Βατούτιν: «Ο Ιτούδης ήταν πάντα αφοσιωμένος στην ομάδα, παράδειγμα επαγγελματισμού ο Μιλουτίνοφ»

Βατούτιν: «Ο Ιτούδης ήταν πάντα αφοσιωμένος στην ομάδα, παράδειγμα επαγγελματισμού ο Μιλουτίνοφ»

Βατούτιν: «Ο Ιτούδης ήταν πάντα αφοσιωμένος στην ομάδα, παράδειγμα επαγγελματισμού ο Μιλουτίνοφ»

bet365

Ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αντρέι Βατούτιν, παραχώρησε συνέντευξη σε ρωσικό Μέσο για τη νέα ημέρα της ομάδας εκτός Euroleague, την ώρα που μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια τόσο για τον Δημήτρη Ιτούδη όσο και τον Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έπειτα από σειρά ετών στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση θα βρεθεί έξω από τα σαλόνια της Euroleague σε μία απόφαση που ήρθε ως επακόλουθο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία σε μέσα της περασμένης σεζόν.

Μπορεί η «ομάδα του στρατού» αποτελούσε μέτοχο του θεσμού, ωστόσο δεν εξαιρέθηκε από τους περιορισμούς, κάτι που ο πρόεδρός της Αντρέι Βατούτιν χαρακτήρισε πολιτική απόφαση. Σε πρόσφατη συνέντευξή του σε Μέσο της χώρας, στάθηκε στον αποκλεισμό, τις αλλαγές που αυτός επέφερε, αλλά και στα πρόσωπα όπως οι Δημήτρης Ιτούδης και Νίκολα Μιλουτίνοφ που έχουν σημαδέψει την «αρκούδα».

Αρχικά, μίλησε για τη μη συμμετοχή της ΤΣΣΚΑ στην Euroleague τη νέα σεζόν λέγοντας πως «Δεν νομίζω ότι αυτό το θέμα πρέπει να εξατομικεύεται. Φυσικά, η απουσία ευρωπαϊκών διοργανώσεων είναι μια σοβαρή απώλεια τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για τους φιλάθλους...Αυτός όμως δεν είναι λόγος να αποθαρρυνόμαστε. Θα προσαρμοστούμε. Ίσως ήταν η απουσία της Euroleague που επέτρεψε στον τελικό των πλέι οφ της VTB United League να προκαλέσει τόσο απίστευτο ενδιαφέρον στους φιλάθλους».

Ενώ αναφέρθηκε και στην διέξοδο που επέλεξε η ομάδα προσφεύγοντας νομικά κατά της διοργανώτριας αρχής: «Πιστεύουμε ότι απομακρυνθήκαμε άδικα από το τουρνουά. Ο αποκλεισμός του συλλόγου σύμφωνα με τους κανονισμούς της Euroleague είναι δυνατός μόνο σε περίπτωση συγκεκριμένων αθλητικών και οικονομικών παραβάσεων, τις οποίες δεν επιτρέψαμε. Φυσικά, υπάρχουν λίγες πιθανότητες να επανέλθουμε στη διοργάνωση με την παρούσα κατάσταση, αλλά σε κάθε περίπτωση θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, ελπίζουμε να λάβουμε δικαστική εκτίμηση της απόφασης της Euroleague και να υπολογίζουμε σε αποζημίωση για οικονομικές απώλειες και χαμένα κέρδη . Όσον αφορά τα ποσά, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να τα συζητήσουμε».

Μάλιστα, μιλώντας για τις αλλαγές στον κορμό της ΤΣΣΚΑ που ξεκίνησαν από την κορυφή του πάγκου, μετά την μετακίνηση του Δημήτρη Ιτούδη στην Φενέρμπαχτσε, έπλεξε το εγκώμιο του Έλληνα κόουτς: «Πριν από το τελευταίο παιχνίδι του τελικού της VTB United League, ο Δημήτρης σε μια συνάντηση μαζί μου είπε ότι ήθελε να φύγει και περιέγραψε τους λόγους. Ήταν αρκετά προφανείς. Ακόμη και τότε, οι προοπτικές συμμετοχής στην Euroleague ήταν ασαφείς και η ζωή των ξένων στη Ρωσία έγινε πιο περίπλοκη. Με την επιτυχημένη δουλειά του στην ΤΣΣΚΑ, ο Ιτούδης αξίζει να ακουστεί. Ήταν πάντα αφοσιωμένος στον σύλλογο, τα έδωσε όλα στην ΤΣΣΚΑ. Μόνο καλές αναμνήσεις θα μείνουν από αυτόν».

Τέλος, μίλησε για τον Νίκολα Μιλουτίνοφ και την προσπάθεια που έκανε η ΤΣΣΚΑ να τον κρατήσει στο ρόστερ: «Πιστέψτε με, δεν κάναμε καμία επιπλέον προσπάθεια για αυτό. Εκτός κι αν διαβεβαίωσαν τον Νίκολα ότι θα χαρούμε να επεκτείνουμε τη συμφωνία μαζί του μετά το τέλος της τρέχουσας. Ο Μιλουτίνοφ είναι παράδειγμα επαγγελματισμού και υψηλής υπευθυνότητας. Ίσως κατά βάθος είχε κάποιες αμφιβολίες όταν μας αφαίρεσαν από τη λίστα των συμμετεχόντων στην Euroleague.

Αμέσως όμως διαβεβαίωσε ότι σκοπεύει να σεβαστεί την υπάρχουσα σύμβαση. Επιπλέον, για τον ίδιο δεν είναι μόνο θέμα χρημάτων, αλλά και η πιθανότητα να κερδίσει κάτι με την ΤΣΣΚΑ. Άλλωστε, η πρώτη του σεζόν στην ομάδα μας κόπηκε από έναν τραυματισμό και η δεύτερη έφερε την ήττα στον τελικό, παρά τη λαμπρή εμφάνιση του ίδιου. Είναι ο πιο δυνατός Ευρωπαίος σέντερ και είμαστε χαρούμενοι που θα συνεχίσει να παίζει με κόκκινα και μπλε χρώματα. Πήραμε τώρα τους Ζαν-Σαρλ και Νταβίντοβατς. Ήρθε, όμως η ώρα να σταματήσουμε να ζούμε στις αναμνήσεις του Ισπανού Ροντρίγκεθ, του Γάλλου Ντε Κολό, των Αμερικανών Χίγκινς, Κλαίμπερν και άλλων σπουδαίων ονομάτων».

 

VTB LEAGUE Τελευταία Νέα