Έτσι δεν θα συμπίπτουν οι ημερομηνίες ACB - EuroLeague

Gazzetta team
Έτσι δεν θα συμπίπτουν οι ημερομηνίες ACB - EuroLeague

bet365

Οι ισπανικές ομάδες μετρούν αντίστροφα για την επιστροφή στη δράση και το χρονοδιάγραμμα της Liga Endesa καταρτίστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην συμπίπτουν οι ημερομηνίες με το restart της EuroLeague σε περίπτωση επανέναρξης των δυο πρωταθλημάτων.

Στις 20 Απριλίου, η Γενική Συνέλευση της Liga Endesa συμφώνησε ομόφωνα στο φορμάτ με το οποίο θα ολοκληρωθεί η σεζόν σε ό,τι αφορά την ανάδειξη πρωταθλητή. Στην τηλεδιάσκεψη, λοιπόν που πραγματοποιήθηκε για τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχιστεί το ισπανικό πρωτάθλημα, αποφασίστηκε η διεξαγωγή τουρνουά σε μια πόλη στο οποίο θα συμμετάσχουν οι πρώτες 12 ομάδες της κατάταξης ως τη διακοπή της regular season, ήτοι ως την 23η αγωνιστική.

Εφόσον, λοιπόν το επιτρέψουν οι συνθήκες, οι 12 ομάδες θα χωριστούν σε δυο γκρουπ. Κάθε ομάδα θα δώσει πέντε παιχνίδια στον όμιλο της, ένα κόντρα σε κάθε αντίπαλο. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις δυο πρώτες θέσεις, προκρίνονται αυτόματα στα ημιτελικά. Εκεί θα δώσουν χιαστί μονούς αγώνες, οι νικητές προκρίνονται στον τελικό και ο πρωταθλητής θα κριθεί σε ένα παιχνίδι. Αποφασίστηκε, επίσης να μην υποβιβαστεί κάποια ομάδα.

Η Βαλένθια συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για ν φιλοξενήσει το τελικό τουρνουά που αναμένεται να αρχίσει στις 17 Ιουνίου και θα διαρκέσει δυο εβδομάδες, τελειώνοντας στις 30 Ιουνίου. Σε ό,τι αφορά το πρώτο δεκαήμερο, οι οι ομάδες του πρώτου γκρουπ θα αγωνίζονται τη μια μέρα και οι ομάδες του δεύτερου γκρουπ την επόμενη. Έτσι θα υπάρχει πάντα μια μέρα ξεκούρασης. Αφού, λοιπόν ολοκληρωθεί η πρώτη φάση, θα υπάρξει μια μέρα ξεκούρασης πριν από τα ημτελικά. Το ίδιο ισχύει πριν από τον τελικό.

Έτσι η ισπανική λίγκα θα έχει ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου ενώ οι αγώνες της EuroLeague, εφόσον τελικά αποφασιστεί να ολοκληρωθεί η σεζόν, θα πραγματοποιηθούν σε μια πόλη το διάστημα 4-26 Ιουλίου.

Group A
Μπαρτσελόνα
Τενερίφη
Μπιλμπάο
Μπασκόνια
Μάλαγα
Μπανταλόνα

Group B
Ρεάλ Μαδρίτης
Σαραγόσα
Ανδόρα
Βαλένθια
Μπούργος
Γκραν Κανάρια

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΣΠΑΝΙΑ Τελευταία Νέα