Προκριματικά MundoBasket: Τα σενάρια πρόκρισης της Εθνικής στην τελική φάση

Προκριματικά MundoBasket: Τα σενάρια πρόκρισης της Εθνικής στην τελική φάση

bet365

Όλα τα σενάρια πρόκρισης της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, μετά και την ήττα από τη Λετονία στο Ηράκλειο.

Και τώρα... τρέχουμε. Αυτό είναι το μότο για την Εθνική Ελλάδας μετά την ήττα από τη Λετονία, στην 3η αγωνιστική της δεύτερης φάσης των παραθύρων. Η Ελλάδα πλέον είναι ισόβαθμη με τη Σερβία στο 4-3 και σε τρεις αγωνιστικές ψάχνει τρόπο για να πλασαριστεί στις θέσεις πίσω από τους Λετονούς, που έχουν ήδη κλειδώσει την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023.

Το παιχνίδι με το Βέλγιο πλέον αποκτά χαρακτήρα «τελικού», με την Εθνική να έχει ενίσχυση από... EuroLeague, αφού Μποχωρίδης, Π. Καλαϊτζάκης από Παναθηναϊκό, Καλάθης από Φενέρ και Παπανικολάου, Λαρεντζάκης από ο Ολυμπιακό θα είναι τα νέα πρόσωπα.

Πώς όμως προκρίνεται η Ελλάδα; Πάμε να δούμε αναλυτικά τα σενάρια. Αρχικά αυτήν τη στιγμή η Εθνική βρίσκεται στην προνομιούχο πρώτη τριάδα.

Η βαθμολογία

  1. Λετονία 6-1* **
  2. Σερβία 4-3*
  3. Ελλάδα 4-3*
  4. Τουρκία 3-4
  5. Βέλγιο 3-4
  6. Μεγάλη Βρετανία 1-6

*Οι τρεις πρώτοι προκρίνονται
** Η Λετονία έχει ήδη προκριθεί

Τι συμβαίνει αν η Ελλάδα κερδίσει το Βέλγιο

Τι συμβαίνει με νίκη της επί του Βελγίου; Θα προκριθεί και μαθηματικά στο Παγκόσμιο αν κερδίσει ταυτόχρονα και η Σερβία, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στο 5-3 και την Ελλάδα να έχει... κάβα τις δύο νίκες επί των Τούρκων.

Αν η Ελλάδα κερδίσει και η Σερβία δεν καταφέρει να επικρατήσει της Τουρκίας, τότε απλώς θα χρειάζεται μία νίκη η Εθνική κόντρα σε Σερβία (εντός) ή Λετονία (εκτός). Ακόμα και αν δεν πάρει αυτή τη νίκη που την εξασφαλίζει μαθηματικά, τότε υπάρχει σενάριο που τη στέλνει στο Παγκόσμιο, αν και εφόσον η Τουρκία κάνει έως μία νίκη. Αυτό διότι υπερτερούμε στην ισοβαθμία μετά τις δύο νίκες όπως είπαμε παραπάνω.

Τι συμβαίνει αν η Ελλάδα ηττηθεί από το Βέλγιο

Βέβαια στο σενάριο της ήττας από το Βέλγιο, το πράγμα δυσκολεύει αρκετά. Σε περίπτωση ήττας της Εθνικής το Βέλγιο θα την πιάσει στο 4-4 και όλα θα εξαρτηθούν από τους Σέρβους. Αν οι Σέρβοι επικρατήσουν των Τούρκων θα φτάσουν στο 5-3, με την ομάδα του Αταμάν να έχει όμως ελπίδες, ενώ διαφορετικά πάμε σε τετραπλή ισοβαθμία στις 4 νίκες.

Για την ιστορία η Ελλάδα, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο τότε στη σύνθεσή της είχε επικρατήσει των Βέλγων με 18 πόντους. Διαφορά που καλείται να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο, για να διατηρήσει το προβάδισμα σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους Βέλγους ακόμα και αν ηττηθεί.

Οι αγωνιστικές

4η αγωνιστική - Τρίτη 14/11

Λετονία - Μεγάλη Βρετανία (19:30)
Σερβία - Τουρκία (21:00)
Βέλγιο - Ελλάδα (21:30)

5η αγωνιστική (24/2)

Τουρκία - Λετονία
Μεγάλη Βρετανία - Βέλγιο
Ελλάδα - Σερβία

6η αγωνιστική (27/2)

Σερβία - Μεγάλη Βρετανία
Βέλγιο - Τουρκία
Λετονία - Ελλάδα

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα