Μπαρτσελόνα: Ένας χρόνος Μίροτιτς, 4 διοργανώσεις, 0 τίτλοι

Μπαρτσελόνα: Ένας χρόνος Μίροτιτς, 4 διοργανώσεις, 0 τίτλοι

Κάτια Πετροπούλου
Μπαρτσελόνα: Ένας χρόνος Μίροτιτς, 4 διοργανώσεις, 0 τίτλοι

bet365

Ο Νίκολα Μίροτιτς είναι εδώ και ένα χρόνο στην Μπαρτσελόνα, αλλά ακόμα δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει έναν τίτλο μαζί της.

Στις 6 Ιουλίου 2019 η Μπαρτσελόνα καλωσόρισε στο σύλλογό της τον «ευρωπαϊκό αστέρα», Νίκολα Μίροτιτς, με το Palau «να τον περιμένει», όπως είχε αναφέρει στην ανακοίνωσή της στα social media.

Η απόκτηση του 29χρονου φόργουορντ από τους «μπλαουγκράνα» σκόρπισε ενθουσιασμό, όχι μόνο στο κοινό της ομάδας, αλλά και σε όλους τους φιλάθλους του ευρωπαϊκού μπάσκετ, που περίμεναν να δουν εν δράση τον πρώην ΝΒΑer.

Η υποδοχή του πρώην παίκτη των Μπακς, Πέλικανς και Μπουλς έγινε μετά... βαΐων και κλάδων, ενώ δικαίωσε τις προσδοκίες κάποιων με τις εμφανίσεις που έκανε. Δεν μπόρεσε, ωστόσο, να δώσει στους fans των Καταλανών μια χαρά, αφού είχε τέσσερις ευκαιρίες να διεκδικήσει ένα τρόπαιο και... απέτυχε.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η «Marca», «ο Μίροτιτς συνεχίζει στα... λευκά με την Μπαρτσελόνα», που σημαίνει ότι εδώ και ένα χρόνο ο MVP της κανονικής διάρκειας της Liga Endesa δεν κατέκτησε έναν τίτλο, που ήταν και ο απόλυτος στόχος.

Ας τα πάρουμε από την αρχή...

Supercopa 2019

Η αρχή την σεζόν 2019-20 στην Ισπανία είχε, όπως κάθε χρόνο, Supercopa. Στην διοργάνωση που έγινε στο «WiZink Center» η Μπαρτσελόνα κατάφερε να νικήσει την Βαλένθια (71-65), για να περάσει στον τελικό, αλλά εκεί έφαγε... χαστούκι από την Ρεάλ Μαδρίτης.

Η «Βασίλισσα» επικράτησε με 89-79 (έχοντας τον Φακούντο Καμπάτσο καλύτερο παίκτη με 16 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ). Ο Νίκολα Μίροτιτς είχε 14 πόντους και 6 ριμπάουντ σε 23:30.

Copa del Rey 2020

Στο Κύπελλο Ισπανίας που έγινε επίσης στο «WiZink Center», οι Καταλανοί ήταν σκέτη... απογοήτευση. Η Μπαρτσελόνα αποκλείστηκε από τα προημιτελικά κιόλας, από την Βαλένθια. Η «ταρόνχα» επικράτησε με 82-78, με τους «μπλαουγκράνα» να λένε πρόωρο αντίο στην διοργάνωση, την οποία κατέκτησε η Ρεάλ Μαδρίτης (νίκησε την Ουνικάχα Μάλαγα στον τελικό με 95-68).

Ο Νίκολα Μίροτιτς ήταν ο καλύτερος παίκτης σε εκείνον τον αγώνα, αφού μέτρησε 25 πόντους και 8 ριμπάουντ σε 31:34, αλλά δεν μπορούσε να κάνει κάτι μόνος του....

Liga Endesa 2020

Το πρωτάθλημα στην Ισπανία κατέληξε στην... Μπασκόνια! Η Μπαρτσελόνα έφτασε μέχρι τον τελικό, στην επανεκκίνηση που έγινε, μετά την διακοπή τριών μηνών, εξαιτίας της πανδημίας, αλλά οι Βάσκοι ήταν αυτοί που χαμογέλασαν στο τέλος.

Ο τελικός των δύο ομάδων ήταν συναρπαστικός, με την ομάδα της Βιτόρια να νικά στο... τσακ (67-69) και να παίρνει το πρωτάθλημα, μετά από μια δεκαετία.

Ο Μίροτιτς ήταν... άφαντος, αφού ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 8 πόντους (0/5τρ.) και 1 ριμπάουντ σε 24:59.

Supercopa 2020

Στο Supercopa του 2020, η Μπαρτσελόνα, αυτή τη φορά με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στον πάγκο, πάλι δεν μπόρεσε να χαρεί. Η «αιώνια» αντίπαλός της, η Ρεάλ Μαδρίτης, την νίκησε με 72-67, έχοντας πάλι για κορυφαίο τον Φακούντο Καμπάτσο (21π., 4ρ., 2ασ.), σε ένα... déjà vu της περσινής αναμέτρησης.

Ο Μίροτιτς ήταν ο καλύτερος για την ομάδα του (22π., 7ρ., 28:44), αλλά δεν είχε πάλι πολλές βοήθειες...

Ίσως να αλλάξει κάτι την φετινή χρονιά...

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΣΠΑΝΙΑ Τελευταία Νέα