Πώς ήταν παιδιά ο Χεζόνια, ο Βράνκοβιτς, ο Τεόντοσιτς και άλλοι... Γιούγκοι (pic)

Πώς ήταν παιδιά ο Χεζόνια, ο Βράνκοβιτς, ο Τεόντοσιτς και άλλοι... Γιούγκοι (pic)

bet365

Η παιδική αθωότητα είναι ασυναγώνιστη. Περίεργα γυαλιά. Στραβά δόντια. Και ας μη γελιόμαστε, μερικές κομμώσεις που κανείς δεν μπορεί να είναι υπερήφανος στο πέρασμα των ετών. Μα πάνω απ' όλα ένα πλατύ χαμόγελο! Πώς ήταν παιδιά ο Μάριο Χεζόνια, ο Στόγιαν Βράνκοβιτς, ο Νίκολα Γιόκιτς και άλλοι πρώην Γιουγκοσλάβοι;
bwin – Δες τον αγώνα Γρανάδα - Ρεάλ Μαδρίτης σε live streaming*. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Ήταν κάποτε μία ομάδα. Τους ονόμαζαν «Πλάβι» και σκορπούσαν μπασκετικό τρόμο. Οι άλλοτε Γιουγκοσλάβοι έχουν διαχωριστεί εδώ και χρόνια: Σέρβοι, Κροάτες, Μαυροβούνιοι, Σλοβένοι.

Όλοι τους (κάποτε) «Γιούγκοι». Στα μάτια των παλαιότερων, που τους έζησαν στα ντουζένια τους, θα είναι για πάντα τέτοιοι. Όπως και εμείς, έτσι και αυτοί υπήρξαν παιδιά. Και οι φωτογραφικές αναμνήσεις τους είναι ανεπανάληπτες.

Ένα γκρουπ στο Facebook, αφιερωμένο στην ομάδα της πρώην Γιουγκοσλαβίας (Košarka ex Yugoslavia) διαθέτει ένα απίθανο αρχείο. Μερικές φορές και οι ίδιοι οι αθλητές μένουν έκπληκτοι από την ανακάλυψη των δικών τους, παλιών, φωτογραφιών!

Το gazzetta.gr βρήκε κάποιες συλλεκτικές, παιδικές, φωτογραφίες αρκετών πρώην Γιουγκοσλάβων.

Κάποιους θα τους αναγνωρίσετε απευθείας. Άλλους θα χρειαστεί να το σκεφτείτε λίγο παραπάνω.

Είστε έτοιμοι; Ας ξεκινήσουμε!

Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς

Έχει τη χάρη από μικρός, δεν συμφωνείτε; Μεγαλούργησε στη Φενέρμπαχτσε και μετά από ένα πέρασμα από τους Σακραμέντο Κινγκς (και παραλίγο τους Μπακς) βρίσκεται πλέον στην Ατλάντα και στους Χοκς. H φωτογραφία είναι από το 1992 στο Βελιγράδι.

Σάσα Τζόρτζεβιτς

Κάποτε είχε μαλλιά. Και διέθετε ένα από τα πιο «φαρμακερά» σουτ στην Ευρώπη. Και ήξερε καντάρια μπάσκετ. Πλέον, βγάζει το ψωμί του ως προπονητής, τη φετινή σεζόν την πέρασε στον πάγκο της Βίρτους Μπολόνια.

Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς

Οι φωτογραφίες των δελτίων είναι πάντα οι καλύτερες. Ο Κροάτης των Γιούτα Τζαζ δεν έχει αλλάξει έκφραση. Από μικρός έχει αυτό το σκληρό ύφος στο πρόσωπό του. Αυτό του... εκτελεστή!

Μίλος Τεόντοσιτς

Από μικρός διέθετε αυτό το βλέμμα υπεροψίας. Ο Σέρβος guard, γεννημένος το σωτήριο έτος1987 φωτογραφίζεται ως μέλος μιας ακαδημίας μπάσκετ.

Νίκολα Γιόκιτς

Οι παιδικές φωτογραφίες του Σέρβου σέντερ των Ντένβερ Νάγκετς είναι απλώς επικές. Η πιο συνηθισμένη είναι αυτή που ποζάρει βαριεστημένα σε μία πολυθρόνα.

Μεταγενέστερα κυκλοφόρησε και εκείνη από το διαβατήριο του!

Στόγιαν Βράνκοβιτς

Διοπτροφόρος. Αλλά με την ίδια έκφραση. Ο πρωταθλητής Ευρώπης με τον Παναθηναϊκό το 1996, κάποτε έμοιαζε με τον τραγουδιστή των Pulp, Τζάρβις Κόκερ, φορούσε γυαλιά και φόρμα για να είναι χαλαρός. Στη φωτογραφία είναι 15 ετών!

Ντίνο Ράτζα

Ακόμη και ο Ντίνο Ράτζα ήταν κάποτε παιδί. Η στρατιωτική αμφίεση του, με δίκοχο, μάλλον παραπέμπει σε κάποια γιορτή. Η φωτογραφία είναι παρμένη κάποια στιγμή τη δεκαετία του '70.

Μάριο Χεζόνια

Από μικρός μαθημένος στις κούπες ο Κροάτης του Παναθηναϊκού. Ακόμη δεν είχε αλλάξει την κώμη του. Λογικά η φωτογραφία είναι παρμένη από τα μπασκετικά χρόνια στην Κροατία με τη φανέλα της Ντουμπρόβνικ.

Λούκα Ντόντσιτς

Ο Σλοβένος των Ντάλας Μάβερικς μοιάζει να βρίσκεται ακόμη στην κατηγορία... παιδιού. Ακούμε και βλέπουμε τα κατορθώματά του εδώ και χρόνια και είναι ακόμη 22 ετών! Η φωτογραφία είναι από τα πρώτα χρόνια του στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ντάριο Σάριτς

Γεννήθηκε στο ίδιο μέρος με τον Ντράζεν Πέτροβιτς, στο Σιμπένικ της Κροατίας. Ο Σάριτς μετά τη διετία 2014-2016 στην Τουρκία και την Εφές, έχει μετακινηθεί στο ΝΒΑ. Πρώτα στους Σίξερς, μετά στη Μινεσότα και πλέον στο Φοίνιξ. Κάθε φωτογραφία του είναι χαρακτηριστική, αφού ο 27χρονος είχε μία γενετική ανωμαλία στο άνω χείλος του.

Ντράζεν Πέτροβιτς

Για τον αδικοχαμένο «Μότσαρτ» υπάρχουν χιλιάδες φωτογραφίες και αναμνήσεις. Ίσως η καλύτερη είναι η παιδική φωτογραφία του. Με την ίδια αινιγματική έκφραση που είχε και όταν πια μας συστήθηκε ως Ντράζεν Πέτροβιτς!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Τελευταία Νέα