Ο λαλίστατος κύριος Πρόεδρος

Χρήστος Κιούσης Χρήστος Κιούσης
Ο λαλίστατος κύριος Πρόεδρος

bet365

Ο Χρήστος Κιούσης γράφει για τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Κ. που βρήκε την ευκαιρία μετά από μια σημαντική νίκη και πρόκριση να ξιφουλκήσει κατά πάντων, ακριβώς τη στιγμή που κανείς δεν ασχολείται μ' αυτόν.

Δεν θα ευχηθώ ποτέ αποτυχία των Εθνικών Ομάδων επειδή διαφωνώ με το καθεστώς Βασιλακόπουλου, αυτό μας έλειπε να αποχωριστώ την αγάπη μου για την Επίσημη Αγαπημένη και τις «Μικρές Αγαπημένες» εξαιτίας των καρεκλοκένταυρων του ελληνικού μπάσκετ.

Θεώρησε καλή συγκυρία ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας να τοποθετηθεί ξανά εναντίον μάνατζερ, σκοτεινών κύκλων, εξωθεσμικών παραγόντων που σκοτώνουν το μπάσκετ, να μιλήσει για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και το πόσα αυτός χρωστάει στο ελληνικό μπάσκετ, να κατηγορήσει κάποιους για κουτσομπολιά. Αλλά ποια κουτσομπολιά κύριε Πρόεδρε, εδώ όλα φανερά λέγονται.

Φανερά βγάλατε εκείνες τις αχαρακτήριστες ανακοινώσεις εναντίον των Μπακς και του ΝΒΑ συνολικά και ακούσατε το κράξιμο κάθε μπασκετικού πολιτισμένου ανθρώπου, μέχρι να προσπαθήσετε μια αναδίπλωση με βαριά καρδιά.

Φανερά απαξιώσατε την θέση του Ομοσπονδιακού προπονητή σε εκείνη την περιβόητη παρουσίαση της νέας φανέλας με τρόπο και ήθος, που θα απαγόρευε σε κάθε επαγγελματία με αυτοσεβασμό να διανοηθεί να καθίσει στην άκρη του γαλανόλευκου πάγκου.

Φανερά εφηύρατε τον θεσμό του combo coach, δηλαδή αυτού που και πρώτος προπονητής μπορεί να θητεύσει και συνεργάτης αν χρειαστεί και τεχνικός διευθυντής και οτιδήποτε άλλο, αρκεί να προέρχεται από την αυλή Βασιλακόπουλου και να παραμένει στην αυλή Βασιλακόπουλου. Αλήθεια εκείνη η συνέντευξη τύπου, όπου ο coach Μίσσας θα μιλούσε για όλους και για όλα, γιατί δεν έγινε ποτέ; Μήπως δεν είχε την έγκριση του Προέδρου;

Φανερά ξιφουλκήσατε κατά μανατζαρέων κι εξωθεσμικών και σε πολλά της τοποθέτησής σας για ποδηγέτηση του αθλητικού κινήματος από εταιρίες και businessmen είχατε δίκιο, αλλά κύριε Πρόεδρε και οι Κομισάριοι των αγαπημένων σας εποχών δεν μπορείτε να πείτε ότι ήταν η επιτομή του laissez faire - laissez passer του αθλητισμού, έτσι δεν είναι;

Φανερά επίσης δηλώσατε σε ραδιοφωνικό σταθμό, πως οι παράγοντες δεν είναι αναντικατάστατοι, όμως εσείς εκεί πακτωμένος στην καρέκλα περιτριγυρισμένος από όλους τους ανθρώπους του Προέδρου, να εκπέμπετε αυταρχισμό και να μας αφήνετε να πιστεύουμε, ότι μόνο στα τρελά μας όνειρα θα δούμε στελέχωση της Ομοσπονδίας από τους Έλληνες αντίστοιχους του Ράτζα, του Κούκοτς, του Βράνκοβιτς, του Σαμπόνις, του Ντανίλοβιτς και πολλών άλλων, γιατί οι δικοί σας αντίστοιχοι είναι στα εξοχικά τους και ψαρεύουν, διαβάζουν, καλλιεργούν λουλούδια.

Φανερά κάνατε τη δήλωση περί Γιάννη Αντετοκούνμπο και για το πόσα οφείλει στην Ελλάδα για την φήμη που απολαμβάνει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Ακόμα κι έτσι να ήταν, δεν καψουρεύεις έναν super star κουνώντας του το δάχτυλο κύριε Πρόεδρε, εκτός κι αν στον μπασκετικό σας πλανήτη εσείς είστε ο super star κι ο Giannis ένας απλός παίκτης από το καλάθι της παραγωγικής σας διαδικασίας.

Δεν υπάρχουν κουτσομπολιά κύριε Βασιλακόπουλε, μόνο δημόσιες θέσεις και δηλώσεις σας, ασεβείς προς τους αληθινούς πρωταγωνιστές του αθλήματος, ενδεικτικές του γήρατος που χρήζει ξεκούρασης κι όχι προεδρικού θώκου και αντιπροσωπευτικές της ανοχής που απολαμβάνετε από το σύνολο της Στοάς. Οπουδήποτε αλλού ο άνθρωπος που έχει προσβάλλει τόσο κατάφορα προσωπικότητες και είδωλα σαν τον Νίκο Γκάλη, Παναγιώτη Γιαννάκη, αλλά και ξένους όπως ο Παού Γκασόλ, θα ήταν ήδη στο εξοχικό του ή σε εξοχικά φίλων του σε ντάτσες πρώην κομμουνιστικών κρατών και παραθαλάσσιες βίλες στις όχθες του Βοσπόρου.

Λατρεύετε να ανοίγετε μέτωπα μετά από νίκες και λατρεύετε να εξαφανίζεστε από τον φακό μετά από ήττες, Αυτό όμως δεν είναι αθλητισμός κύριε Πρόεδρε, είναι καθεστωτισμός και πρέπει να τελειώσει κάποτε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρήστος Κιούσης
Χρήστος Κιούσης

Ο Χρήστος Κιούσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά ζει κι εργάζεται στην Θεσσαλονίκη από το 1997. Σπούδασε Κινηματογράφο και Τηλεόραση στη Σχολή Σταυράκου και digital marketing. Mιλάει Αγγλικά κάθε μέρα, Γερμανικά όποτε τα θυμηθεί και Ιταλικά στις διακοπές κυρίως αν χρειαστεί να παραγγείλει φαγητό στην Ιταλία. Εργάζεται σε τηλεοπτικές παραγωγές από το 1994. Συμπαρουσιάζει τη σατιρική εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» στον ΑΝΤ1 και το "Βινύλιο" στο ίδιο κανάλι.

Είναι φίλαθλος από μικρός και πατέρας τριών υπέροχων παιδιών. Έχει παίξει μπάσκετ ως νέος με επιεικώς μέτριες επιδόσεις και τένις ως μεσήλικας με ακόμα πιο φτωχά αποτελέσματα. Του αρέσουν το γράψιμο, οι συνεντεύξεις, το ραδιόφωνο, η παραγωγή τηλεοπτικού περιεχομένου και τα ταξίδια κι ελπίζει μια μέρα, να μπορέσει να τα συνδυάσει όλα επαγγελματικά.