπου καθαρίζει τους φρουρούς των Μπόλτον και γονατίζει μπροστά στη Σάνσα!

Ναι ρε φίλε, η Μπριέν έκανε και κάτι επιτέλους! Ωραία δυναμική εδώ, γιατί λογικά αυτό το παρεάκι θα πάει προς Τείχος μεριά για να βρουν τον Τζον! Υπόθεση εργασίας: Μήπως βρουν και τον Σαμ καθοδόν;;;

Και στην άλλη μεριά της Narrow Sea…

Καλά και όμορφα τα πράγματα στο Westeros, αλλά στο Essos έχουμε δράκους, μια Καλίσι, μια τυφλή, έναν νάνο κι έναν ευνούχο!

Ο Τίριον με το Βάρις (το πιο πετυχημένο δίδυμο της σειράς) περπατούν στους δρόμους της Μιρίν, προσπαθώντας να βρουν έναν τρόπο να διοικήσουν μία πόλη που έχει διαλυθεί. Η σημαντική πληροφορία εδώ είναι ότι βλέπουμε όλο τον στόλο της Νταϊνέρις να καίγεται. Που σημαίνει, όχι πλοία. Που σημαίνει, δεν έχουμε τρόπο να περάσουμε απέναντι. Που σημαίνει, :(.

Το άλλο δίδυμο του Essos, ο Νταάριο και ο Σερ Τζόρα ψάχνουν την Νταϊνέρις και βρίσκουν το σημείο, όπου την πήραν οι Ντοθράκι. Ο Σερ Τζόρα σηκώνει το δαχτυλίδι της και φαντάζομαι ότι ορκίζεται αιώνια εκδίκηση! Τώρα, πώς αυτοί οι δύο θα καταφέρουν να κάνουν κάτι με τους δεκάδες χιλιάδες Ντοθράκι, δε ξέρω…

Η Καλίσι μας από την άλλη, δεν περνάει πολύ καλά. Την έχουν αιχμαλωτίσει στο Καλ του Μόρο, τη λιμπίζονται να την πάρουν στα τέσσερα μπόλικοι και τελικά φτάνει μπροστά στον Μόρο. Εκεί κάνει το snap αρχίζει και μιλάει στα Ντοθράκι και μόλις του λέει ότι είναι η χήρα του Ντρόγκο, αυτός την απελευθερώνει από τα δεσμά της.

Κι εκεί που λέω «α ωραία, άντε να επιστρέψει στο Μιρίν να ξεμπερδεύουμε», ο Μόρο της πετάει την πληροφορία ότι όλες οι χήρες των Καλ ανήκουν σε ένα είδους ναού, όπου θα υπηρετούν τον Μεγάλο Επιβήτορα! Ουπς… Πού είναι ο Ντρόγκο όταν τον χρειάζεσαι;

Daredevil Jr.

Στο Μπράαβος, η Άρια είναι τυφλή. Και ζητιάνα. Και αρχίζει να daredevilίζει πολύ επικίνδυνα. Ειδικά από τη στιγμή που σκάει μύτη η βοηθός του μυστήριου multiface δασκάλου, της δίνει ένα κοντάρι και τη σαπίζει στο ξύλο!

Η Άρια φωνάζει «είμαι τυφλή», η βοηθός ενδιαφέρεται όσο ένας πρωθυπουργός για το λαό του και αφού την έχει αφήσει στο δρόμο, της υπόσχεται ότι θα έρθει και αύριο…

Η κόκκινη γυναίκα

Κι επιστρέφουμε στο Τείχος για το μεγάλο φινάλε! Βλέπουμε τη Μελισάνδρη συντετριμμένη (έχουμε εξηγήσει παραπάνω γιατί…), μπροστά από έναν καθρέπτη. Αρχίζει να γδύνεται. Πρώτη σκέψη: «Α, ωραία, θα δούμε πάλι βυζιά». Δεύτερη σκέψη: «Αμάν, λες να αυτοκτονήσει; Και τι θα γίνει με τον Σνόου;». Τρίτη σκέψη: Βασικά δεν προλάβαμε να κάνουμε τρίτη σκέψη, γιατί μόλις η Μελισάνδρη έβγαλε το περιδέραιό της, το είδωλό της στον καθρέπτη είναι μίας… κυρίας αρκετών αιώνων!

WTF στιγμή από τις λίγες! Κι αυτό γιατί δεν ξέρουμε ακριβώς πού μας χρησιμεύει αυτή η πληροφορία. Γιατί το μάθαμε αυτό; ΟΚ, η γυναίκα είναι μάγισσα! Το ξέραμε! Το βασικό ερώτημα εδώ για μένα είναι πόσων ετών είναι ακριβώς… Και το πόσα πράγματα ξέρει για το παρελθόν αρκετών χαρακτήρων και σχετικών ιστοριών… Κατά τα άλλα, κοπελιά έχεις μια δουλειά να κάνεις σε ένα διπλανό δωμάτιο…