Ηρακλής-Νες Ζιόνα 80-105: Αεράμυνα και αποκλεισμός!

Ηρακλής-Νες Ζιόνα 80-105: Αεράμυνα και αποκλεισμός!

bet365

Ο Ηρακλής ήταν κατώτατος των περιστάσεων, ηττήθηκε από τη Νες Ζιόνα με 80-105 στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του FIBAEurope Cup και ολοκλήρωσε τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του.

Όταν μια ομάδα δέχεται 100+ πόντους σε νοκ άουτ αγώνα στον οποίον διακυβεύεται η πρόκριση στο FinalFour ευρωπαϊκής διοργάνωσης, τα σχόλια περιττεύουν. Ο Ηρακλής δεν είχε πολλά από τα στοιχεία που όφειλε να έχει για να συνεχίσει την ευρωπαϊκή πορεία με σπουδαιότερο την αυταπάρνηση στην άμυνα κι έτσι εξελίχθηκε σε εύκολη λεία για τη Νες Ζιόνα η οποία αποδείχθηκε πιο πεινασμένη από αυτόν.

Το πρώτο πεντάλεπτο ήταν (επιεικώς) καταστροφικό για τον Ηρακλή καθώς βρέθηκε στο -13 (6-19) με τη Νες Ζιόνα να παρουσιάζει ασυνήθιστη ευστοχία στο μακρινό σουτ. Ετσι η ελληνική ομάδα βρέθηκε από νωρίς να κυνηγάει τους Ισραηλινούς, έχοντας μειονέκτημα σε επίπεδο αθλητικότητας, ενώ δεν κατάφερε να περιορίσει και τη δράση του Μπράιαν Ανγκόλα ο οποίος σημείωσε δέκα πόντους στην πρώτη περίοδο (18-27).

Γι’ αυτόν τον λόγο επέλεξε να παίξει άμυνα ζώνης στη δεύτερη περίοδο αλλά και πάλι τα αποτελέσματα στην άμυνα δεν ήταν τα προσδοκώμενα. Η παροχή ελεύθερου σουτ σε μια μέτρια ομάδα από μακρινή απόσταση αποδείχθηκε καλή επιλογή, αλλά η ρακέτα της ελληνικής ομάδας άνοιγε πολύ εύκολα κι έτσι τα καλά διαστήματά της ήταν πολύ περιορισμένα. Για παράδειγμα, το ξέσπασμα των Ίμπανκς-Χάνλαν οδήγησαν στη μείωση της διαφοράς στα επίπεδα των τεσσάρων πόντων (33-37) μετά στη συμπλήρωση έξι λεπτών στο δεύτερο ημίχρονο. Ωστόσο, η επένδυση στο μακρινό σουτ (2/15!) δεν οδήγησε πουθενά και σε συνδυασμό με την κακή ατομική άμυνα, η Νες Ζιόνα ξέφυγε και πάλι με 35-48 (29’) για να κλείσει το πρώτο ημίχρονο με σκορ 40-50.

Όπως συνέβη και στο πρώτο ημίχρονο έτσι και στο 3ο δεκάλεπτο, ο Ηρακλής ήταν ημιτελής σε κάθε προσπάθεια επιστροφής στο παιχνίδι. Εκεί που έδειξε δυνατός για να επιβάλλει τους δικούς του κανόνες (48-52), εξαφανίστηκε από το παρκέ με συνέπεια να δεχθεί επιμέρους σκορ 5-14 με συνέπεια και την επιστροφή της διαφοράς στο +13 (53-66, 27:30) καθώς είχε κακές επιστροφές στην άμυνα και παράλληλα έπαθε μεγάλη ζημιά από τον Τζερόμ Μεϊνσί. Το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 55-72.

Με τη διαφορά σε τόσο υψηλό επίπεδο (55-75), ο Ηρακλής θα έπρεπε να αγγίξει την τελειότητα και να κάνει… ό,τι δεν έκανε νωρίτερα για να επιστρέψει στη διεκδίκηση της νίκης. Βελτίωσε τις επιλογές του στην επίθεση, μείωσε σε 69-83 αλλά εκεί δέχθηκε σερί 2-10 (71-93, 36’) πετώντας στα σκουπίδια και την τελευταία ευκαιρία επιστροφής.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Νες Ζιόνα επέβαλε στο απόλυτο τον ρυθμό της, κυριάρχησε στο παιχνίδι μέσα από την αθλητικότητά της και επένδυσε στα δεδομένα αμυντικά προβλήματα που παρουσιάζει ο Ηρακλής χτυπώντας τον μέσα στη ρακέτα.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Μπράιαν Ανγκόλα έκανε τρομερό παιχνίδι, ο Τζερόμ Μεϊνσί ίσως το καλύτερο φετινό του αλλά ο Πάτρικ Μίλερ ήταν ο «εγκέφαλος» της Νες Ζιόνα.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Ουέιν Σέλντεν έκανε περισσότερα σε σχέση με τον ρόλο του στην ομάδα.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Κακό παιχνίδι από Χάγκινς και Χάτσερ, ενώ δεν μπήκαν ποτέ σ’ αυτό οι Βασίλης Καββαδάς, Όμπι Ενετσιόνια

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Η Νες Ζιόνα «σημάδεψε» τα βαριά πόδια των ψηλών του Ηρακλή, χτύπησε με pick n’ roll στο σετ παιχνίδι είχε και πολύ σωστή εκτέλεση στο transition παιχνίδι.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Νες Ζιόνα έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, ο δε Ηρακλής δέχθηκε 100+ πόντους σε νοκ άουτ αγώνα!

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το κάρφωμα του Ενετσόνια στο transition παιχνίδι του Ηρακλή στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 18-27, 40-50, 55-72, 80-105

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα