Αντετοκούνμπο στο Gazzetta: «Ελπίζω με Γιάννη και Θανάση στο Τόκιο, είμαι… σφουγγάρι»!

Αντετοκούνμπο στο Gazzetta: «Ελπίζω με Γιάννη και Θανάση στο Τόκιο, είμαι… σφουγγάρι»!

Αντετοκούνμπο στο Gazzetta: «Ελπίζω με Γιάννη και Θανάση στο Τόκιο, είμαι… σφουγγάρι»!

bet365

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο μίλησε στο Gazzetta έπειτα από την καλύτερη εμφάνισή του με τα γαλανόλευκα, εξηγώντας πως απολαμβάνει κάθε στιγμή στην Εθνική ομάδα.

O Κώστας Αντετοκούνμπο έζησε την σφοδρή χαρά της στιγμής κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο όταν έκοψε εντυπωσιακά μια προσπάθεια των φιλοξενούμενων, έφυγε στην επίθεση και κάρφωσε με δύναμη στο καλάθι των αντιπάλων του μέσα σε μόλις 6" ενώ η εμφάνισή του το βράδυ του Σαββάτου 19/6 στο ΟΑΚΑ δεν ήταν απλώς μια ωραία ιστορία αλλά η καλύτερη επίδοσή του με την Εθνική. Ατάραχος, δίχως την παραμικρό άγχος και με την αυτοπεποίθηση κάποιου που δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, ο διεθνής σέντερ και εν ενεργεία πρωταθλητής στο ΝΒΑ με τους Λέικερς έκανε τη διαφορά στη δεύτερη αγωνιστική μέρα του τουρνουά «Ακρόπολις» πριν από το αποψινό (20/6, 20:00) δυνατό τεστ με τη Σερβία για την Ελλάδα που έχει μπροστά της την υπέρτατη πρόκληση. Να διεκδικήσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο μέσω του Προολυμπιακού τουρνουά στη Βικτόρια εν μέσω απουσιών και τραυματισμών για τους οποίους ο Ρικ Πιτίνο δήλωσε γλαφυρά πως «μέχρι και εγώ έπαθα… θλάση στον γλουτό» μετά από το 2/2 στο «Ακρόπολις».

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ, που αγωνίζομαι με την Εθνική ομάδα και βοηθάω την Ελλάδα! Δεν έπαιζα πολύ μέσα στη χρονιά και έχω έλθει για να δείξω τι μπορώ να κάνω… Είμαι νέος και έχω ακόμα πολλά να μάθω. Προσπαθώ να απολαμβάνω κάθε στιγμή εδώ» εξήγησε στο Gazzetta μετά από τη νίκη επί του Πουέρτο Ρίκο, εκεί όπου σημείωσε 14 πόντους με 4/6 βολές, 5/5 δίποντα ενώ είχε ακόμα 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 4 κοψίματα. Μάλιστα οι 14 πόντοι που πέτυχε ο Κώστας Αντετοκούνμπο αποτελούν ρεκόρ για τον ίδιο με την Εθνική Ανδρών και συνιστούν την δεύτερη καλύτερη επίδοσή του με τα γαλανόλευκα έπειτα από τους 18 πόντους που σημείωσε με την εθνική Νέων Ανδρών την 1η Ιουλίου 2017 κόντρα στην Ουκρανία σε διεθνές τουρνουά. «Η αλήθεια είναι πως ζω μια φανταστική εμπειρία. Μαθαίνω συνεχώς πράγματα και θα συνεχίσω να το κάνω! Έχουμε έμπειρους παίκτες που με βοηθούν σε αυτή τη διαδικασία, έχω τα μάτια και τα αυτιά μου ανοιχτά. Είμαι ένα… σφουγγάρι και προσπαθώ να μαθαίνω από όλους».

Το απόγευμα του Σαββάτου ο Κώστας Αντετοκούνμπο γέμιζε τη στατιστική του κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο, αποτελώντας σημείο αναφοράς στο παιχνίδι της Εθνικής. Τα ξημερώματα της Κυριακής 20/6, ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο πανηγύριζαν την πρόκρισή τους στους τελικούς της Ανατολής, έπειτα από μια μυθική εμφάνιση του Greek Freak που πέτυχε 40 πόντους! Οι Μπακς θέλουν να φτάσουν ως το τέλος της διαδρομής και η Εθνική ομάδα είναι υποχρεωμένη να παραταχθεί στο Προολυμπιακό τουρνουά της Βικτόρια δίχως τους δυο Αντετοκούνμπο. «Ελπίζω να είμαστε όλοι μαζί στο Τόκιο. Το ελπίζω!» εξήγησε ο νεαρός σέντερ των Λέικερς όσον αφορά την πιθανότητα να παίξει μαζί με τα αδέλφια του αυτό το καλοκαίρι. Όσον αφορά την Εθνική ομάδα και την εικόνα που παρουσίασε κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο, ο Κώστας Αντετοκούνμπο ήταν ξεκάθαρος: «Πιστεύω πως από εδώ και στο εξής η Εθνική θα παρουσιάζει πολύ καλή άμυνα, θα είναι μια ομάδα που θα βγάζει ενέργεια στο παρκέ και θα δίνει τα πάντα. Μέσα από την άμυνά μας, θα έλθει και η επίθεση».

 

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Τελευταία Νέα