Οι «δαίμονες» που πρέπει να ξορκίσει ο Σάουθγκεϊτ!

Οι «δαίμονες» που πρέπει να ξορκίσει ο Σάουθγκεϊτ!

Οι «δαίμονες» που πρέπει να ξορκίσει ο Σάουθγκεϊτ!

bet365

Πίεση, ρατσιστικές επιθέσεις, έντονη κριτική... Σε ακόμα ένα EURO η Αγγλία μπαίνει ως φαβορί, αλλά αν ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δεν «κερδίσει» πνευματικά τους παίκτες, τότε οι Βρετανοί θα βρεθούν ξανά εκτός κορυφής...

Ακόμα ένα Euro, ακόμα μια φορά που θα ψελίσσουμε «Η Αγγλία είναι το φαβορί». Τι συμβαίνει όμως όταν μεγάλα αστέρια βρέθηκαν στο στόχαστρο ρατσιστικών επιθέσεων; Πως θα παίκτες που δέχθηκαν έντονη κριτική να βγάλουν τον καλό τους εαυτό; Είναι ίσως η μεγάλη ευκαιρία των «τριών λιονταριών» να κάνουν τη διαφορά, αρκεί ο Σάουθγκεϊτ να αποδείξει πως μπορεί και πνευματικά να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων! Ο βρετανικός Τύπος ξέχασε ήδη την απίθανη πορεία των ομάδων τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, το μόνο που έχει σημασία είναι η Αγγλία να βρεθεί στην κορυφή! Μπορεί;

Οι μέρες όπου ο γιατρός της Εθνικής Αγγλίας έπρεπε να χορηγεί συγκεκριμένες βιταμίνες στους παίκτες για να ενισχύει το ανοσοποιητικό τους σύστημα έπειτα από κρεπάλες με ρούμι και κρασί έχουν περάσει ανεπιστρεπτί όπως φαίνεται. Τώρα η Αγγλία θα πρέπει να βασιστεί σε φρέσκα... πόδια και παίκτες αποφασισμένους. Ο Ομοσπονδιακός της τεχνικός, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, δεν είναι ο προπονητής με την top τακτική προσέγγιση. Eίναι επιφυλακτικός και δεν θέλει να κάνει... πειράματα σε συστήματα ή πρόσωπα. Έχει όμως προσωπικότητα και δεξιότητες που αρκούν για τη δουλειά και με το παραπάνω.

Ήδη προσπαθεί να δώσει ώθηση στον Μάρκους Ράσφορντ της Γιουνάιτεντ στέλνοντας μηνύματα στήριξης προς εκείνον παρά την κριτική που δέχθηκε. Και βέβαια με τη σοκαριστική ρατσιστική επίθεση που υπέμεινε αλλά και γενικά τις επιθέσεις μετά την απώλεια του ευρωπαϊκού τροπαίου από τη Βιγιαρεάλ.

Τα μηνύματα ήταν σκληρά που έβγαζαν μίσος και σόκαραν όλους όσους τα αντίκριζαν, πόσο μάλλον για τον ίδιο. Ο Ράσφορντ μίλησε δημόσια για τουλάχιστον 70 επιθέσεις ρατσισμού που δέχθηκε μέσω των social media αλλά οι επιθέσεις τελικά ήταν παραπάνω. Μιλάμε όμως για ένα παιδί 23 ετών που τα δίνει όλα για τη Γιουνάιτεντ και την Αγγλία. Μιλάμε για έναν απίθανο χαρακτήρα που σε τόσο μικρή ηλικία έκανε τα πάντα για να βοηθήσει παιδιά να έχουν φαγητό. Εκανε κάτι που οι Πολιτικοί δεν μπήκαν στον κόπο να το πραγματοποιήσουν.

Παρόλα αυτά το μίσος ήταν τεράστιο και μια χαμένη ευκαιρία στον τελικό του Γκτνασκ άνοιξε τον ασκό του μίσους. Ο Ράσφορντ έχει σκοράρει 21 φορές σε 57 αγώνες για τη Γιουνάιτεντ φέτος. Έχει και 14 ασίστ. Μία καλή σεζόν και μία δυναμική επιστροφή.

Η Μάντσεστερ ανταποκρίθηκε ως Οργανισμός, όπως έκανε και η Αγγλία για να στηρίξουν τον παίκτη. Ο Σάουθγκεϊτ είναι και καλός ψυχολόγος αλλά και αυθεντικός. Από την άλλη είναι δεδομένη η πίεση που θα υπάρχει στους παίκτες και στον προπονητή και στα social media με μία ισοπαλία ή ήττα. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός θα πρέπει να υπερασπιστεί πιο σθεναρά τους παίκτες του και εκείνοι θα πρέπει να βγάλουν χαρακτήρα.

Ο Σάουθγκεϊτ πρέπει να βρει τη σωστή διαχείριση!

Όσο τα χρόνια περνούν η διαχείριση των παικτών από τον προπονητή γίνεται όλο και πιο σημαντική. Ο Σάουθγκεϊτ είναι ένας τεχνικός που αποπνέει σεβασμό κι εκτίμηση. Ίσως η πιο σκοτεινή στιγμή του να ήταν το χαμένο πέναλτι με τη Γερμανία στο Euro του 1996 και όλα όσα ακολούθησαν με τις συμπεριφορές που έπρεπε να αντέξει, τα 4.000 γράμματα μίσους και τόσα άλλα.

Όταν οι παίκτες που συμμετείχαν στον τελικό του Champions League θα βρεθούν στο St George Park θα υπάρχουν και τέσσερις παίκτες της Σίτι που έχασαν το τρόπαιο και θα θέλουν ανάλογη μεταχείριση και τρεις εξ αυτών που προορίζονται για βασικοί: Γουόκερ, Στόουνς και Στέρλινγκ. Παίκτες θα βρεθούν απέναντι στην Κροατία του Κόβασιτς στο Γουέμπλεϊ στις 13 Ιουνίου.

Γουόκερ και Στέρλινγκ θέλουν βοήθεια!

Γουόκερ και Στέρλινγκ δέχθηκαν σκληρές και ρατσιστικές επιθέσεις επειδή έχασαν τον τίτλο. Κι αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που θα έχουν παραπάνω ψυχολογικό βάρος οι παίκτες. Ο Σάουθγκεϊτ θα πρέπει να τους μιλήσει. Να τους κάνει να ανακτήσουν την αυτοπεποίθησή τους. Τα όσα έγιναν στον τελικό που έχασαν από την Τσέλσι πρέπει να τα αφήσουν πίσω τους.

Ο Γουόκερ σίγουρα είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση και μπορεί να νιώθει πως έχει ευθύνη στη φάση του γκολ του Χάβερτς από τη μακρινή μπαλιά του Μάουντ. Ο έμπειρος μπακ όμως είναι και ένας παίκτης που έχει σκληρό χαρακτήρα αλλά και moto μαχητή. Ένας παίκτης που ξέρει ότι έχει μείον στο τεχνικό του σκέλος. Έχει όμως τη... δίψα και τη διάθεση για τη νίκη.

Ο Στέρλινγκ στα 26 του επίσης έχει την επιδίωξη να πετύχει. Ο διεθνής επιθετικός σκόραρε 14 φορές σε 49 αγώνες με τη Σίτι και είχε 12 ασίστ. Ο 27χρονος Στόουνς θα χρειαστεί και αυτός συζήτηση και στήριξη για να πιάσει τα τοπ αγωνιστικά του στάνταρντς. Μετά από έναν χρόνο που είχε και προσωπικά προβλήματα ανέκαμψε και ξεχώρισα δίπλα στον Ντίας. Η Αγγλία χρειάζεται τον καλό Στόουνς. Στις κουβέντες που θα γίνουν θα υπάρχει και ψυχολόγος για τους παίκτες και μαζί και για τον Φόντεν.

Εκτός από τους παίκτες βέβαια ο Ομοσπονδιακός τεχνικός θα πρέπει να τα βρει και με τον... εαυτό του. Να κοιτάξει να είναι λιγότερο συντηρητικός. Έχει μπροστά του ένα διάστημα που μπορεί να γράψει ιστορία ή να γίνει το ακριβώς αντίθετο. Έχει τη... χρυσή του ευκαιρία να φέρει ένα μεγάλο τρόπαιο για την Αγγλία, ενώ υπάρχει και το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ το 2022. Η Αγγλία έχει πολύ ταλαντούχους παίκτες όμως η διαχείριση είναι το κλειδί. Ο Σάουθγκεϊτ ξέρει πως η επίθεσή του είναι πολύ πιο δυνατή από την άμυνά του.

Θα επιδιώξει να βρει χώρο στο ρόστερ των 26 παικτών και για άλλες περιπτώσεις παικτών. Υπάρχουν και οι Μπέλινγχαμ, Αλεξάντερ - Άρνολντ. Παίκτες είτε ατρόμητοι και με σούπερ ψυχολογία και με καλές χρονιές. Θέλουν απλά μία ευκαιρία σε αυτό το επίπεδο για να δείξουν το τι μπορούν να κάνουν.

Πηγές: Τimes, Telegraph

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Πολύδωρος Παπαδόπουλος

Tα χρόνια που πέρασαν λένε πως δεν γυρίζουν πίσω, έλα όμως που γυρίζουν, αρκεί να υπάρχει η ιδανική παρέα. Σε αυτή εδώ το «μαγαζί» έχουμε ήδη ζήσει 15 τελικούς τελικούς Champions League, τέσσερα Μουντιάλ, τρία Euro, μα καθημερινά ανασύρουμε αναμνήσεις που μένουν καλά χωμένες στη σωστή θέση του μυαλού μας, αυτή που λατρεύει το ποδόσφαιρο, παθιάζεται μαζί του. Από το 2008 κι έπειτα λατρεύουμε να γράφουμε για μπάλα εκτός συνόρων, από την Ιταλία και την Αγγλία μέχρι τη Ζάμπια και την Αργεντινή. Και κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθουμε νοσταλγία για τα περασμένα, κλικάρουμε Gazzetta.gr για να ταξιδέψουμε σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού...